Pcos'ta ovulasyon testi kullanımı uygun mu? (lh sorunu)

Merhaba canım.bende bugun tukurukle yapılan testten aldım.pko için mecbur bunu kullanacaksın dedi.ayrıca hayıt tohumu içiyorum.hormonlarım hiç olmadığı kadar dengelendi.doktor çok şaşırdı çunku ultrasonda pko var kanda yok dedi.ovulasyon testine yarın başlayacağım bakalım.süreçte neler olur Allah bilir.
canım şimdi gördüm mesajını
tükürükle yapılan testler sonuç veriyor mu, idrardan farkı nedir?
yazdığından bu yana zaman geçmiş, testtte pozitifi negatifi ayırt edebildin mi?

Polikistik overde biliyorsunuz lh yüksekliği var. Ovulasyon testleri de lh pikini ölçüyor. O zaman pko lularda bu testler hep pozitif mi gösterir? Bir de benim gibiler ilaçsız yumurtlayamıyor genelde. Ben acaba olur mu diye ovulasyon testi kullansam boşa kürek mi çekmiş olurum? Pko olup da ovulasyon testi kullananların tecrübelerini bekliyorum. Not: 1 yıl ilaç tedavisi 2 kere aşılama negatif. Ama stres yok pozitifim :)
pko da ovulasyon testleri işe yaramaz diye bir durum yok bence bu pko nun derecesine göre değişir
pko da yumurtlama diğerlerine göre daha az veya düzensiz olduğu için takip etmesi zor sadece
ileri derece olmasa da (buna rağmen 1 seneden fazla bekledim hamile kalmak için) bende pko luyum ve her ay adetlerim birkaç gün gecikirdi
farklı zamanlarda 2 ay ovulasyon testi denedim ilk ay pozitifi yakalayamadım 2. çizgi hep silikti
ancak 2. denediğim ay akıntı takibi ve ovulasyon testi yaptım 17. gün pozitifi yakaladım
işin özü takip etmek zor olsa da yumurtlama yakalanabiliyor pko da ama çok ileri derece olursa belki işe yaramayabilir
ayrıca pkolulara hayıt çok iyi geliyor en az 6 ay kullanılırsa hormonlara iyi gelir özellikle lh düşürmek için birebir

• slm,tükürükle yapılan mikroskoptan kullanıyordum,sürekli pozitif çıkınca araştırdım ve sizinle aynı sonuca vardım,yani pkoda bence olumsuz sonuc
yaa ben de suan tam da bu mikroskop u arastiriyordumm!! ya bende pco var mi yok mu belli degil ve hormonlarim yuksek cikmiyor, yani hormon degerlerim normal. sanirim sizin yuksekti öyle mi? ben bu mikroskobu suan nette gördüm ve almayi dusunuyordum yani sizin isinize yaramadi mi bi anlatabilir misiniz?

Back
X