pcos ve hamilelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi erson
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

erson

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
32
3
6
35
Ankara
Arkadaslar kusura bakmayin lutfen mesaji baska yere acmam gerektigini biliyorum ancak maalesef diger basliklarda bu kadar kisa surede cevap alamadigim icin bir de buraya acmaya karar verdim.
pcos hastasiyim 1 senelik evliyim ve cocuk dusunuyoruz adet olmuyorum cogu zaman genc kizliktan beri boyle.ve doktorlar dogum kontrol hapi veriyordu evlendigimde de bunu kullandim ama son 4 aydir bunu biraktim ve adet olmadim doktora gittim Klomen hap ve fostimun ilac verdi 3 gun 75 mg igne yaptirdim ancak yine adet gormedim. Bu sefer tarlusal adet sokturucu verdi bugun adetimin 3.gunuydu kistlerim azalmiyo maalesef bugun de fostimin 150 mg 5 gun verdi ilkini bugun yaptirdim.
simdi sorum benim gibi bunlari yasayan var mi?
Ikincisi bu surec ne kadar daha surer bu da cevap vermezSe beni ne bekliyor?
Ucuncusu fostimun bir yumurta catlatma ignesi degil mi? Forumda okudum 36 saat sonra iliskiye girmek gerekiyormus dr bana boyle bisey soylemedi?
Ve son sorum sogan kuru bu igne surecinde uygulanabilir mi
cook tesekkur ederim vaktinizi ayirdiginiz icin sevgilerimle

aslında once tarlusal baslasaydın daha rahat ederdın nse tarlusalda lekelenmen basladımı

sogan kürünü denedın mı
kistlere ıcın kotnrol altına al büyüdükce idrar kesesini sıkıstırabılır
tarlusal bıtıcek cıvan percemı cayıda ıc oda sokturucu bılgın olsun ben macununu yıyorum

yani bir kadın 28 gunde bır goruyor ya

ben 20ve 28 gunler yıyorum tok oda baya sokturyor bu surede cayınıda ıc dogal sokturucu

Son düzenleme:
hamile kalmak için soğan kürü çok faydalı.mesela benim tanıdığım bir bayan vardı.oda bir türlü hamile kalamıyordu.taa soğan kürünü deneyene kadar.içtikten sonra kolayca hamile kalmıştı.sizde deneyin.allahın izniyle güzel olur herşey.
soğan kürünü ben pcos için kullanmıştım.bende polikistikim ama adetlerim düzelmedi.hiç gelmiyor.doğum kontrol haplarının sayesinde adet görüyorum.
düşünüyorumda acaba eskiden pcos denilen birşey varmıydı? malesef ben bu pcos yüzünden çok dertliyim.evli değilim ama evlendikten sonra çocuk sahibi olamıycam diyede çok korkuyorum.

Canim merhaba. Bende pcoslu olarak yazmadan edemedim. 1,5 yasinda bi oglum var. Bende korunma amaciyla yasmin kullaniyordum daha sonra biraktim hapi ve pcos oldugumu ogrendim. 1 yil boyunca surekli doktorlarla ugrastim hepside acele etme biraz sabir diyip basindan salliyodu. 2 kere klomen kullandim. Bir kerede catlatma ignesi oldu fakat ben kafama cok taktigimdan hamile kalamadim. Burdaki arkadaslardan metformin icerikli ilac kullanmam gerektigini ogrendim. Yani bildigin seker hapi. Eylul ayinda basladim kullanmaya. Bu arada gittigim hic bi doktor onermedi boyle bi ilac. En son ben sordum ve doktorun cevabida ilgincti; icini rahatlaticaksa kullan . Kasim ayinda hamile kaldim. Sende bi. Arastir bu metformini. Mumkunse doktorunu degistir cunku klomeni en fazla 5 kere kullanabiliyorsun. Zor bi surec allah yardimcin olsun..

Civan percemi cayina bebek dusunuyorsaniz hic baslamayin ablamin adetleri hep az oluyordu sokmesi icin icti bu caydan sonra yine siskinlikten kendisini adet goremiyor gibi dusunup yine icti en sonunda doktora gitti ve hamileymis sok olduk hepimiz tabii bebek tutunamadi bu cayin da etkisinin oldugunu soylediler. Bu arada ben de pcoluyum cok ilginc doktorum cok cetin bir pcom oldugunu soyledi ama ben hicbir zaman ne adetimin duzensiz oldugunu bilirim ne sivilcemin ciktigini ve diger belirtileri. Kilom da yok. Baska bir doktora daha gorunecegim.

Doktor bana da pko lü olduğumu söyleşi bundan 4 sene önce ama o zaman ne olduğunu bile bilmiyordum sormadım hiç derecesini.
Bende de ne sivilce ne kilo ne adet düzensizliği var, sadece biraz tuglenme fazla.
Şimdi bizde bebek düşünüyoruz bende her ihtimale kararı soğan kuru yapacağım önümüzdeki ay, bir zararı olmaz nede olsa.

Bebek dusundugum zaman ben de soğan kürü uygulamayı düşünüyorum açıkçası. Valla cok kişi fayda görmüş durumum ne bilmiyorum ama ne okur ne olmaz diye yapicam.

Bebek dusundugum zaman ben de soğan kürü uygulamayı düşünüyorum açıkçası. Valla cok kişi fayda görmüş durumum ne bilmiyorum ama ne okur ne olmaz diye yapicam.
Bende durumum ne olduğunu bilmiyorum ama bir zararı olmaz diye yapacağım. Sonucu ilgilendiririm

Canim ben de bir pko hastasi olarak yazmadan edemedim.1yasinda oglum var 1yil aralikli olarak klomen kullandim ve tek yumurtamla hamile kaldim.civanperceminin cok faydasi oldu bana.her bünye farkli tabi.rabbim yardimcin olsun.

Canim ben de bir pko hastasi olarak yazmadan edemedim.1yasinda oglum var 1yil aralikli olarak klomen kullandim ve tek yumurtamla hamile kaldim.civanperceminin cok faydasi oldu bana.her bünye farkli tabi.rabbim yardimcin olsun.

merhaba klomen kullanırken mı cıvanpercemı kullandınız pekı

Hayir.klomene baslayabilmen icin adet olman lazim.adetlerim duzensiz oldugundan civanpercemi icince geliyodu

Erson merhaba,

12 yaşımdan bu yana bende ilaçsız adet kalmadım.evlendiğimden bu yanada hiç korunmadım.bende polikistik over ''sendromu'' var .sendorum demek,tüm özellikleri taşımak anlamında.tüylenme,sivilce,aşırı kilo alıp verme,bipolar rahatsızlığı (pskolojik rahatsızlıklar vs) gibi durumların tamamnın yaşadığı polkistik over demek.
25 yaşındayım ve bunları yaşıyorum.bende senin gibi bebeğe karar verdiğimde doktora gittim,ancak klomen dayıyorlar,cevap vermedi o zaman aşılama.
Tam 3 doktora gittim tatlım.
baktım ki birşeyler yanlış,araştırdım ettim vs..

bu konunun prof. gitmeye karar verdim.Muayene gittim ve beni gördü,direk çok üzgünüm sana yanlış tedavi uygulanmış dedi.,
önce adetin 3. günü hormon tahlilleri daha sonra hsg rahim filmi çekilecek.yumurtalıklarında kalitesiz ve ölü yumurtaları sökmek için eğer hsg de sorun olmaz ise 3 ay diane 35 kullanacaksın dedi.sonra kendi haline bırakacağız.
Eğer olmaz ise aşılama dedi.ve metamorfin yani insülin direncim iiçin ilaç kullanıyorum sabahları 1 kez.
önceki doktorlar direk aşılama dedi,yahu bir bakın tüplerim açıkmı yapışma var mı?tahlillerim ne ve türkiyenin en iyi hastahaneleri acıbadem ve memorial.
ama tırt işte.
şimdi 1 martta tarlusal aldım biteli 7 gn oldu ama hala regl olmadım bekliyorum.
tatlım dua et,aynı kaderi paylaşıyoruz.ben tv de tüp bebek,pcos vs hastalıklar konuşulduğunda bile ağlıyorum falan.
ama olmaz ise aşılama 1 kez denerim olmadı tüp bebek.
yıllardır çektim,herşeyimi etkiledi bu hastalık.sağlığımı,pskolojimi vs...
sakin olmaya çalış,kafa dağıt gerekirse şehir değiştir başka şeylerle uğraş..ve ÖZELLİKLE DOĞRU DOKTORA GİT.İNFERİLİTE YA DA TÜP BEBEK UZMANLARINA.....
Sevgiler..

Merhaba.yeni üyeyim buraya ve sizlerin deneyim ve düşüncelerinize ihtiyacım var.23 yaşındayım ve 4 yıldır pcosluyum. farklı farklı pek çok ilaç kullandım doktor kontrolünde ve en son gittiğimde evlenmem ve bir an önce çocuk sahibi olman gerekiyor dedi doktorum. en az 3 yıl bebek sahibi olma imkanım yok erkek arkadaşımdan dolayı. Böyle bir risk var mı gerçekten bilgilendirirseniz sevinirim.Çok teşekkürler şimdiden.

Bende de
yıllardır pco var ilk adetimden beri düzensiz yılda 1 6ayda 1 nadiren de 3 ayda 1 adet görüyorum bana da doğum kontrol ilacı verdiker yıllarca ama ben hiçbirzaman uzun süre kullanmadım çünkü her kullandığımda en az 5 kilo aldım en son evlendikten sonra çocuk yapmaya karar verdiğimde bi doktora gittim pco olduğu için önce doğum kontrol ilacı ile adetlerimi düzenlemek istedi 2 ay doğum kontrol ilacı kullandım 2 ay kanamam hiç durmadı 1 ay boyunca devam etti bende hem ilacı hem doktoru bıraktım 2 senedir korunmuyorum ama çocuk ta olmuyor en sonunda doktora gittim rahim filmi falan çekildi eşine bana testler yapıldı sonuç pco sebepli infertilite şimdi aşılama tedavisine başladık bakalım neolacak hemen hemen ahnı şeyleri yaşadığım için paylaşmak istedim

Merhaba bayan lar bende yıllardır pkoluyum ve 1.5 yıldır korunmasız olmuyo. İlk 4 ay klomen kullandım sonra eşimi kontrollere götğrdüm dün çapaya başlattım eşimi bütün tettkikler yapılıyo ona bende pazartesi gidicem infertilite bölümüne. Özeller para tuzağı başka bişey değil eşimi muayene edişlerinden anladım. Artık çapaya gidicem hakkımızda hayırlısı bu tedavilere ne can yeter ne mal.

Merhaba kızlar bendede pcos var
1.5 yıldır evliyiz ve 1 senedir korunmuyoruz . Her ay bir umut akabinde bir hayal kırıklığı...
Gittiğim bir iki doktor herkezin çoçuğu olmayabilir dediler. İkinci gittiğim direk aşılaama dedi bana. Ve 21 yaşındayım.
En son gitttiğim doktor ise her şey yolunda giderse bu ay hamile kalabilirsin 22 mm yumurtan dedi.. O kadar mutlu oldum ki anlatamam sanki yeniden doğdum o an mutluluktan.
Glifor ve ovitrelle iğne werdi. Ama eşim şehir dışında değince koca yoksa bebekde yok dedi bana.
Denemek istiyorum iğneyi olmak için diye ısrar edince dayanamadı yazdı iğneyi bak bakalım dene şansını dedi.
iğneyi vuruldum 4 gün geçikmeli. İlk ilişki 16. saatte ikincisi 28. saatte gerçekleşti.
Üzerinden 8 gün geçti iğnenin ve adet olmadım sürekli aklımda bu konu var acaba mı acaba mı ?
Doktorum adet olmazsan 10 gün sağlık ocağına gidip kan testi yaptır dedi.
Şu an göğüs uçlarımda hassasiyet var özellikle sol tarafımda ve ara ara kasık ağrım oluyor.
Bilmiyorum ne çıkacak adet olacakmıyım gebe miyim ?
Çok üzülüyorum bu duruma ne olacak çok meraktayım..

Var mı benim gibi aranzda bu tarz tedavidn geçip gebe kalabilen. ? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar sadece biraz morale ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…