Gebeliğe Hazırlık Pcos

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kilo vererek gebelik elde ettiniz mi?

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .
Lh Fsh'dan daha yüksekse zaten pcos tanısını koyulur. Bazılarında hormonal bir dengesizlik yok sadece kistik görünüm var onada pcos diyorlar. Bizimkisi asıl pcos. Çoğu o yüzden kilo verince düzeliyor. Çünkü hormonal bir durum söz konusu değil onlarda 🤷‍♀️
Benim ilk çocuğumdan önceki testlerde lh fshden düşük çıkmış. Ve hemen hamile kalmıştım. İkinci olmuyor ama baktım şuan hiç lh bakilmamis. Fsh 8 mis şuan hala 8 aynı şekilde duruyor ama lh kaç bilmiyorum. Tek fark ilk gebelik öncesine göre 20 kilo fazlam var o yüzden mi olmuyor acaba insülin direnci de olustu

Benim ilk çocuğumdan önceki testlerde lh fshden düşük çıkmış. Ve hemen hamile kalmıştım. İkinci olmuyor ama baktım şuan hiç lh bakilmamis. Fsh 8 mis şuan hala 8 aynı şekilde duruyor ama lh kaç bilmiyorum. Tek fark ilk gebelik öncesine göre 20 kilo fazlam var o yüzden mi olmuyor acaba insülin direnci de olustu

Normali odur zaten adetin 3.günü fsh yüksektir Lh'tan. Fsh bakıp Lh bakmayan doktoruda ilk defa duydum 🤔
İşte siz kilo verince hemen hamile kalacak gruptasınız. Beslenmenize dikkat edip spor yapmanız lazım ki direnç kırılıp hamile kalabilesiniz tekrar 👍

Normali odur zaten adetin 3.günü fsh yüksektir Lh'tan. Fsh bakıp Lh bakmayan doktoruda ilk defa duydum 🤔
İşte siz kilo verince hemen hamile kalacak gruptasınız. Beslenmenize dikkat edip spor yapmanız lazım ki direnç kırılıp hamile kalabilesiniz tekrar 👍
Doktorlarda oyle soyledi kilo ver hemen olacak diyorlar surekli hadi insallah.. yumurtlamam olmuyor suan eskiden yumurtladigimi kendim anlardım günü gününe oyle duzenliydi ki almasaydim keske kilo yaa

Merhabalar.. bu konu hakkında baya bilgili duruyorsunu size soru sorabilir miyim :) şöyle ki kendimi bildim bileli adetim düzensiz 16 yaşında öğrendim pko olduğumu tüylenme vs kilo aldıkça arttı. Sonra kilo verdim uzun süre korudum adetim de düzenliydi ve sağlıklıydım bundan dolayı uzun yıllardır doktora gitmedim ta ki geçen aya kadar. Valla 25 kg fazlam var adetlerim düzensizleşti ultrasona bakıp kist yok adetin 3. Günü gel hormonlara bakalım dedi ama maalesef gidemedim. Peki sizce ben kolay olan grupta mıyım hani kilo verince her şey tıkırında ilerliyor ama alınca tepe taklak oluyorum:( cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler…

Merhabalar.. bu konu hakkında baya bilgili duruyorsunu size soru sorabilir miyim :) şöyle ki kendimi bildim bileli adetim düzensiz 16 yaşında öğrendim pko olduğumu tüylenme vs kilo aldıkça arttı. Sonra kilo verdim uzun süre korudum adetim de düzenliydi ve sağlıklıydım bundan dolayı uzun yıllardır doktora gitmedim ta ki geçen aya kadar. Valla 25 kg fazlam var adetlerim düzensizleşti ultrasona bakıp kist yok adetin 3. Günü gel hormonlara bakalım dedi ama maalesef gidemedim. Peki sizce ben kolay olan grupta mıyım hani kilo verince her şey tıkırında ilerliyor ama alınca tepe taklak oluyorum:KK43: cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler…

Kilo verince herşey tıkırında ilerliyor demek her ay düzenli adetim gelir demek değil mi? Buda her ay 1 yumurtam atılıyor ve döllenmediğinde kanamam oluyorun Türkçesi 👍 Yani kilo verin yumurta atıldığında döllensin tabi bebek istiyorsanız, yoksa adetiniz gelsin 😂 Kist yoksa görünürde zaten o düzenli atıldığından (adet gördüğünüzden) kaynaklanıyor. Kilolu kaldığınız sürece yumurta atılamayıp birikecek buda polikistik görünüm verecektir ilerleyen dönemde. Yani adet olmalıyız ki her ay o 1 yumurta gitsin vücudumuzda kalmasın 👍

Kilo verince herşey tıkırında ilerliyor demek her ay düzenli adetim gelir demek değil mi? Buda her ay 1 yumurtam atılıyor ve döllenmediğinde kanamam oluyorun Türkçesi 👍 Yani kilo verin yumurta atıldığında döllensin tabi bebek istiyorsanız, yoksa adetiniz gelsin 😂 Kist yoksa görünürde zaten o düzenli atıldığından (adet gördüğünüzden) kaynaklanıyor. Kilolu kaldığınız sürece yumurta atılamayıp birikecek buda polikistik görünüm verecektir ilerleyen dönemde. Yani adet olmalıyız ki her ay o 1 yumurta gitsin vücudumuzda kalmasın 👍
Anladımmm peki kilolu olmayıp adet görüp hamile kalamayanlar oluyor ben o grupta değilim sanırım kafam karıştı biraz anlatabildim mi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ 🥹

Anladımmm peki kilolu olmayıp adet görüp hamile kalamayanlar oluyor ben o grupta değilim sanırım kafam karıştı biraz anlatabildim mi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ 🥹

İşte o grupta ben varım 👍 Kilosuzum zaten ve adet olamıyorum. Kilo alsamda adet olamıyorum versem de adet olamıyorum. Sizin bir çıkışını var kilo verip adet olmak 👍 Demek ki hormonlarınız kiloya bağlı bozuluyor kilo verince düzeliyor.
Bizimki kilo versekte hormonlarımız değişmiyor.

İşte o grupta ben varım 👍 Kilosuzum zaten ve adet olamıyorum. Kilo alsamda adet olamıyorum versem de adet olamıyorum. Sizin bir çıkışını var kilo verip adet olmak 👍 Demek ki hormonlarınız kiloya bağlı bozuluyor kilo verince düzeliyor.
Bizimki kilo versekte hormonlarımız değişmiyor.
Anladım.. Allah hepimize acil şifalar versin çok teşekkür ediyorum

Back
X