Ben doğumu hep özel hastanede istiyordum. Devlette yakın zamanda doğuran arkadaşımda var. Refakatçinin sadece kadın olması gerekiyor bebeğin babası doğumdan sonra sadece 15 dk görebiliyor gerisi ziyaret saatinde. Veya sancı çeker ken yalnızsınız. Ayrıca devlet ve özelin ilgisi bir değil. Devlette kesi makata katar atma durumunu çok duydum. Bu benim ilk doğumum olacağı için bende travma oluşturmasını hiç istemiyordum. Am özellere de hemen sezaryene alma muhabbetinden hiç güvenmiyordum. Doğuma kadar da çok para harcamak istemedim. Tüm hakkımı doğumda kullanmak istiyordum. Hamileliğimde İlhan varank eğitim araştırma hastanesinde Dr Derya ertene gittim. İlgili bir doktor. Ondan da çok memnundum. Am devlet hastanesinde doğum istemiyordum. Bir de devlette doğum anınızda kendi doktorunuzun olma olasılığı düşük. Nöbetçi doktor kimse o geliyor. Kesi konusuna gelince vajinal kesmeleri kast ettim doğum anında. Aytakin hoca kesiye dikişe çok karşı. Daha doğrusu ilk tercihi değil. Olabildiğince hasarsız doğurtmak istiyor ve uğraşıyor. Medipolün ebeleride o şekildeydi. Bana önce odamda doğurtmak işin uğraştılar ben beceremedim

sonra doğumhanede çatalda doğurdum ama doğum boyunca çok ilgililerdi. Ikınırken çok susadığım için bir hasta bakıcı elinde suyla başımda bekledi. Son 2 hafta kala gitmeme rağmen Aytakin hoca yıllardır hastasıymışım gibi davrandı. Ayrıca haftasonu vs acil bir durumda numarasından mesaj attığımda cevapladı. Numarasınıda veriyor. Doğum sonrası için de çok ilgiliydi. Kendisi doğal olan her şeyi destekliyor. Epidural konusuna gelince ben 5 cm den sonra sancıya dayanamadım. Ve kendi isteğimle hatta baya ısrar sonucu epidural taktırdım. Biraz rahatlamak istedim sancıyı biraz hissetmememi sağladı yarım saat bi saat arası. Bu arada güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Rabbim sizinde evladınızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin