• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos ve yumurta büyütme ile gebelik

pinkywish

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
645
Puanlar
303
Herkese merhabalar, ben geçen yıl temmuz-ağustos ayında pco tanısı aldım. öncesinde de dönem dönem regl düzensizliği yaşadığım oldu ama ultrasonda pco görüntüsü olmadığı için, daha önce hiç teşhis almamıştım. Yakın zamanda çocuk istediğimiz için geçen sene ağustos sonrasında Pikassos kullanmaya başladım. Pikassos ile birlikte de lekelenme sorunları başladı. O zamandan beri farklı inositoller denedim. Ama lekelenme devam etti. (sonradan nedeninin polip olduğu ortaya çıktı) Kasım ayından beri de çocuk deniyoruz, ancak gebelik oluşmadı. Kasım-Mart ayları arasında 40 günde bir regl oldum. 20. gün civarı ovülasyon belirtilerim oluyordu. Doktor kontrolünde de dominant folikül görüyorduk. Nisan ayında yine dominant folikülüm oluştu ve sorunun luteal kısım ile ilgili olabileceği şüphesi ile Gonapeptyl ile yumurta çatlatma denedik ve progesteron kullandım. Ancak gebelik oluşmadı. O regl femara kullanacaktım ama bir ay kendi haline bırakalım dedik. O sırada HSG çekildim ve rahimde tutunmaya engel olmayacak bir yerde 4mm polip çıktı ama tüplerim açık. Eşim de sperm testi verdi. varikosel çıktı ama değerleri çok kötü değil.

Bu son regl başlangıcından beri 60 gün oldu ve regl olmadım. 50. günde doktora gittim. Hiç yumurta büyümemiş. 5 gün günde 1 tablet femara kullandım. 5 gün sonra yine dominant yumurta oluşmamıştı. 5 gün sonra tekrar kontrole gittim ama yine dominant folikül yok. Doktorum da bu döngünden umudu keselim dedi. 10 gün östrojen, 10 gün de progesteron reçete etti ve bu şekilde bu döngüyü bitireceğiz. Anlayacağınız her ay Pcos belirtileri daha kötüye gidiyor.

Şimdi uzun bir girişten sonra soruma geliyorum. Özellikle Pcos olanlardan bu süreçteki tedavi şekilleri, işe yarayan şeyler ile ilgili öneriler alabilirsem sevinirim. Örneğin, regl iken ne dozlarda yumurta büyütme ilacı kullandınız? Bu şekilde tedavi ile hamile kalan varsa özellikle motivasyona çok ihtiyacım var şu an 🙏 Ayrıca aynı durumda gebelik deneyen kişiler ile de birbirimize destek oluruz diye düşündüm.
Fikir vermesi adına, hem benim hem eşimin tahlil sonuçlarımı ekliyorum. İnsülin direncim, tiroit sorunum vs yok.

Eklentiler

• IMG_0479.webp
    IMG_0479.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0480.webp
    IMG_0480.webp
    20 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_0481.webp
    IMG_0481.webp
    36,4 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0482.webp
    IMG_0482.webp