• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pedofiller ve izmaritkum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence çok doğru bir konuda uyarı yapıyorsun cnaım.
eğitimin de bu yöndeymiş anladığım kadarıyla.
öncelikle çocuklarımızın bedenine ve kişiliğine saygı duyacağız.
pedofili hakkında derin bir bilgi sahibi değilsem de bir arkadaşın yazdığı üzere
yetişkin bir bireyin çıplka birinden tahrik olması ile bir pedofilin çıplak bir çocuktan tahrik olabileceği de ortada ne yazık ki.
salt çıplaklık değil elbet pedofilleri harekete geçiren.
ama bu önemli bir tahrik noktası ve kesinlikle anne baba olarak ta dikkat etmemiz lazım.
çocuklarımıza da kendilerini korumayı öğretmemiz lazım.

evet çocuğun bedenine saygısızlık
o da bir birey ve her birey gibi o da giyinmeyi hak ediyor
sanki farklı bir cinsmiş gibi çırılçıplak niye koyalım ki.

"Giyimle olmaz, pedofili olan etkilenecekse her şekilde etkilenir" diyen arkadaşlara şöyle bir şey desem; hepimiz çikolatalı pastayı çok severiz ve birçoğumuzun diyet yapması gerekiyor. Böyle bir durumda hayalimizden geçen çikolatalı pasta mı bizim için daha tehlikelidir yoksa tezgahın üzerinde duran pasta mı? (Yanlış bir örnekse kusura bakmayın, basitçe ifade etmek istedim.) Konuyu açan arkadaşın da kastı bu olsa gerek. Tehlikeye davetiye çıkarmayın manasında...

Ki, ben bu konuda gerçek bir yobaz(!)ımdır o ayrı mesele :)

Hayır yobazlıkla ilgisi yok ama öyle bir medyatik algı oluşmuş ki hepimizde
biraz kapalılıkla ilgili bir şey söylense (ki bu konuda kapalılık mayo, bikini giymek) yobazlığa, cahilliğe bağlıyoruz ki bu etiketlemenin son noktası artık, ayıp ya..

ben bazı annneleri anlayamıyorum. geçen sene çıralıda denize giriyoruz. yüzerken kıyıda bir anne. kızı inanın ben deyim 8 siz deyin 9 yaşında.
kadın kızın bikinisini herkesin gözünün önünde çıkardı. altınıda. etrafa baktım şöyle. erkeklerde var. hemen yanına yüzdük arkadaşımla. dedim napıyorsunuz. pedofili denen şeyden haberiniz varmı. erkek var. burada tam deniz önünde herkesin ortasında bunu neden yapıyorsunuz. kadın hiç düşünmedim bunu dedi.
nasıl düşünmezse artık.

8,9 yasinda çiplak denize salmakta biraz Türk anne babalarin daha çok çoçuklarin büyüdügünü fark etmemesindendir. Pedofilden daha çok o kizin (yada oglanin) psikoljisi alt üst olur. Kim bilir o çoçukta aslinda utaniyordur fakat annesi ancak tuturuyor, kizini 4 yasindaki bir bebe olarak görüyor.

Burda (bence) hiç kimse 9 yasindaki çoçuklarin çiplak gezmesini normal görmüyor fakat 3 yasindaki çoçuk için bikini yerine mayo giydirmek, mini etek giydirmemek tuhaf. Daha önce dedigim gibi, herkes kiyafete takiliyor fakat bu tür olaylar hem dikkatsizlikten oluyor, hem bakarsan daha çok aile içi oluyor yani gerçekten kiyafet çözüm hiç degil.

Dedigim gibi çözüm egitim, egitim, egitim. En basit çoçuk misafiri öpmek istemiyorsa öpmesin, yalnis birsey oldugunda çoçuguna bagirmayi ögret ve herseyi sana anlatmasini ögret. Yani gerçekten bu mayo/bikini/bikinisiz tartismalar faso fiso seyler benim için. Tabloya çok daha genis bir sekilde bakilmasi lazim.

evet çocuğun bedenine saygısızlık
o da bir birey ve her birey gibi o da giyinmeyi hak ediyor
sanki farklı bir cinsmiş gibi çırılçıplak niye koyalım ki.
kesinlikle çok doğru.
önce saygı göstereceğiz sonra koruyacağız.
oğlumu yetiştirirken buna hep dikkat etmeye çalışıyorum.
çırılçıplak gezmelerini savunacak kimse olacağını da sanmıyrum.
yapan yok mu var ama doğru bulmuyorum.

kesinlikle çok doğru.
önce saygı göstereceğiz sonra koruyacağız.
oğlumu yetiştirirken buna hep dikkat etmeye çalışıyorum.
çırılçıplak gezmelerini savunacak kimse olacağını da sanmıyrum.
yapan yok mu var ama doğru bulmuyorum.

ama var konuda gördüğün gibi neyse =)

anne olarak kadın olarak herkesin hemfikir olacağını düşündüğüm bi konuydu ama görüyorum ki bu konuda bile farklı düşünme muhalif olma çabası içindeyiz ne diyim kk farkı olsun adı da:KK25:

Çocukların çırılçıplak denize sokulmasına bende karşıyım, bunun yobazlık, dar fikirlilik, sapıkça düşüncelere sahip olmakla uzaktan yakından ilgisi yok.
Ben çıplak çocuk gördüğümde annelik duygularımla bakıyorum ama sapıklar öyle bakmıyor, el kadar bebenin vücudundan tahrik oluyorlar.

Ha çıplak ha bikinili, sapık yine de tahrik olur demeyin, evet tahrik olur belki ama gizlice fotoğraf çekip o fotoğraflar üzerine iğrenç fantaziler kuranlar var.
Bir düşünün bakalım gözünüzden sakındığınız bir avuç yavrunuzun çıplak bedeni üzerine fantazi kuran bir manyak sizde nasıl hisler uyandırıyor.
İnsan elleriyle parçalar böyle bir sapığı:KK62:

Ayrıca bir diğer boyutta bu çocukları şirin görünüyor diye belli bir yaşa kadar çıplak gezdirip büyüyünce giydirip, aman kızım ayıp, aman oğlum ayıp demek nasıl bir ikilem, nasıl bir çelişkidir? Çocukların ruhsal dengesi kimsenin umrunda değil mi?

gayet erkeklerden isittigim sekliyle igrenc bi sekilde yazayim,
"seftaliyi gordum" diyip nasil agizlari sulanan pislikler varsa,
"ortunun altinda ciplak midir acaba" diyip daha cok heycanlanan insanlar var... hatta gormedikce hayal edip merak ile daha cok tahrik olan sapiklar mevcut...

kimisi mini etek, kimisi mayo yazmis da sapikher turlu sapiktir...
Bu isin kiyafetle sinirlamasi yok bence,
Yolda kacirilan hicbir cocuk ciplak dolastigi icin tacize maruz kalmiyor...

Yetiskin kadinlar icin de mini etek seksi bulunuyorsa bu algilarin yonlendirilmesiyle alakali bir durum,
Yoksa sahilde bikinili kadinlarin daha acik olmalari nedeniyle direkt tecavuze ugramalari beklenir...
Insanlari giydirmek acik kapali tartismasi yapmak yerine tahrik edici dedigmiz on kabullerden siyrilip zihniyetle savasin...

Cocuklariniza uzun veya kisa etek giydirmeniz ise tamamen sizin kendi ilkelerinizin yansimasi olsun, sapiklari one sureceksek evden hic cikmamamiz gerekiyor,
Nasil ki trafik kazalari yuzunden eve kapanmak yerine cocuklara trafik kurallarini ogretiyor ve karsidan karsiya geciyorken de ellerini tutuyorsak bu konuda da oyle egitim verip onlem almak bu kadar temel birsey.

Sayfalarca tartisilan da egitim veya pedofili degil, yine kendi celiskilerimiz...

gayet erkeklerden isittigim sekliyle igrenc bi sekilde yazayim,
"seftaliyi gordum" diyip nasil agizlari sulanan pislikler varsa,
"ortunun altinda ciplak midir acaba" diyip daha cok heycanlanan insanlar var... hatta gormedikce hayal edip merak ile daha cok tahrik olan sapiklar mevcut...

kimisi mini etek, kimisi mayo yazmis da sapikher turlu sapiktir...
Bu isin kiyafetle sinirlamasi yok bence,
Yolda kacirilan hicbir cocuk ciplak dolastigi icin tacize maruz kalmiyor...

Yetiskin kadinlar icin de mini etek seksi bulunuyorsa bu algilarin yonlendirilmesiyle alakali bir durum,
Yoksa sahilde bikinili kadinlarin daha acik olmalari nedeniyle direkt tecavuze ugramalari beklenir...
Insanlari giydirmek acik kapali tartismasi yapmak yerine tahrik edici dedigmiz on kabullerden siyrilip zihniyetle savasin...

Cocuklariniza uzun veya kisa etek giydirmeniz ise tamamen sizin kendi ilkelerinizin yansimasi olsun, sapiklari one sureceksek evden hic cikmamamiz gerekiyor,
Nasil ki trafik kazalari yuzunden eve kapanmak yerine cocuklara trafik kurallarini ogretiyor ve karsidan karsiya geciyorken de ellerini tutuyorsak bu konuda da oyle egitim verip onlem almak bu kadar temel birsey.

Sayfalarca tartisilan da egitim veya pedofili degil, yine kendi celiskilerimiz...

zihniyetle savaşana kadar da önlemimi almak zorundayım
çocuğumun fotoğrafına videosuna bakıp kendini tatmin eden olursa kafayı sıyırırım :KK62:

Çocukların çırılçıplak denize sokulmasına bende karşıyım, bunun yobazlık, dar fikirlilik, sapıkça düşüncelere sahip olmakla uzaktan yakından ilgisi yok.
Ben çıplak çocuk gördüğümde annelik duygularımla bakıyorum ama sapıklar öyle bakmıyor, el kadar bebenin vücudundan tahrik oluyorlar.

Ha çıplak ha bikinili, sapık yine de tahrik olur demeyin, evet tahrik olur belki ama gizlice fotoğraf çekip o fotoğraflar üzerine iğrenç fantaziler kuranlar var.
Bir düşünün bakalım gözünüzden sakındığınız bir avuç yavrunuzun çıplak bedeni üzerine fantazi kuran bir manyak sizde nasıl hisler uyandırıyor.
İnsan elleriyle parçalar böyle bir sapığı:KK62:

Ayrıca bir diğer boyutta bu çocukları şirin görünüyor diye belli bir yaşa kadar çıplak gezdirip büyüyünce giydirip, aman kızım ayıp, aman oğlum ayıp demek nasıl bir ikilem, nasıl bir çelişkidir? Çocukların ruhsal dengesi kimsenin umrunda değil mi?

mune abla aynen öyle
hele benim mesleğimdeki bir insan bunlarla karşılaştığında iyice çileden çıkıyor
ben bu yüzden psikolojisi parçalanmış çocuklarla çalışıyorum ve bu konuda çok hassasım
daha konumun başında yazdım şimdi bu aile ne yapacak o videoları resimleri nasıl sildirecek kişiden
ya bir yerde usbde cd de saklıyorsa insan çıldırmaz mı küçücük masum bebeği üzerinden para kazanmaya çalışan pislikten
şimdi o çocuk mahkemede şurda burda bunlarla savaşırken psikolojisi bozulmayacak mı.
yobazlıkla cahillikle alakası olmadığını anlayanlara teşekkür ediyorum...

zihniyetle savaşana kadar da önlemimi almak zorundayım
çocuğumun fotoğrafına videosuna bakıp kendini tatmin eden olursa kafayı sıyırırım :KK62:

onlemi neye gore ve nasil belirledigne gore degisir just,
egitimini alan biri olarak (konuda kendin yazdigin icin diyorum) benden daha iyi biliyorsundur,
kisisel hassasiyetlerimiz -hatta adini bile duydugumuzda tuylerimiz diken diken olan konular- sozkonusu oldugunda hepimiz cocuklarimizi korumak icin elimizden geleni ardimiza koymayiz,
fakat egitim ve psikoloji dair bir eylemden once tartisma ve uyari sozkonusu oldugunda duygularimizla dogru bulduklarimizi koru korune savunmak yerine farkli goruslere daha acik bir tartisma yurutmek gerektigne inaniyorum ki cocuklarimiz icin hem daha guvenli ortamlar hazirlayalim, hem de bizim dusunemedigmiz ve yanlis-eksik yaptigmiz seyler nedeniyle hayatlari olumsuz etkilenmesin...

Kimse bosverin ciplak dolasilmali demiyor zaten,
buyuk bir hassasiyetle insanlari uyarmak icin yazdigimiz seylerde gunluk hayatta kullandigmiz sekilde rahat ve art niyetten uzak bir dil kullansak da cumlelerimizle aktardigmiz farkli anlamlara dikkat etmemiz gerektigi konusunda uyariyorlar...
Ki hakliymislar, konu mini etegin seksiligine kadar gelmis, el kadar cocuk yahu bunlar...

onlemi neye gore ve nasil belirledigne gore degisir just,
egitimini alan biri olarak (konuda kendin yazdigin icin diyorum) benden daha iyi biliyorsundur,
kisisel hassasiyetlerimiz -hatta adini bile duydugumuzda tuylerimiz diken diken olan konular- sozkonusu oldugunda hepimiz cocuklarimizi korumak icin elimizden geleni ardimiza koymayiz,
fakat egitim ve psikoloji dair bir eylemden once tartisma ve uyari sozkonusu oldugunda duygularimizla dogru bulduklarimizi koru korune savunmak yerine farkli goruslere daha acik bir tartisma yurutmek gerektigne inaniyorum ki cocuklarimiz icin hem daha guvenli ortamlar hazirlayalim, hem de bizim dusunemedigmiz ve yanlis-eksik yaptigmiz seyler nedeniyle hayatlari olumsuz etkilenmesin...

Kimse bosverin ciplak dolasilmali demiyor zaten,
buyuk bir hassasiyetle insanlari uyarmak icin yazdigimiz seylerde gunluk hayatta kullandigmiz sekilde rahat ve art niyetten uzak bir dil kullansak da cumlelerimizle aktardigmiz farkli anlamlara dikkat etmemiz gerektigi konusunda uyariyorlar...
Ki hakliymislar, konu mini etegin seksiligine kadar gelmis, el kadar cocuk yahu bunlar...

benim yazdığım nasıl anlaşılıyor ki :KK64:

Bence de gayet yerinde bir konu olmuş. Benim de bir kızım bir oğlum var. Onları büyütürken elimden geldiğince dikkat etmeye onların kişiliklerine aykırı olacak güvenleri kaybedecekleri hareketlerden kaçınmaya çalışıyorum. İnşallah bilinçli yetiştirebilirim
Konu sahibi :KK9:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X