• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Pcos mudur

gumussra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2025
17
1
1
25
Merhabalar bi sorum olucak yardımcı olurmusunuz kadın hastalıkları alttan muayenede Pcos görmedi endokrin bölümü değerlerin normal ama Pcos var dedi hiç bişey anlamadım sadece sivilcelenme problemim çok çenelerimde kapalı komedon sivilce 1 aydır

Eklentiler

• IMG_6704.webp
    IMG_6704.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 95
Merhabalar bi sorum olucak yardımcı olurmusunuz kadın hastalıkları alttan muayenede Pcos görmedi endokrin bölümü değerlerin normal ama Pcos var dedi hiç bişey anlamadım sadece sivilcelenme problemim çok çenelerimde kapalı komedon sivilce 1 aydır
her iki yumurtalıkta da ufak ufak birden fazla kist gözlenmiş bu Pcos olduğunuza işaret ediyor bende de belirti yok ama Pcos görünümü mevcut adetleriniz de düzensizlik var mı ki düzenli olsa bile bazen Pcos olabiliyor

her iki yumurtalıkta da ufak ufak birden fazla kist gözlenmiş bu Pcos olduğunuza işaret ediyor bende de belirti yok ama Pcos görünümü mevcut adetleriniz de düzensizlik var mı ki düzenli olsa bile bazen Pcos olabiliyor
Kist gözlemlenmemiş folikül gözlemlenmiş. Foliküller yumurtaya dönüşür yumurta da 24 mmden sonra kiste dönüşür.

Hayır sadece 3 4 gün sürüyor adetim ve sadece sivilce artışım var

Yani ne demek oluyor bu
Başka görüşler alın. Folikül olacak tabi ki ama bunlarda inci dizilimi olunca pcos der kadın doğum. Yoksa ama belirtiler varsa da denebilir. Düzensizlik varsa pcoya doğru gidisat da olabilir. Fsh kaç amh kaç mesela?

Ultrasonda pcos görünümü olmadan da pcos tanısı alabiliyorsunuz. Mesela benim öyle, kan değerlerim pcos uyumlu ama ultrason temiz. O yüzden ultrasona bel bağlamayın yalnızca.

Reglken ki tahlillerim şöyle
Lh/fsh oranı pcosta 1'den büyük olur sizinki normal, bence pcos olmama ihtimaliniz de var gibi. Chatgpt ye de sordum o da kesin tanı koyamadı, prolaktin ve testesteron çok az yüksek çıkmış onun dışında normal. Bence başka bir endokrinologa daha gorunebilirsiniz ikinci bir görüş için. Geçmiş olsun
Benim de pcos hafif seyrediyor, belirtilerini pek taşımıyorum. O yüzden dkt kullanmayı doktor bana birakti, sivilceler çok rahatsız ediyorsa kullan dedi ama ben tercih etmedim vücudumu hormon haplarina bogmamak için. Ama regl olamama vs yaşarsam mecbur kullanırım ileride.

Back
X