Gebeliğe Hazırlık Pcos olanların gebelik hazırlığı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

tubiikkoo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
5
2
1
28
Selamlar hanımlar,
Ben yaklaşık 5-6 ay önce pcos olduğumu öğrendim ve çocuk sahibi olmaya karar verdiğim bir süreçteyken.
Yaklaşık 4 yıl kadar yazz marka doğum kontrol hapı kullandım ve tamamen haziran ayı itibariyle bıraktım.
Biz ağustos ayında denemelere başladık, eylül ayında da aynı şekilde devam ettik şuan hala deniyoruz.
En son 24 eylülde test yaptım negatif çıktı ve regl tarihimden 5 gün geçmişti diye umutlandım ama testi yaptım ardından hemen aynı gün regl oldum.
Herhangi bir tedavi veya destek almıyoruz, doğal akışını takip etmek ve 1 sene bu şekilde deneme kararı aldık.
Size sormak istediğim şey şunu yap diyebileceğiniz neler var? Örneğin; pozisyon olarak , tarih olarak veya yiyecek olarakta gibi.
Bu durumda hamile kalan çok hastam var dedi doktorum o yüzden ekstra bir tedavi önermedi beklememizi söyledi ama sabırsızım ve hayırlısıysa eğer bir an önce hamile kalmak istiyorum.

Ovulasyon testlerıyle yumurtlama gunlerını degerlendırebılırsın ve pcos oldugun ocın yumurtan çatlıyormu onu gormus olursun bır kaö ay ovulasyon testı dene çatlama olmazsa catlatma iğnesi vurdurabılırsın oyle degerlendırırsın inositol takvıyesı kullanabilirisn pcoslarda en cok verılen ek takvıye o

Merhaba bende pcosum ve tek tüplüyüm doğal olarak 5 defa gebe kaldım ve düşükle sonuçlandı yumurtalık tembelliğim var tedaviyle kızım oldu şimdi iki aydır ikinciyi istiyoruz yine tedavi görüyorum bakalım kısmet Rabbim sizede hayırlı evlat versin

Merhaba. Adet olman cok guzel bende pcos hastasıyım 2.5 senedir evliyim bekarken adettim düsgündü evlendigim ay adetim kesildi ster fln dedik ama 2.5 senedir kendiligimden adet olamadim belki 3 defa flnsir. Her testi yaptim pcos haric degerlerim normal. 3 defa klomen kullandim 2 si kendiliginden denedik olmadi 3. Sü aşılama oldu tutmadi bu ay femera kullandim ve inofolic combi hp kullandim pcosluysan mutlaka dene derim yumurtayi salikli buyutuyor ve besliyor asilamamin bugün 14. Günü yarin kan vermeye gidecegim insallah hayirli haber alirim. Rabbim isteyen herkese versin en salihinden saglikli güzel bir evlat

Bende olabildiğince şuan ovulasyon testine dikkat ediyorum ama şöyle bi durum var ben hiç net bir şekilde çift çizgi koyu şekilde yakalayamadım. En koyu hali c çizgisinden gene daha silikti.

Adet düzenim normalde şubat ayı gibi ilacı bırakmak istediğimde çok bozuldu doğum kontrol hapını bırakınca 2 ay regl olamadım hatta sonrasında doktor eğer ağustosta başlayacaksan çocuk denemesine şimdi iç dedi bende 3 ay kullandım ve haziranda bıraktım. O zamandan beri çok düzenli sadece bu ay 5 gün gecikti oda hava değişiminden falanmış sanırım keşke gebelikten olsaydı :) Hayırlısı ne zamansa rabbim o zaman nasip etsin isteyenin kucağını boş koymasın

İnşallah sağlıkla güzel bir evlat nasip olur canım, isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın

Bende olabildiğince şuan ovulasyon testine dikkat ediyorum ama şöyle bi durum var ben hiç net bir şekilde çift çizgi koyu şekilde yakalayamadım. En koyu hali c çizgisinden gene daha silikti.
O zaman bir ay daha ovulasyonla deneyın yıne aynısı olursa doktorunuza gıdınce soyleyın bu durumu 2-3 ay artık neyse ovulasyon denedım ıkısındede çatlama görmedim diye belki ultrasonla yumurta takıbı yapar bu sefer yada catlatma ıgnesı vurur yapılacak cok sey var cubku hepsıde basıt yontemler Rabbim en hayırlı zamanda kucagınıza almayı nasip etsin inşallah

Sonuç çıktı mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…