53. gündeyim. Hala yok. Belirti de yok regl olacak gibi. Vücut sıcaklığım yine yüksek gibi. Ara ara sıcak basıyor. Sağ kasığıma yine ara ara batma oluyor. Regl olamadığımda sığınamazdım resmen o yok mesela şu an ama biraz baskı hissediyorum karnımın altında. Düzensiz olunca bazen baya gecikme yaşıyordum. Bu sene en fazla 39 olmuş. Gecikmeyi oradan mı sayayım ne yapayım onu da bilemedim. Bir video izledim. Doktor son ilişkiden 21 gün sonra bile netleşebiliyor diyor. Perşembeye kadar beklicem. Tekrar kan testi vericem diğer hormonlara da baktıracağım. Bu süreçde 2 kere ilişki oldu çok zorlamadan. Eğer tam tersi yumurtluyorsam filan diye düşünmeye başladım çünkü. Bir de cinsel istekte de artış var 2 haftadır. Ara ara beyaz-sarı akıntı geliyor tuvalete gittikçe.

Merhaba güncel durumumu yazmak istedim. Tekrar doktora gittim. Endokronoloji uzmanına. Henüz doktorum yorumlamadı ama çıkan hormon değerlerim aşağıda. Lh ve prolaktin yüksekliği var şu an. Acaba yumurtluyor muyum diye düşündüm. Ovulasyon testim yok sipariş verdim hatta. Takip edeceğim. Bir iki ay takip etmiştim yarım yamalak da olsa. Sonra strese sokuyoruz kendimizi deyip bırakmıştık akışına. Ama böyle de acabalarla dolu şekilde ilerlemek daha çok strese soktu. Bakalım doktorun yönlendirmesine göre bir de kendi kadın doğum uzmanına gözükeceğim. Bu durumda hamilelik yok muhtemelen. Ama 24 ve 30'da son ilişki tarihlerim. Habire öteye atıyorum gibi de. Ne zaman gelirse gelsin regl diyeceğim ama vücut sıcaklığım yine yüksek gibi arada ter basıyor gerçekten gelmedikçe.

Serbest t4 1.18
E2 167
Tsh 2.15
Fsh 3.08
Prolaktin 40.5
Beta 0.2
Testesteron 0.22
Lh 20.6
dhea 131.1

Son durumu yazayım istedim. Yarım kalan konular sinir bozucu oluyor bence burada. Dün gece ve bugün sabah minik pıhtılı akıntılar geldi tuvalete gittikçe peçeteye. Bugün için randevu almıştım kendi kadın doğum doktorumdan. Tekrar vajinal ultrasonla baktı. Rahim duvarı kalınlığım 14'ünde 8 mm'di şimdi 22 mm olmuş. 30'unda beta negatifti. Ondan söktürücü verdi. Hamilelik durumu olursa geç de olsa dedim. Hani korunmuyoruz diye. Hamilelik varsa regl olmazsın kan verirsin tekrar pozitife döner muhtemelen dedi. Örnekleri oluyor buraya gelen dedi. Ama sıkıntı yaratmaz merak etme dedi. Bakalım ne olacak. Bugün akşam ilk hapı içtim. Zaten 6 günde kutu bitecek. Sonra 7-10 gün bekleyin diyorlar. Bir netlik olmazsa yine test yaparım.

Kızlar merhaba. Yaşadıklarımı anlatayım bazılarınıza umut olur ve fikir olur belki. Pcos pco ve gebelik görünce yazmak istedim. Yaklaşık 10 senedir pcosum var. Kaç tane dr gittiysem pcos+insülin direnci dedi. Diyetle kilo verdim, glifor kullandım insülin direnci için ve gynopol kullandım günde 2 kere. Bir süre daha çocuğumuz olmayınca eşimde dr gitti onda da ileri hareketlilik yavaş çıktı. Bu süreçte o da takviye kullandı ve tamamen sağlıklı beslenmeye geçtik. Buna rağmen olmadı her ay test yapmaktan umutlanmaktan ve üzülmekten çok yorulduk. Ovulasyon testi yaptım her gün. Stresli bir iş yapıyorum drlar işi bırak vs dedi hep. Eşimle de kendi aramızda geriliyorduk neden olmuyor diye. Ekim ayında neyse tamam ocaktan sonra tüp bebek tedavisine başlayalım dedik ve çocuk düşüncesini saldık. Zaten 2.5 sene olmadı nasılsa diyerek korunmaya başlamadık açıkcası. Sonra kasım sonu regl olmam gerekiyordu ama gecikmişti her zamanki gibi pcosa bağladım ve önemsemedim. Sadece sağ kasık ağrım vardı, pcosumda ağırlıklı olarak o yumurtalığımda olduğu için yine önemsemedim. Bi sabah nöbete gidecektim söktürücü ilaca başlayacaktım hadi dedim neyse test yapayımda işi garantiye alalım ve pozitif gördüm. Hemde rastgele ovulasyon testi yanında hediye gelen bi gebelik testinde. Demem o ki bu olayda en önemli şey stres. Geri kalan her şeyi boşverin. Doğru zamanda olacağına inanın ve akışa bırakın. Olmuyo olmuyo diye stres yaptıkça daha da baskı altında kalıyorsunuz

Öncelikle sanırım doğum yaptınız. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Çok haklısınız. Doktorum da yumurtlama testi bile yapma dedi. Sadece gün aşırı takvim ortalamasında korunmasız ilişkiye devam edin dedi. Bakalım nasip. Sorun yok çünkü normalde görünürde. Ki son 4-5 regl düzenli gelirken yine kaydı mesela. Kadın bedeni çok hassas. Her şeyden nem kapıyor bu hormanlar :)

Aynen tam olarak öyle. O yüzden hiç düşünmeye gerek yok ben en son en doğru zamanda ve biz hazır olduğımuzda gelmek istiyor demekki yapacak bir şey yok dedim, kendi istediği zamanda geldi. Sağol canım Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Konuyu görünce dayanamadım bende kaç kere bu ay kesin hamileyim diye gidip erken gebelik testlerine bir sürü para döktüm, ovulasyon testlerine de aynı şekilde. Ya da kaç kere gerçek olmayan belirtiler yaşadım. Regl belirtilerinden hiçbir farkı yok, anlamıyor bile insan kolay kolay

Son durumum tarlusalda son 4 tabletim var reglim baya sökülecek gibi ilaç bitmeden. Yine ped dolmuyor ama ara ara tuvalet dışı da gelmeye başladı. Önceden sadece peçeteye gelen akıntılar şeklindeydi. Yine de o yaşadıklarım sadece bir hormon dengesizliği miydi bilemiyorum. Doktorum da bir sorun görmedi. Eğer yılsonuna kadar hamilelik olmazsa eşimi de çağırıp testler isteyeceğini söyledi. Strese girmeden sürecin kendiliğinden gerçekleşmesini istiyorum. Hatta bu ay öyle inanmıştım ki aslında beklediğimden erkendi ama aramak zorunda kalmayacaktık. Allah herkese istediği zaman istediği şekilde bebişler nasip etsin. Kucağını boş bırakmasın, aratmasın. Ama her zaman olmazsa da onun bir bildiği vardır diye düşünürüm.

Keşke doğum kontrol hapı kullanmasaydin bilmiyorum senin belirtiler benimkiyle tıpatıp aynı ve hamileyim benimde pcosum var yaşadıklarının aynısını yaşadım özellikle sıcak basması kasık batması gebelikten 3 hafta sonra HCG pozitife döner diyorlar umarım bir umut vardir genede

Bende regl olacak gibiydim ve benimde tuvelete gidince gelen akıntım vardı herşeyin hayırlısı olur inşallah yanlış anlama lütfen herseyimiz aynı olunca paylaşmak istedim stres olma lütfen akışına bırak herşey çok daha güzel olacak

Bende regl olacak gibiydim ve benimde tuvelete gidince gelen akıntım vardı herşeyin hayırlısı olur inşallah yanlış anlama lütfen herseyimiz aynı olunca paylaşmak istedim stres olma lütfen akışına bırak herşey yoluna girecek emin ol HCG değerine gelecek olursak benimde hep 0.1 falan çıkardı ikinci olctugum 0.9 çıktı ozaman çok yeni döllenmiş ben yok sanıyordum takı 1 ay sonra 135 çıkana kadar

Beta negatifti. Testler negatifti. Hiç artış yoktu. Burada da araştırdığım kadarıyla regl olacaksan söktürür hamileysen erken tutunma aşamasında bir şey yapmıyor aksine vücudu hazırlıyor diyor çoğu doktor. Zaten doktora giderken de pıhtılı akıntılar gelmeye başlamıştı. Sanmıyorum hamilelik olduğunu oralarda şüpheli son ilişkiden 21 gün geçmişti tabi sonrasında bu tarihe yakın ilişki oldu geç döllenme olduysa zaten 1 hafta 10 günlükken anca tutunuyor olurdu. Sizin değeriniz az da olsa yükselmeye başlamış demek ki. Ben neredeyse her hafta kontrol ve teste gidince oralarda bir şey yoktu herhalde diyorum kendi kendime. Bir de şu inanışa teslim olmak gerek sanırım. Sağlıklı bir tutunma olduysa zaten gerisi gelecek sen ne yaparsan yap, ki bilmeden neler yapanlar var başlarda yoksa yol yakınken olmasın daha iyi.

stres konusunda söylediklerinize harfi harfiyen katılıyorum. hamile kaldığım ay strese sokan her şeyi ve herkesi hayatımdan çıkartmıştım. konuşmayı kesip engellemiştim o kişileri.
biz de 1 senedir uğraşıyorduk. infertilite kliniklerinde mahfolmuştuk. hsg sonucumda bile tüplerim kapalı, rahimde septum görüntüsü var denmişti. (asla inanmamıştım gerçek olabileceğine çünkü asistan doktor çekimi beceremedi ve zaten 1 kızım var) o rapor yüzünden aşılama da yapmayıp direkt tüp bebeğe yönlendirmişlerdi.
bu arada pkos da var, kilo ver dediler 70ten 61e 9 kilo verdim. adet döngüm 30-40 arası gidip geldi, 40 olduğu aylar o kadar zordu ki her şey. test yapıp hayal kırıklığına uğramak, en ufak şeyde cinnet geçirmek. çok kötüydü.
son adet tarihim 22 temmuzdu. 22 ağustosta yine kanama göremeyince dedim bu ay da gecikiyoruz yandık. bekle bekle gelen yok. 30 ağustosta kahverengi lekelenmem başladı. neyse şükür başladı dedim. ama kırmızıya dönüş yok. bu ay da böyle kahverengi bitecek heralde dedim. (doğal yolla hamile kalamayacağıma o kadar inandırılmışım ki ve ağustos ayında o kadar salmışım ki test yapmak bile aklıma gelmiyor, ilişki de düzenli değildi zaten ayda 2 kere yapılan ilişki ile hamile kalmışım)

hamileliğimi de tavsiye üzerine gittiğim yeni bir doktorla hsg randevusu oluştururken tesadüfen vajinal muayene etmesiyle öğrendik. masaya yatarken hocaya hala "hocam bişey yoktur ümitlenmiyorum hiç" dediğimi hatırlıyorum. sonrası gözyaşları tabi...

bu arada hamileliğimi 8 eylülde öğrendim. 1 eylülde de ümraniye devlet hastanesinin infertilite polikliniğinde randevum vardı. doktor eser evrim yoğurtçuoğlu hanım koltuğundan kalkıp alttan muayene etmeye teşrif etseydi ben daha erken öğrenip progestan kullanımına daha erken başlayacaktım. ama kendisi hala doğru düzgün eğitim veremedikleri beceriksiz kadın doğum asistanının çektiği YANLIŞ hsgyi savunmaktan asıl görevini layıkıyla yerine getiremedi maalesef.

Öncelikle hamileliğiniz çok çok güzel geçsin inşallah. Benim ilk gittiğim doktor da yüzüme bile bakmayıp daha büyük soru işaretleri ile bıraktı beni. Doktor kesinlikle çok önemli. Enerjin bile tutmasa soru dahi soramıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…