- Konu Sahibi saimetolga
Merhaba aytun hanım ben 31 yaşındayım 16-17 yaşımda adet olmaya başladım 24 yaşıma kadar hep düzensizdi yılda 2-3 kere olduğum dönemler bile vardı o zamanlar 10 kilo fazlam vardı evlendim benim çocuğum olmaz derken tesadüfen hamile kaldım.Hamilelik sonrası adetlerim biraz düzene girdi fakat son 4-5 yıldır yine düzensiz.Bu süreçte çok kilo aldım adetlerim yine düzensizleşti 1,5 yıl kadar yasmin kullandım sonra meme kanseri yapıyor endişesiyle 1 yıldır kullanmıyorum bazen her ay bazen 2 ayda bir adet görüyorum kilo problemimde devam ediyor.
hikayem böyle sormak istediğim pco tedavi edilmezse rahim içi kanserinden söz ediliyor bu tüm pcolular eninde sonunda rahim kanseri olacak anlamınamı geliyor? Kilo veren,düzenli adet görmeye başlayan ,insülin direncine uygun beslenen pcolularda hayatları boyu bu riski taşıyacaklarmıdır? bu konuda beni aydınlatırmısınız?
iyi çalışmalar
hikayem böyle sormak istediğim pco tedavi edilmezse rahim içi kanserinden söz ediliyor bu tüm pcolular eninde sonunda rahim kanseri olacak anlamınamı geliyor? Kilo veren,düzenli adet görmeye başlayan ,insülin direncine uygun beslenen pcolularda hayatları boyu bu riski taşıyacaklarmıdır? bu konuda beni aydınlatırmısınız?
iyi çalışmalar
Son düzenleme: