Pcos ,düzenli adet ve gebelik kayıpları

DemirKbra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2025
5
1
1
31
Arkadaşlar iyi günler . 3 yıllık evliyiz . Toplamda 3 düşük olayım oldu . İlki düğünden 1 ay sonra farketmedim kanama sonrasında düştüğünü öğrendik . O zamanlar çocuk düşünmediğimiz için 1.5 yıl yasmin doğum kontrol hapı kullandım . 2024 martında hapı bıraktım . Ondan 3 ay sonra 2.gebelik olan boş gebelik yaşadım 10 haftalıkken kürtaj oldum. Sonrasında genetik testler yaptırdık eşimde sıkıntı çıkmadı . Bende de trambofili paneli (kan pıhtılaşması) problemi çıktı . 2025 nisanında da 3.gebeliğimi gördüm onda ise 7.haftanın başında sağlık ocağına verdiğim kanda test negatif çıktı bende bebeğim düştü diye ağlayıp durdum hafiften kanamam oldu .3-4 saat sonra devlet hastanesinin acilinde kan verdim beta 29 binlerde çıktı ve kesede hâlâ gözüküyordu.doktor da alttan muayene ettiğinde kalp atışının olduğunu söyledi. Eve gittim ama kanamam hafifden devam ediyordu .Diğer gün ise kanamam arttı progestan kullanmama rağmen ve düşük meydana geldi . Şimdi aşılama için belge topluyorum bana düzenli adet olmama rağmen pcos tanısı koydular ,yumurta tembelliği var dediler tedavi için 8-9 kilo ver dediler .inositol ve omega 3 kullanıp sağlıklı beslenmeye çalışıyorum bakalım inşallah olur adetime 8 gün var .

bende de ileri derece pcos var ama düzenli regl oldum hep. stres yapmayın. ben doğal yoldan gebe kaldım ve oğlum sağlıkla dünyaya geldi. su an ikinci gebeliğimi yasıyorum ama riskli bir gebelik.

insallah çok yorulmadan, yıpranmadan evladınıza kavusursunuz ama asla umutsuz olmayın. benim doktorum bu konuda hep çok pozitif ve rahattı. beni hep çok rahat ettirdi. en önemlisi stres yapmamak emin olun.

Zeynep kamil hastanesinde aşılama düşünüyorum da zayıflamam gerekiyormuş dikkat etmeye çalışıyorum.ister istemez stres oluyor insan . İnstagram olsun bu siteler olsun hep karşıma bebekle ilgili şeyler çıkıyor . Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ilk gebeliğinizi ve şuan ki gebeliğinizi özelde mi devlette mi takip ettirdiniz .doktor tavsiyesi verebilir misiniz? Rabbim sağlıklı bir şekilde çocuğunuzu dünyaya getirmeyi nasip eder inşallah

benim doktorum Trabzonda benim doktorum hiç kilo ver demedi (pcos hastalarının en sinir olduğu laf budur ) sadece akdeniz diyeti önerdi. yumurtlamayı destekleyecek bir beslenme tarzı olduğu için önerdi. pikassos takviye önerdi. ben diyeti yapmamıştım. ne kadar fark edebilir ki dedim hep. son ay en azından deneyeyim dedim. akdeniz diyeyi ve pilatese basladım ve o ay hamile kaldım

iki gebeliğimi ve gebelik öncesi sürecimi özelde takip ettik aynı doktora. bence doktor çok önemli. mecburi bir kaç durumda devlet hastanesine gittim ve hepsinde iğrenç hissettirdiler kendimi. gebelikte kanama yaşayıp acile gittiğimde devlet hastanesindeki doktor daha muayene bile etmeden “düşeceği varsa düşer bir sey yapamayız” demişti. ağlaya ağlaya kendi doktoruma gittim ve her sey normal çıktı. bu sadece bir örnek.

benim doktorum aşşşııırııı rahat bir kadın her seye “olabilir, hallederiz” tavrı var beni çok rahatlattı hep. doğumda bile o kadar rahattı ki tüm süreci ona güvenerek ilerledim. hiç de pişman olmadım. o yüzden bence siz de iyi araştırın.

benim doktorum eğer gebelik olmazsa 3 ay ilaç tedavisi, sonrasında rahim filmi, sonrasında yine olmazsa tüp bebek seklinde ilerleyeceğimizi söylemişti.

1 ay ilaç tedavisi uyguladık ama aşırı kanamam ve sancım olunca ben ara vermek istedim. o da bir ay dinlendikten sonra gidip rahim filmi çektirmemi istedi. ben rahim filmi için regl olmayı beklerken hamile olduğumu öğrendim

Aynen sözleri çok umutsuz oluyor onlar insanı strese sokmaya yeter zaten . 2.gebeliği ilk öğrendiğimde devlet hastanesinde gittiğimde doktor bana kese var,bebek içinde var ve kalp atışı var dedi ama bana dinletmedi .2 hafta sonra hafif kanamayla gittiğimde başka bir doktor boş gebelik olduğunu söyledi ona inanmayıp başka bir hastanedeki doktora gittik onlarda boş gebelik olduğunu söyledi haklılarmış . İlk doktor kalp atışı var herşey yolunda deyince içim rahatlamıştı .2 hafta sonra hüsrana uğradık .Kürtaj derken yıprandım .

Bendede pcos vardı hormon düzensizliği çok fazlaydı ilaç kullandım ettim olmadı kilo ver dedi diyet yaptım o sıralarda hamile kalmışım kilo gerçekten etkileyen bir durummuş şimdi 5 aylık oğlum var rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Süreç zor olduğu için hemen ikinciyide istiyorum peşisıra nasip olursa

Bende kilo vermeye çalışıyorum ama biraz zor oluyor. Alırken rahat alıp vermek niye zor olur ki hangi diyeti yapsam şaşırdım artık tavsiye vereceğiniz diyet varsa söyleyebilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…