- 13 Nisan 2014
- 38
- 7
- 286
- 39
- Konu Sahibi balbadem07
-
Merhaba sorunuza cevap bulabildiniz mi bebegimin kalp atisi durdugu icin kurtaj oldum patoloji sonucumda konjesyon yaziyor hic birsey bulamadim bununla ilgili sonucu daha doktoruma gosteremedim izinde oldugu icinMerhabalar pelvik konjesyon sendromu tanısı alan var mı ? Şikayetleriniz nelerdi ? Ağrı bölgeniz neresiydi? anjiyo ile tedavi olan var mı?
Merhaba yaklaşık 10 yıldır gitmediğim kadın doğum doktoru kalmadı,başlarda çok ağrılı adet ve ilişki sonrası hafif ağrım oluyordu kasıklarımda ama geçtikçe arttı son 5 yılım tam bir kabustu tuvaletimi tuttuğum zaman bile ağrım oluyordu,fazla ayakta kaldıysam temizlik yaptıysam uzun süre oturduysam günlerce ağrı kesicilerle bile geçmeyen ağrı yaşıyordum.bu dönemde ağrılarım ve ara kanamalarım oluyor diye hem parça almak hem kanama dursun diye 3 kez kürtaj yapıldı hormonlu spiral takıldı ama asla fayda etmedi aksine daha da şiddetlendi.6 ay önce yine kadın doğum doktoruna gittim tertemizsin bizlik birşey yok genel cerrah baksın dedi,genel cerrah onunla da ilgisi olmadığını söyledi ürolojiye yolladı orada da bir sorun çıkmadı kadın doğuma yolladı yine apar topar rastgele bir doktora randevu aldım rahimde ufak myomlar olduğunu ama bununda ağrı yapacak düzeyde olmadığını söyleyince artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım doktora neden çekiyorum bu ağrıları diye sağolsun daha da ilgilendi ve pelvik konjesyon sendromu olabilir diyerek beni kalp damara yolladı (çok şükür yıllar sonra elle tutulacak birşey bulan olmuştu artık psikolojik olarak bitmiştim) ağlayarak doktorun yolunu tuttuk o kadar mükemmel bir doktora denk geldim ki tam tanıyı koyabilmek ve varsa müdahaleyi hemen yapabilmek için(çünkü artık o kadar şiddetliydiki ağrım dayanılabilecek gibi değildi o yüzden diğer hiçbir tetkikle vakit kaybetmedik şükür) cuma günü venografi yapıldı.maalesef ilerlediği için iki taraflı kaçak tespit edildi şuan sadece sol taraftaki damara embolizasyon yapıldı,sağ taraf için tekrar bir işlem daha olacak 4 hafta sonra. Doktorumun dediğine göre sol kapandığı için gerekte kalmayabilirmiş bakalım 1 ay gözlemleyeceğiz eğer ağrı geçmezse sanırım sağ tarafa da müdahale edilecek. Doktorlar tarafından pek akla gelmeyen bir hastalık sanırım ben teşhis koyulabilsin diye yıllarca uğraştım artık ailem arkadaşlarım bile hep mi ağrıyor bu nasıl şey deyip inanmıyorlardı hem fiziki acı hem de psikolojik olarak beni bitirdi ama çok şükür tanı kondu ve artık inşallah herşey güzel olacak.size de çok geçmiş olsun eğer bu tanı konduysa vakit kaybetmeden bir doktorla detaylıca görüşünMerhabalar pelvik konjesyon sendromu tanısı alan var mı ? Şikayetleriniz nelerdi ? Ağrı bölgeniz neresiydi? anjiyo ile tedavi olan var mı?
Çok geçmiş olsun. Benim doktorumun dediğini göre bu aslında bir kadın doğum rahatsızlığı fakat hep göz ardı edilen bir durum teşhisi o yüzden geç ve zor oluyor.gerçekten çekilecek durumda değildi yaşadığım ağrılar ne ilaç ne iğne kesmiyordu artık ağrılarımı. Şuan çok şükür çok daha iyi durumdayım ama çok ilerlediği için çift taraflı kaçak vardı sadece sol tarafıma müdahele ederek damarı kapattılar sağ taraftaki daha zor yoğun bakımda yapmamız gerekiyor dedi doktor o yüzden ilaçla şuan en aza indirgemeye çalışıyorlar bu ay tekrar kontrolüm var duruma göre kontrol edilerek ilerleyeceğiz. Umarım siz de biran önce ne olduğunu öğrenip tedavinizi olursunuzGeçmiş olsun umarım en yakın zamanda çözülür. bende sizin gibi birçok branşta doktoru gezdim miyom dışında bişey bulunamadı ve aynen ağrı yapmaz denildi. Kalp ve damar cerrahına gitmedim sanırım onada gitmeliyim. Bu tanıyı almadım sadece internetten araştırarak kendi şikayetlerime benzettim. Hangi ilde yaşıyorsunuz doktorunuz devlet hastanesinde mi
Geçmiş olsun umarım en yakın zamanda çözülür. bende sizin gibi birçok branşta doktoru gezdim miyom dışında bişey bulunamadı ve aynen ağrı yapmaz denildi. Kalp ve damar cerrahına gitmedim sanırım onada gitmeliyim. Bu tanıyı almadım sadece internetten araştırarak kendi şikayetlerime benzettim. Hangi ilde yaşıyorsunuz doktorunuz devlet hastanesinde mikusura bakmayın
Geçmiş olsun umarım en yakın zamanda çözülür. bende sizin gibi birçok branşta doktoru gezdim miyom dışında bişey bulunamadı ve aynen ağrı yapmaz denildi. Kalp ve damar cerrahına gitmedim sanırım onada gitmeliyim. Bu tanıyı almadım sadece internetten araştırarak kendi şikayetlerime benzettim. Hangi ilde yaşıyorsunuz doktorunuz devlet hastanesinde
Çok çok daha iyiyim gerçekten bu kadar büyük bir ilerleme beklemiyordum yarım saatlik bir müdahele bile hayatımı o kadar değiştirdi ki çok şükür eski ağrılarım geçti hala var ama eski yaşadıklarımla mukayese bile edememMerhaba. Ne durumdasınız acaba
Size bir soru sormalıyım bu ağrı tam olarak nerede oluyor adet ağrısı gibi mi ve damarlar dışardan gözüküyormu bildiğim kasık bölgelerinde damarlar belirginleşiyormuş sizde böyle bir durum oldu muÇok geçmiş olsun. Benim doktorumun dediğini göre bu aslında bir kadın doğum rahatsızlığı fakat hep göz ardı edilen bir durum teşhisi o yüzden geç ve zor oluyor.gerçekten çekilecek durumda değildi yaşadığım ağrılar ne ilaç ne iğne kesmiyordu artık ağrılarımı. Şuan çok şükür çok daha iyi durumdayım ama çok ilerlediği için çift taraflı kaçak vardı sadece sol tarafıma müdahele ederek damarı kapattılar sağ taraftaki daha zor yoğun bakımda yapmamız gerekiyor dedi doktor o yüzden ilaçla şuan en aza indirgemeye çalışıyorlar bu ay tekrar kontrolüm var duruma göre kontrol edilerek ilerleyeceğiz. Umarım siz de biran önce ne olduğunu öğrenip tedavinizi olursunuz
Ben 15 yaşında bir kızım ve ben geceleri sık sık rüyalanıyorum (gece kendiliğinden orgazm olmak gibi bişey) ve ben yine bir gece üst üste oldum ve sabah kalktığımda kasıklarım belirginleşmiş kırmızı damarlar vardı ve o günden beri geçmedi 2 aydır böyle damarlar geçmiyor ve benim son bir aydır kasıklarım çok kötü ağrımaya başladı çok korkuyorum benim ki sizin ki gibi bir hastalık mı yoksaÇok çok daha iyiyim gerçekten bu kadar büyük bir ilerleme beklemiyordum yarım saatlik bir müdahele bile hayatımı o kadar değiştirdi ki çok şükür eski ağrılarım geçti hala var ama eski yaşadıklarımla mukayese bile edemem
Lütfen cevap verin kötü bir durumdayımMerhaba yaklaşık 10 yıldır gitmediğim kadın doğum doktoru kalmadı,başlarda çok ağrılı adet ve ilişki sonrası hafif ağrım oluyordu kasıklarımda ama geçtikçe arttı son 5 yılım tam bir kabustu tuvaletimi tuttuğum zaman bile ağrım oluyordu,fazla ayakta kaldıysam temizlik yaptıysam uzun süre oturduysam günlerce ağrı kesicilerle bile geçmeyen ağrı yaşıyordum.bu dönemde ağrılarım ve ara kanamalarım oluyor diye hem parça almak hem kanama dursun diye 3 kez kürtaj yapıldı hormonlu spiral takıldı ama asla fayda etmedi aksine daha da şiddetlendi.6 ay önce yine kadın doğum doktoruna gittim tertemizsin bizlik birşey yok genel cerrah baksın dedi,genel cerrah onunla da ilgisi olmadığını söyledi ürolojiye yolladı orada da bir sorun çıkmadı kadın doğuma yolladı yine apar topar rastgele bir doktora randevu aldım rahimde ufak myomlar olduğunu ama bununda ağrı yapacak düzeyde olmadığını söyleyince artık dayanamadım hüngür hüngür ağladım doktora neden çekiyorum bu ağrıları diye sağolsun daha da ilgilendi ve pelvik konjesyon sendromu olabilir diyerek beni kalp damara yolladı (çok şükür yıllar sonra elle tutulacak birşey bulan olmuştu artık psikolojik olarak bitmiştim) ağlayarak doktorun yolunu tuttuk o kadar mükemmel bir doktora denk geldim ki tam tanıyı koyabilmek ve varsa müdahaleyi hemen yapabilmek için(çünkü artık o kadar şiddetliydiki ağrım dayanılabilecek gibi değildi o yüzden diğer hiçbir tetkikle vakit kaybetmedik şükür) cuma günü venografi yapıldı.maalesef ilerlediği için iki taraflı kaçak tespit edildi şuan sadece sol taraftaki damara embolizasyon yapıldı,sağ taraf için tekrar bir işlem daha olacak 4 hafta sonra. Doktorumun dediğine göre sol kapandığı için gerekte kalmayabilirmiş bakalım 1 ay gözlemleyeceğiz eğer ağrı geçmezse sanırım sağ tarafa da müdahale edilecek. Doktorlar tarafından pek akla gelmeyen bir hastalık sanırım ben teşhis koyulabilsin diye yıllarca uğraştım artık ailem arkadaşlarım bile hep mi ağrıyor bu nasıl şey deyip inanmıyorlardı hem fiziki acı hem de psikolojik olarak beni bitirdi ama çok şükür tanı kondu ve artık inşallah herşey güzel olacak.size de çok geçmiş olsun eğer bu tanı konduysa vakit kaybetmeden bir doktorla detaylıca görüşün
Hayır canım bende bir damar belirginleşmesi olmadı hiç, normalde sürekli adet ağrısı gibi ağrım oluyordu ama dediğim gibi adet dönemi,uzun ayakta kalma,uzun süre oturduğumda veya tuvaletimi tuttuğumda nefes dahi aldırmayacak şekilde ani kramp gibi ağrı girip kısa sürede normal dayanılabilir bir ağrıya dönüyordu.Size bir soru sormalıyım bu ağrı tam olarak nerede oluyor adet ağrısı gibi mi ve damarlar dışardan gözüküyormu bildiğim kasık bölgelerinde damarlar belirginleşiyormuş sizde böyle bir durum oldu mu
Ya peki sizce benim bu damar belirginleşmesi ne olabilir bir gecede oluştu ve ben aileme söyleyip onları üzmek istemiyorum resmen kasık bölgelerimde kırmızı damarlar var ve hafif ağrım var deliricem yaHayır canım bende bir damar belirginleşmesi olmadı hiç, normalde sürekli adet ağrısı gibi ağrım oluyordu ama dediğim gibi adet dönemi,uzun ayakta kalma,uzun süre oturduğumda veya tuvaletimi tuttuğumda nefes dahi aldırmayacak şekilde ani kramp gibi ağrı girip kısa sürede normal dayanılabilir bir ağrıya dönüyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?