Pek De Dert Değil Ama...

Ya su anda herkesin evinde dizustuler, akilli telefonlar, internetler ve hatta internete baglanan tvler varken, dizilerden dert yanmak sacma geliyor. Sizi mutlu etmiyrsa acin interneti sonsuz film, belgesel, yabanci dizi ne izlemek istiyorsaniz izleyin. Ben turk dizisi sadece ufak tefek cinayetleri izliyorum, gayet de heyecanla izliyorum. Onun dışında tvmiz internete bagli oldugu icin genelde internetten biseyler açıyorum. O yuzden tvde bisey olmamasi artik hayatimizi etkilemiyor.

Dizi izlemek zorunda değilsin .. televizyonu tamamen hayatından çıkarmayı deneyebilirsin .. çocuklar için yapılan o dizlerin senaryosu da berbattı :) boşu boşuna çocukları tvye bağlayamaya gerek yok ..top oynasınlar ,ip atlasinlar,sek sek oynasınlar, misket oynasınlar saklambaç oynasınlar ,körebe oynasınlar ,istop oynasınlar ,yağ satarım bal satarım oynasınlar ,isim şehir oynasınlar vs.. Hee bunlar çok eski artık evde de oynanmaz dersen ,ben evde kızlarımla ip atlıyorum .bildiğin : isvec ,Norveç ,Danimarka, Belçika Belçika ,Hollanda :) diğer saydıklarımı da oynuyorum ..zeka oyunlarımız var .mesela en son ,ilk resimlerim diye bi oyun aldık .on saniyede neleri farkedip aklında tutabileceksin diye yarışıyoruz. İki kızım da okuma yazma bilmiyor ama resim olduğu için sıkıntı olmuyor .okuma kısmını ben hallediyorum .bunun dışında zekare var ..nete yaz bir sürü şey bulursun ..tabi daha öncesinde dersler ve kitap okuma kısmı önemli .biz okuyoruz mesela ,çocuklar anladıklarını anlatıp ,resmini çiziyor ..bize de aktivite oluyor ,tvye bağlamıyoruz hayatımızı ..tavsiye ederim :) aptallastiriyor tv ..belli programlar ve filmler dışında akşama kadar başında kalan çocuk ve ebeveynler için üzülüyorum ..

Back
X