Pcos'um var yardımcı olur musunuz

bade060425

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2025
62
7
1
19
Merhabalar kızlar benim haziran ayında bi ella kullanımım oldu bunun üstüne benim adetim gecikti testler vs silik çizgiler gördüm kan verdim beta hcg 1.20 çıktı ben de ne olur ne olmaz bir şey kullanmadım yeniden yaptırdım 0.1 çıktı bende bunun üstüne kadın doğuma gittim kadın doğum pcos başlangıcı gibi bir şeyler söyledi nedir ne değildir bu pcos hiç bir bilgim yok bana adet düzenleyici verdi ben kullandım ilaç bittikten 3 gün sonra 59 günün üstüne regl oldum sonrasında bir daha ki ay 26 gün sonra erkenden oldum ve 3 gün falan sürdü çok az bu ay yine gecikti 2. Gün bugün gecikmesinin test yaptım negatif bu pcos nedir beni korkutmaya başladı haziran ayında artık test almaya bıkmıştım ama bu ay bir şüphem de yok yine testlere boğulmak istemiyorum ne yapabilirim doktora mı gitmem lazım yine olmazsam bana yardımcı olur musunuz

Merhaba pcos bir hastalık değil sendromdur. Çünkü hormonlarla alakalı ve hormonlar maalesef kalıcı olarak düzeltilemiyor. Bu konuda yapabileceğin şeyler beslenme düzenini değiştirmek, doktor kontrolünde doğum kontrol/adet düzenleyici kullanmak ve varsa belirtilerine müdahale etmek olur. Belirtiler genellikle erkek tipi kıllanma, saç dökülmesi, adet düzensizliği vs. Ancak dk ve adet düzenleyiciyi devamlı kullanmanı tavsiye etmem çünkü zararı faydasından çok. Doktorun verdiği süreçte kullanırken bir yandan da beslenme düzenini değiştirirsen çok daha etkili olacaktır. Spesifik bir sorun olursa yanıtlamak isterim geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…