• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pco ve yasmin kullanımı ?

sophiaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
5
0
36
Diğer
Selamlar..
Başlarda en fazla 2-3 gün süren adet gecikmelerim zamanla 1 hafta 10 güne kadar çıkınca doktora gittim. Ultrasonla bakıp yumurtalıkların polikistik dedi ve Farlutal verdi. Kullandım ve adet gördüm. Ancak sonraki ay yine adet olamadım. Bu kez yasmin verdi. ilacı alır almaz kullanmaya başladım, daha sonra doktorum bu ilaca hemen başlamamam gerektiğini, önce kanatıcı bi ilaç vermesi gerektiğini ardından yasmin kullnmam gerektiğini söyledi. Ama madem başladın bunla kanama gör dedi. yasmini kullanmaya başladıkdan 5 gün sonra koyu kahverengi pıhtılı yapıda ve çok az miktarda kan geldi. ilk 5-6 gün inanılmaz ağrılar çektim. 6. günden sonra ağrılarım azaldı ve kan rengim normale dönmeye başladı, miktarı da arttı. Ancak sorun şu ki; bu gün adetimin 13. günü ve hala adet görüyorum,kanamam bi türlü kesilmiyor. 21 adetlik yasmin tabletinde 4 tane kaldı. Sonra kullanmaya 1 hafta ara vericem.
Acaba en başlarda yaşadığım ağrılı dönem ve bu kadar uzun süre kanamam alması normal mi? Bundan sonra yasmin kullandığım her ay adet dönemlerim böyle uzar mı, yoksa bu ilk kullanıma özgü bir durummudur? Lütfen yardım eder misiniz? Cevabınız için teşekkür ederim.Sağlıklı günler..

Selamlar..
Başlarda en fazla 2-3 gün süren adet gecikmelerim zamanla 1 hafta 10 güne kadar çıkınca doktora gittim. Ultrasonla bakıp yumurtalıkların polikistik dedi ve Farlutal verdi. Kullandım ve adet gördüm. Ancak sonraki ay yine adet olamadım. Bu kez yasmin verdi. ilacı alır almaz kullanmaya başladım, daha sonra doktorum bu ilaca hemen başlamamam gerektiğini, önce kanatıcı bi ilaç vermesi gerektiğini ardından yasmin kullnmam gerektiğini söyledi. Ama madem başladın bunla kanama gör dedi. yasmini kullanmaya başladıkdan 5 gün sonra koyu kahverengi pıhtılı yapıda ve çok az miktarda kan geldi. ilk 5-6 gün inanılmaz ağrılar çektim. 6. günden sonra ağrılarım azaldı ve kan rengim normale dönmeye başladı, miktarı da arttı. Ancak sorun şu ki; bu gün adetimin 13. günü ve hala adet görüyorum,kanamam bi türlü kesilmiyor. 21 adetlik yasmin tabletinde 4 tane kaldı. Sonra kullanmaya 1 hafta ara vericem.
Acaba en başlarda yaşadığım ağrılı dönem ve bu kadar uzun süre kanamam alması normal mi? Bundan sonra yasmin kullandığım her ay adet dönemlerim böyle uzar mı, yoksa bu ilk kullanıma özgü bir durummudur? Lütfen yardım eder misiniz? Cevabınız için teşekkür ederim.Sağlıklı günler..
selam ilacı nomal başlangıç döneminde kullanmadığınız için bu sorunları yaşamaışsınız diğer kutular böyle olmaz. olur ise doktorunuzla irtibata geçmelisiniz.

Tatlım bende de pco var ve bende yasmin kullanıyorum.

Geçmiş olsun öncelikle...

Ben tüylenmeden şikayet ediyordum, 2 sene öncede adet düzensizliği problemi oldu. Dokotra gittim. Pco'lu olduğumu öğrendim. Pco bir sendrom ne yazık ki.. Ondan kurtulmak diye bir şey yok. Doğum kontrol hapları ile hormonlar ve adet düzenlenir. İlacın sebebi de budur.

Yasmin en zararsız doğum kontrol ilacı... 6 ay yasmin kullandım, 1 ayda diane35. Ve diane35 bir ayda tam 8 kg aldım oysa yasminde hiç böyle bir problemim olmamıştı.

Şimdi gelelim senin sorununa... yasmini gönül ragatlıgı ile kullanabilirsin. Başlarda mide bulantısı yapabilir ama onun dışında herhangi bir problem olacağını sanmıyorum.

Şimdi ben bir 6 ay daha kullanıp doktora gidicem mesela...

İlaç adet bittikten sonra kullanmaya başlanır. Bittiği gün başla ve aynı saatte içmeye dikkat et. 21 gün sonunda ilacı bırak. Adet ol ya da olma, 7 gün geçtikten sonra adetin bitse de bitmesede ilacı içmeye devam et. Zaten sonra düzene girecek.

Aytun hocam teşekkür ederim.
Tuğba sana da teşekkür ederim canım. Bugün yasminle ilk ayım bitiyor. 1 hafta ara vericem. Enteresan bi şekilde uzayan adetimin ise 17. günündeyim :1: önümüzdeki haftalarda da bu sorun devam ederse hocamın da dediği gibi doktoruma başvurucam.
Benim pco yu kabullenmem çok zor oldu ne yazıkki.. Hayatımda herşey oldukça düzenli bi şekilde yürüyoken ve hiç bir sağlık sorunum yokken, önce pco teşhisi, ardından da tüylenme yağlanma sivilcelenme.. edet görememeye başlamışken şimdi adetlerim bi türlü bitemiyor akannehir :1: yani tüm fizyolojim ve psikolojim altüst oldu..
yine de sonunda oturdum düşündüm. paralanmanın bi anlamı yok :hulya: madem bu yumurtalık yapısına sahibim, onunla yaşamayı ve iyi geçinmeyi öğrenenmem lazım. Bende kendimle barış imzaladım olumunekankayizsmile
herşeyin yolunda gideceğine inanmak lazım..yoksa nasıl yaşar insan, öyle değil mi ??? sağlıklı kalın ..:nazar:

Back
X