ben de haziran 2023 senesinde evlendim ve evlendikten sonra felaket kilo alarak hormonlarımı alt üst ettim. 2024 hazirandan itibaren çocuk düşünmeye başladık ve korunmayı bıraktık. 4-5 ay denedikten sonra ve benim adetim düzensizleşmeye başladıktan sonra( 35-45 arası döngü) 2 ayrı doktora gittim ikiside pco görünümü olduğunu ve acilen kilo vermem gerektiğini söyledi. (tabi veremedim stresten daha çok almaya başladım.) doktorlardan biri inositol tavsiye etti, morlife marka sabah ve akşam içmeye başladım. 3 ay boyunca düzenli kullandım, o süre zarfında adetim düzene girdi ama tabii hala gebelik olmadı. inositolü 3 ay kullandığım için 1-2 ay ara verdim ve folik asit, d vitamini, omega 3 takviyelerine başladım. ara verdiğim 2. ayda adet düzensizliğim yine başladı ve bu sefer 1 ay gecikmeli oldu. yani ben 60 gün regl olmadım kafama o kadar takıyodum ki aklıma gelmeyen şey kalmadı, sonra duphaston kullanarak regl oldum ve hemen inositole tekrar başladım. folik asit dışında diğer takviyelere de devam ediyordum. hepsinde 2 kutum bitmek üzereyken beklenen adet tarihinde ben yine adet olmadım ve ciddi anlamda pco görünümünün ilerlediğini veya başka sıkıntıların olduğunu düşünmeye başladım, gebelik ihtimalini asla aklıma getirmedim bile. ama bu sefer bir önceki ay gibi gecikmem var diye strese de girmedim gayet rahattım hayret edilesi bir şekilde. ve artık aklıma koymuştum sağlıklı beslenecektim bu gecikmelerin sebebi benim fazla kilolarımdı. gayet güzel başladım diyetime aradan 1 hafta 10 gün geçti tarih 9 mayıs; rüyamda idrar testi yaptığımı ve çift çizgi olduğunu gördüm sabah biraz umutlu biraz umutsuz bir şekilde test yaptım. tek çizgiye o kadar alışkınım ki dedim bu da tek çıkacak koydum köşeye işe gideceğim için başladım hazırlanmaya evden çıkmadan bi bakayım dedim ve silik pembe bi çizgi gördüm, bunu ilk defa görüyordum. hemen bi heyecan ve şok içinde kan verdim değerim 35,93 çıktı 11 mayısta 89.35 13 mayısta 190.7 çıktı. son adet tarihine göre (23 mart) değerim düşük olduğu için geç döllenme ihtimalini düşünüyorum. şu an daha çok yeni sürecim nasıl ilerler bilmiyorum inşallah her şey yolunda ilerler diye dua ediyorum. ve size de inositol, d vitamini, omega 3 gibi takviyeleri doktorunuza danışarak kullanmanızı, onun haricinde instagramda diyetisyen fatma kevser kurnaz, ezgi erdoğan, derya fidan gibi profilleri incelemenizi tavsiye ederim. diyet yapmadığım süreçte de onların tavsiyeleriyle kabak çekirdeği, brezilya cevizi, cranberry, kaju, somon, badem gibi besinleri eşimle beraber fazlasıyla tükettik. beslenmenin ve takviyelerin gücüne çok inanıyorum yani bana sağlıklı şeyleri tüketmek psikolojik açıdan da rahatlık veriyodu. tabii ki her şey Allah'tan ama bizler elimizden geleni yapıp kendimizi teslim ettikten sonra olmayacak şey yok. dilerim hepimizin isteği, duaları kabul olur.