Ped yerine peçete?

reelall

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
40
7
25
Herkese merhaba. Ped takmak çok kaşıntı yapıyor. Hemde hiç rahat edemiyorum, takmayı hiç sevmiyorum. Bunun yerine dışarı çıkmadığım zamanlarda tuvalet kağıdını üst üste katlayıp koyuyorum. Sızıntı olmuyor. Zaten periyodlarım nispeten hafif geçer. Ben çok rahatım ama sağlık açısından bir sıkıntı olur mu?

onun yerıne pamuk kullanmanız sanırım daha saglıklı olur
bende sadece pamuk kullanırdım

her pedi denedın mı? bana ıyıler yaramıyor
hani o eskılerde vardı yaa pamuklu pedler
onları kullanıyorum. ne kaşıntı ne bişi yapıyor

Pamuğu tek parça tutturamıyorum hemen dağılıyor
pecetelere agırtıcı kullanıyorlar uzun sure temas edıyor belkı alerjık reaksıyon gosterır
kendınden koparılma yerlerı ısaretlenmıs kalın pamuklar dagılmıyor aslında yanı ne sagıma soluma yapıstı ne dagıldı ne sızdı bılemedım kı sımdı..

pecetelere agırtıcı kullanıyorlar uzun sure temas edıyor belkı alerjık reaksıyon gosterır
kendınden koparılma yerlerı ısaretlenmıs kalın pamuklar dagılmıyor aslında yanı ne sagıma soluma yapıstı ne dagıldı ne sızdı bılemedım kı sımdı..
Bilmiyprum vallahi ben pamuk işini pek beceremem sanki :KK70: Yine de çok çok teşekkür ederim.

yok ya sıkıntı olmaz doktorlar diyor zaten havlu peçete kullanablrsnz diye ben hep koyarım regl zamanlarmda çok iyi oluyor

Ev yapımı ped diye bi haber vardı geçenlerde bu forumda okudum yine sanırım. Pamuklu kumaştan falan, pek de rahat görünüyordu doğrusu :-)

Yıllardır ped üzerine tuvalet kağıdı kulanırım. Regl olmadığım günlerde de sadece tuvalet kağıdı hatta. Hiç bir problem yaşamadım. Sadece pedle, günlük pedle veya sadece iç çamaşırıyla rahat edemiyorum.

Herkese merhaba. Ped takmak çok kaşıntı yapıyor. Hemde hiç rahat edemiyorum, takmayı hiç sevmiyorum. Bunun yerine dışarı çıkmadığım zamanlarda tuvalet kağıdını üst üste katlayıp koyuyorum. Sızıntı olmuyor. Zaten periyodlarım nispeten hafif geçer. Ben çok rahatım ama sağlık açısından bir sıkıntı olur mu?
canım ben de sana tampon kullanmanı tavsiye ederim. zaten kanaman da azmış. çok rahat edersin.

eskiden bez kullanıyorlardı sanırım :) ben çok küçükken annemden biliyorum D:

İlginc bir fikir :KK51: eskiden ped yokmus kadinlar nasil başa çikiyormuş diye dusunurken, boyle bir dusunce baya baya tuhaf geldi :KK53:

peçetenin tüp tıkadığını biyerden okumuştum sanırım özellikle günlük ped yerine kullamamalı yazıyordu

Merhaba Ben Geçen seneden Gazi üniversitesi Tıp mezunuyum TUS sınavıyla jinekoloji alanında uzmanlaşmaya karar verdim ve uzmanım bir süre tanınabilmek ve kendime tecrübe edinmek adına ücretsiz hanımlara yardım ediyorum sorularını hem yorumlardan hemde çekinen yazamayanlar için özel mesaj kutumdan yanıtlayacağım herkesi yazmaya davet ediyorum
Saygılarımla ..

Evet bende duydum böle bişey hatta youtubede var ama hatırlamįyorum başlığı hatırladığım kadarıyla ped yoksa napılırdį . Bence gayet hijyenik. Ya da bez kullan o da rahat oluyo

X