Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Öğrenciler değer karmaşası yaşar' dedi, törenlerde kep ve cübbe

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Öğrenciler değer karmaşası yaşar' dedi, törenlerde kep ve cübbeyi yasakladı!

Cübbe ve kep yasağı ilçedeki tüm okullara gönderildi
page_pendik-ilce-milli-egitim-mudurlugu-ogrenciler-deger-karmasasi-yasar-dedi-torenlerde-kep-ve-cubbeyi-yasakladi_180942388.jpg

inPaylaşın

İstanbul Pendik’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm özel ve devlet okullarına gönderilen yazı ile mezuniyet törenlerinde kep ve cübbe giyilmesi yasaklandı. Kep ve cübbenin yasaklanmasına ilişkin gerekçe ise “Öğrencilerin değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat vermemek.” Söz konusu yasak yazısı, ilçede bulunan bütün özel ve resmi okullara gönderildi.

2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminin sona ermesine az bir süre kala, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Otluoğlutarafından 16 Mart’ta tüm özel ve devlet okullarına gönderilen resmi yazıyla yasak duyurulurken, yasağın gereğinin ivedilikle yapılması istendi.

Birgn’den Çisil Hazal Tenim’in haberine göre, müdür Otluoğlu imzasıyla okullara gönderilen yazıda kep ve cübbe giyilmesinin yasaklanması şu ifadelerle açıklanıyor: “Okullarımız, çocukların ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat sağlayan, zihinsel gelişmelerinin yanında yüksek ahlak ve karakter sahibi, milli ve insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirilmesi gereken mekânlar olmak durumundadır. Bu sebeple, öğrencilerimizin okul içi ve okul dışı sosyal ve kültürel faaliyetlerinin, eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerde yapılan uygulamalarla değer karmaşası ya da çatışması yaşamalarına fırsat verilmemesi gerekmektedir.”

20150328091354_indir.jpg

Sıkıntıya girmesin!
Yazıda yapılacak mezuniyet törenlerinin okul idarelerinin alacağı tedbir çerçevesinde yapılması istendi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle okullarımız tarafından yapılacak olan yıl sonu gösterisi veya mezuniyet törenigecesi faaliyetlerin okul idaresi ve aile birliklerinin işbirliği ile okul idarelerince gerekli tedbirleri alması suretiyle yapılması, programın hazırlanmasında gerek kıyafet gerekse diğer harcamalar bakımından velileri ekonomik yönden sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılması, kep ve cübbe giyilmemesi gerekmektedir.”

Aydoğan: Laik eğitimden uzaklaştırma hamlesi
Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada 4+4+4 eğitim sisteminin Batı karşıtlığını teşvik ettiğini ve gerici, yoz uygulamaları arttırdığını belirtti. Aydoğan, bu yasakların eğitimi ve öğretimi, çağdaş ve laik eğitimin sembolik değerlerinden uzaklaştırmak amacıyla getirildiğine vurgu yaptı.ücretiyle alamıyor.”
http://t24.com.tr/haber/pendik-ilce...di-torenlerde-kep-ve-cubbeyi-yasakladi,291796

Ben alman hocaların hakimiyetinde çok iyi bi liseden mezun oldum. Almanlar kesinlikle kep cübbeye müsade etmezdi. Amerikan adedi deyip yasaklamışlardı :)

herşeyimiz o kadar düzgün ki bir bu kalmıştı.keple küple uğraşana kadar eğitimdeki eksikleri tamamlasanız ne olur sanki...

neki kep töreni başından alıp atıcaksın saniyelik bir iş ha sevinci çok farklı

ama adam gibi bir eğitim sistemi için uğraşsanız işte o ömürlük bir şey...ama nerdeeeeeeeee onla ugraşana kadar olmadık şeylere kafa yormak daha kolay...

o yasak bu yasak bu ne ya

Bencede gerek yok kaliteli eğitim verin boş ve bigisiz kafa giyse ne olur giymese ne olur , sadece ailelere masraf zaten devlet okullarında böyle bir adet yok kolejlerde var oda zaten amerikan kültürü , eğitimde kaliteyi artırın
kitaplar bilgi dolu olsun öğretmenlerde tembel tembel oturmasın bilgi donanımlı olsun,halen üniden mezun olup 2 kelime ingilizce konuşamayan var kep giymesede olur özenti meraklı ,memleketim

Sebebini tam olarak anladıysam ne olayım:KK14:
Öğrencilerin değer karmaşası yaşamaması? Bu değer karmaşasına çok şey yazarımda susayım, susmak en hayırlısı.

Yahu kep törenlerini önce liselere, sonra ortaokul, ilköğretim hatta anaokullarına indirgeyen sizsiniz, yıllardır gıkınız çıkmadı, çocuğu ana sınıfındaki Arkadaşı arıyorum ne yapıyorsunuz diye, ay Mune teyzesi oğlum/Kızımın kep töreni var, onun telaşındayız diyor:KK57:

Ilkokulda ortaokulda kep vb olmasın ama liseliler giymeli, sebebini de hemen söyleyeyim, bu çocukların eğitiminin içini dolduramayacaklar, dolduramayacakları için bir çoğu üniversiteye gidemeyecek, bari liseden mezun olurken kep giysinlerde mutlu olsun yavrucaklar.

Değerler mi??? Kep takmasınlar diye yazı yollayacağınıza okul müdürlerine, öğremenlere bir yazı göndermeniz, sarılırsanız, eteğinizin boyu şöyle olursa sonunuz Özgecan gibi olur demelerinin çocukları fiziksel ve zihinsel olarak etkilediğini, çocuklar arası cinsiyet ayrımını körüklediğini, kadına değeri yerle bir ettiğini, insanların birbirine yollu, tecavüze, cinayete müstehak gözüyle bakıp gelenek, görenek, örf, anane, değer yargılarını daha okul çağlarında yitirmelerine neden olduğunu söylemeniz, okul müdürleri ve öğretmenlerin böyle sözler sarf etmelerini yasaklamanız yerinde olur bence:KK14:

Yine tutamadım çenemi:-)

ben de kep atıp cüppe giydiydim acaba o yüzden mi böyle iki akıllı bir deliyim:KK70:

demek ki değer karmaşası yaşamışım bilinçaltımda,bizimde böyle kara mırat gibi müdürümüz olsaydı kurtulurdum belki :KK42:

oh neyse ki pendikli gençler bizim gibi olmayacak

X