Aşılama Pcos ve aşılama tüp bebek gebelik süreci yardım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

pamukmelek

♡ 20.03.2023 ♡ Ata Pars
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2014
348
612
303
35
Merhaba arkadaşlar ben 5 yillik evliyim 2012 ve korunmasız olarak surekli bebek için uğraşıyoruz 2012 sonlarinda pcos lu oldugumu öğrendim eşimde sorun yok ama hiç hamile kalamadim. Şimdi canıma tak etti ve artık çalışmıyorum evdeyken aşılama yaptirayim dedim avrupa yakası devlet hastanesi hangi bölüm ne zaman hangi doktoru tercih etmeliyim? Kucukcekmecedeyim ama avrupa yakasi heryere giderim yeterki iyi olsun haber ve bilgilerinizi bekliyorum ilginiz icin simdiden ALLAH razı olsun

pamukmelek pamukmelek merhaba..
Bu sure zarfında doktora gittiniz mi hiç?
Hic gebelik olmadıysa bence direkt tüp bebek deneyin. Aşılamada şans çok düşük.
Biz de 3.5 yıldır deniyoruz ve henüz gebelik olmadı. 2 yumurta takibi 1 aşilama ve şu an 3.tüp bebek aşamasindayız.. şimdiki aklim olsa direkt tüp bebek ile başlardım. Ve size tavsiyem embriyolarda genetik tarama yaptırmanız. Tabi ki doktorunuza da danışarak.. umarim pozitif sonuçlarınız olur..

pamukmelek pamukmelek merhaba..
Bu sure zarfında doktora gittiniz mi hiç?
Hic gebelik olmadıysa bence direkt tüp bebek deneyin. Aşılamada şans çok düşük.
Biz de 3.5 yıldır deniyoruz ve henüz gebelik olmadı. 2 yumurta takibi 1 aşilama ve şu an 3.tüp bebek aşamasindayız.. şimdiki aklim olsa direkt tüp bebek ile başlardım. Ve size tavsiyem embriyolarda genetik tarama yaptırmanız. Tabi ki doktorunuza da danışarak.. umarim pozitif sonuçlarınız olur..
Merhaba cevap için teşekkür ederim yeni gördüm kusurabakmayin genetic tarama ne icin yapılmalı?

Merhaba cevap için teşekkür ederim yeni gördüm kusurabakmayin genetic tarama ne icin yapılmalı?
Merhaba.. rica ederim ne demek :)
Genetik taramada embriyonun sağlıklı olup olmadığı belirleniyor. Daha doğrusu sağlıklı embriyo elde etme şansı artıyor. Akdeniz anemisi, dawn sendromu, gibi kromozom bozukluğundan kaynaklanan hastalık riski var mi yok mu inceleniyor. Yaş faktörü de önemli bunda.
Tarama sonucu embriyo sağlıksız çıkarsa transfer edilmiyor zaten. Sağlıksız embriyo olursa embriyo ana rahminde gelişmiyor. Gelişirse düşük riski artıyor. Oldu ki düşük olmadı, bebek Allah korusun sağlıksız oluyor. Tabi ki doktorunuzun fikrini mutlaka alın. Tüp bebeğe karar verirseniz kliniğin embriyoloji uzmanıyla mutlaka görüşün. Size A'dan Z'ye tüm ayrıntıları verirler. 35 yaş altındaysanız şanslısınız. 35 yaş üzerinde sağlıklı embriyo şansı düşüyor maalesef. Tavsiyem birden fazla merkezle görüşüp iyice araştırın derim. Sağlıkla hayırlısıyla umarım bebiş sahibi olursunuz ;)

Back
X