• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over ve Gebe Kalmaya Çalışmaca Yardım

Allah yardımcın olsun canım ya seninde baya zorlu geçmiş sürecin🥺 kendi derdini unutturmuşlar sana 😀😀
Amin vallahi o yüzden korkar oldum kız alttan muayene ettiler yeni gelmiştim dil yok eltim Fransız ama Türkçe biliyor o yanımda girdi kadinin yanında soyundum vallahi alttan muayene 5 defa etti zıkkım kadın mahvetti agriyor dediğimiz halde yaptı gerizekalı ona ayrı kıl oldum zaten kadın her yerimi gördü ağlanacak halime gülmem dışında hiç bir sorun yok😂😂

Bende pkos olduğu için regli olamıyorum çok zor oluyor Eylül ayında goguslerim aşırı şişti,kasiklarim sanki bıçaklanıyor, herhalde regli olacağım o zorluyor dedim hastaneye gittik randevu olmadığı için dr ile görüşmedik gelmisken kan testi verdim negatif çıktı 2 gün sonraya randevu bulduk gittik kan testi negatif çıktı dedik dr'a ultrason ile baktı ancak adaptöre bakmadı sadece karnimi izledi gebelik yok dedi gönderdi Bende soğan suyu içtim 5 gün 6.gün bir test yapayım dedim öylesine pozitif çıktı ne yapacağımı bilemedim eşimlede o zaman konusmuyorduk o ise gitti bende evde saatlerce oldum dirildim en son arkadaşıma bana birsey olursa eşime haber verin gelsin dedim dedjm bayılmışım o ara eşim geldi falan hastane falan derken kan değerim düşmeye başlamıştı 🥺

Amin vallahi o yüzden korkar oldum kız alttan muayene ettiler yeni gelmiştim dil yok eltim Fransız ama Türkçe biliyor o yanımda girdi kadinin yanında soyundum vallahi alttan muayene 5 defa etti zıkkım kadın mahvetti agriyor dediğimiz halde yaptı gerizekalı ona ayrı kıl oldum zaten kadın her yerimi gördü ağlanacak halime gülmem dışında hiç bir sorun yok😂😂
Hahaha😀😀😀 aglama kötü anı da olsa zamanla bunlara da gülebiliyor insan rabbim aratmasın,isteyen kimsenin kucağını boş koymasın insAllah🤲

Bana da dua et lütfen ben saklamistim düşünce attım hepsini gebelik testlerini silemedim görünce duygulandım ilk gün aklıma geldi bununla net şekilde ogrenmistim
Bende diğerinde atmıştım herşeyi 1 yıl sonra nasip oldu en yakın zamanda nasip olsun kucaklarınız dolsun inşaAllah illaki olucak ama bı zamanı var senin düşük olmuş yani hamile kalabiliyorsun demek biton olumsuzluğa rağmen hamile kaldım doktor tüp bebek demişti hamdolsun sen Allah'a sığın bol bol dua et ve stresle başa çıkmaya calis biliyorum stresli olma diye söyleyince şıp diye stresin gitmiyor ama yönetmeye çalış Allah büyüktür umut hep var

Amin inşallah güzel haberlerle gelelim buraya inşallah ben Türkiye'ye gidecem inşallah ondan sonra düşünüyorum ablamda kan pıhtılaşması var acaba bende de mi var diye ona baktiracam hemde doktor 6 7 ay yok dedi vücut toparlansin ondan sonra dedi baya bı kanamam oldu doğum yapanlar benden az kanama yaşamıştır eminim 32 gün kanamam sürdü çok yoğun bı şekilde önce adeti çok yoğun olurdum düşükten sonra kanamam ve günüm baya azaldi
Benimde ilk kurtajda 2 ay hergun adet oluyo gibi kananam oluyordu enfeksiyon kapmisim tüplerim tıkanmış meğer sen bı hsg çektir

5 üstü yeterli diyor zaten bazı yerlerde. İnsallah dediginiz gibi yumurtlama olmustur🤲Akıntı vs de hissettim o günlerde.
Klomen ve catlatma ignesi denememe gerek var mi yoksa yumurtlama olmadiginda mi baslaniyor onlara acaba o konuda kararsizim. Ya da 6ay daha bekleyip olmazsa mi doktora gorunup bu yollara girmeliyim onun kararsızlığı var sadece.
Umarım ikimizde güzel haberler alırız yakında🙏
6 ay sonra veriyo bazi doktorlar bana vermisti bir ay klomen kullandim sadece ama olmadi gecen ay,
İnşallah 🙏🏻

Peki tüplerin tıkalı olduğu hsg dışında nasıl belli olur birde sancılı bir işlem diye duymuştum öyle mi gerçekten
Hsgden başka hiç bı şekilde anlayamıyorsun tek belirtisi gebe kalamamak canım.
Kişiden kişiye acı eşiği değişir benim tüplerim çok tıkalı olduğu için canım çok acımıştı.
Benim şimdiki aklım olsa anestezili çektirirdim normalde özelde çektirdim zaten ama kapalı olduğunu bilmiyordum.
Bende çok korkuyordum ama yaptırdım 5 dakika sürüyor zaten tüpü açık olan insanlarin canı yanmıyor

bende de ileri derece pcos var ve doğal yolla gebe kaldım.

gebelik için progesteron 10 ve üzeri olması beklenir.

hormonlarınız düzenli dahi olsa yumurtalıklardaki kistlerden dolayı sağlıklı bir kadın gibi her ay sağlıklı yumurtalar büyütemiyorsunuz. ama bu asla doğal yoldan gebelik olmaz değil. sadece sağlıklı bir kadından bir miktar daha az şansınız var.

ben 13.ayda gebe kaldım. folikğl takibi de 12.ayda yapılmıştı. çok güzel yumurtalar gelişmesine rağmen döllenme olmadı (esimde de sorun vardı). aonraki ay kendiliğinden oldu genelik.

gebelik olduğu ay esim de ben de takviye kullandık. ben akdez diyeti ve pilates yaptım. bu söylediklerime nisan ayında basladık ve ben 28 mayısta hamile olduğumu öğrendim. yani siz dikkat ederseniz bu durumun olumsuzluklarını minimuma indirerek sağlıklı yumurtlama sağlayabilirsiniz
Ben bugünden itibaren düzenli yürüyüşe başlayım en iyisi ve tatlı kızartma vs hayatımdan çıkariyorum. Birkaç ay yogun yaşam tarzı degisikligi deneyecem. Takviye olarak ocean polisitol alıyorum yeterli olur heralde. İnsallah sizin gibi güzel haber alırım ben de🙏🌸

Merhaba canım Benim 1 gebeliğim oldu onda 2 ay hayıt otu kullandım hamile kaldım sonra 9 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum kürtajdan sonra yoğun enfeksiyon kaptım 2 tüpümde tıkandı sağ yumurtalığımda polikistikti 1 yıl daha hamile kalmadım sonra hsg çektirdim sağ tüp açılmadı sol tüp yarıya kadar açıldı antibiyotik verdi yarısı açılsın diye sonra klomen ovitrelle kullandım kullandığım ayda hamile kaldım toplamda 3 yıl çocuğum olmadı yani mucizelere inan Allah'a sığın bol bol dua et ve asla isyan etme streste yapma yapmadığında mucizen gelicek hep öyle oluyor zaten bende canlı şahidim :)
Sizin gibi umudunu kaybetmeyip mücadele edenler genelde güzel haberi alıyorlar sonunda🌸 3ay daha diyet-spor,olmazsa klomen ve igne icin doktora basvurmaca diye bir yol belirliyorun öyleyse kendime

Hahaha😀😀😀 aglama kötü anı da olsa zamanla bunlara da gülebiliyor insan rabbim aratmasın,isteyen kimsenin kucağını boş koymasın insAllah🤲
Ayyy amin inşallah güzel haberler alalım bayram müjdesi alın sizde bana haber verin bayram hediyesi olsun inşallah bebisler hamilelik isteyen herkese rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah

Benimde ilk kurtajda 2 ay hergun adet oluyo gibi kananam oluyordu enfeksiyon kapmisim tüplerim tıkanmış meğer sen bı hsg çektir
Ben baktırdım temizlenmiş bı sorun yok dedi ama Türkiye'ye gidince tekrar baktiracam ablamın doktoru çok iyi ona gitmiştim en son 3 yıldır bekleyenler vardı bı tanıdık ona gitti 2. Ayda doğal yolla hamile kaldı bütün herşeye baktiracam

Sizin gibi umudunu kaybetmeyip mücadele edenler genelde güzel haberi alıyorlar sonunda🌸 3ay daha diyet-spor,olmazsa klomen ve igne icin doktora basvurmaca diye bir yol belirliyorun öyleyse kendime
Size ne iyi geliyorsa öyle yapın dilediğin gibi yap sonuçta klomen ovitrelle dışardan alınan hormon, müdahale. Kanser yapma riskleri bile var o yüzden çabalayın en son çare olarak ilaç tedavisine yönelin.
Rabbim tez vakitte hayırlı haberi almayı nasıp etsin amin🩷

Ben baktırdım temizlenmiş bı sorun yok dedi ama Türkiye'ye gidince tekrar baktiracam ablamın doktoru çok iyi ona gitmiştim en son 3 yıldır bekleyenler vardı bı tanıdık ona gitti 2. Ayda doğal yolla hamile kaldı bütün herşeye baktiracam
Canım bende USG ile baktırdım enfeksiyon gitmişti tüplerde ki tıkanıklık ve enfeksiyonu anlamanın tek yolu hsg.
Tabiki doğal yollarada baş vur ben mesela diğer gebeliğimde hayıt otu vesilesiyle hamile kaldım 2 ay kullandım hiç haberim yok hamileymişim ama ilk tahlillerini yaptır ona göre hangi ot iyi gelicekse onu araştır bazıları daha kötü ediyor pcoslarda hayıt aslan pençesi falan önermiyolar mesela hakkında hayırlısı kolay şekilde nasip olsun insAllah🤲🩷

Back
X