Perdesiz ev,şiddet

Allah korusun o ruh hastası büyük ihtimalle içerde kafayı size takmıştır mutlaka bir avukata danış ne bileyim dilekçe ver böyle bir olay var korkuyorum diye

Allah korusun o ruh hastası büyük ihtimalle içerde kafayı size takmıştır mutlaka bir avukata danış ne bileyim dilekçe ver böyle bir olay var korkuyorum diye
Zamanı kolluyoruz. Şimdi bu adam da bilenecek bize. Ama o çocuklar kurtulursa pek de dert etmiyorum ama ne yazikki kurtulma ihtimallerini cok düşük görüyorum

Ne yapılır bilmiyorum ama benim anneannem böyle konularda kimseyi dinlemeden polise falan haber veriyor, müdahale ediyor. Ha sonra polis ne yapıyor bilmiyoruz tabi. Anneannem gençliğinde komşularıyla beraber aynı sizin dediğiniz gibi bir şiddet olayına tanık olmuş. Komşular da tanık tabi. Adam sürekli karısını dövüyormuş ve koca mahalle ses çıkarmıyormuş. Ve bu böyle devam ederken o dayak yiyen kadının kocası tarafından öldürüldüğünü öğrenmişler. Anneannem o olaydan çok etkilendiği ve vicdan azabı duyduğu için sokakta bile bir şiddet meselesine şahit olsa araya girip ayırmaya kalkar. Kaç kere öyle önüne geçmiş. Yan komşusu kavga ederken evlerine dalıp kocayı elinde bıçakla görüp ayırmaya kalkmışlığı var. Bir de tutup adamı sakinleştirmiş. Yine bundan iki sene önce falan biz balkonda otururken karşı evden gelen şiddet seslerini duyduk gündüz vakti. Komşuyu tanımıyoruz ama tanımak mı lazım? Gelen seslerin üzerine evdeki küçük çocuk da ağlayınca anneannem avazı çıktığı kadar bağırdı onlara. "sen karını mı dövüyorsun, polis çağırıyorum şimdi bırak o kızı" diye. Bütün mahalle balkonuna çıktı anneannem bağırmaya devam ediyor. En sonunda adam çıktı, kavga etmiyoruz falan dedi. Anneannem adamı tehdit etti resmen. Adam içeri girdikten sonra içeriden karısının sesini duyduk "kim o seslenen, herkes işine baksın, ne karışıyorlar" falan diye. Hal böyle olunca yapılacak bir yorum da kalmıyor açıkçası. Ve yemin ediyorum evden gelen sesler gerçekten kavga, dövüş, şiddet sesleriydi.

Bizim apartmanda dayak yiyen bir kadın vardı. Bir de cevval bir komşu kadın vardı.

Bir gün bu kadın yine dayak yiyordu bağrış çağrış. Diğer kadın zili çaldı, adamı dışarı çekti öyle dövdü öyle dövdü ki anlatamam kafasına tencere geçirdi bütün apartman izledi. Kadına bacım git şikayetçi ol dedi ama kadında tık yok. Aynı kafa yani.

Acikcasi iyiki konuyu acmışım. Cesaretlendim. üye arkadas ozel mesaj atacagini belirtti onu bekliyor olacagim. Ek olarak bilgileri,yapabileceklerimi belirtmenizi bekliyorum arkadaslar

Polis bişey yapamaz maalesef polisin görev kapsamında değil çünkü. Ama şu sosyal hizmet hattı varya alo 183 mü ne Oray'ı arayabilrsiniz

Simdi komsumuz anlatti ben şahit değilim.
Kadin ve cocuklar sofrada oturuyor. Kadın cocuga vuruyor. Cocuk "anne neden vuruyorsun" diyor. Kadın tekrar vuruyor. Yemek dahi yiyemiyor sofrada. Offff

Ne yapılır bilmiyorum ama benim anneannem böyle konularda kimseyi dinlemeden polise falan haber veriyor, müdahale ediyor. Ha sonra polis ne yapıyor bilmiyoruz tabi. Anneannem gençliğinde komşularıyla beraber aynı sizin dediğiniz gibi bir şiddet olayına tanık olmuş. Komşular da tanık tabi. Adam sürekli karısını dövüyormuş ve koca mahalle ses çıkarmıyormuş. Ve bu böyle devam ederken o dayak yiyen kadının kocası tarafından öldürüldüğünü öğrenmişler. Anneannem o olaydan çok etkilendiği ve vicdan azabı duyduğu için sokakta bile bir şiddet meselesine şahit olsa araya girip ayırmaya kalkar. Kaç kere öyle önüne geçmiş. Yan komşusu kavga ederken evlerine dalıp kocayı elinde bıçakla görüp ayırmaya kalkmışlığı var. Bir de tutup adamı sakinleştirmiş. Yine bundan iki sene önce falan biz balkonda otururken karşı evden gelen şiddet seslerini duyduk gündüz vakti. Komşuyu tanımıyoruz ama tanımak mı lazım? Gelen seslerin üzerine evdeki küçük çocuk da ağlayınca anneannem avazı çıktığı kadar bağırdı onlara. "sen karını mı dövüyorsun, polis çağırıyorum şimdi bırak o kızı" diye. Bütün mahalle balkonuna çıktı anneannem bağırmaya devam ediyor. En sonunda adam çıktı, kavga etmiyoruz falan dedi. Anneannem adamı tehdit etti resmen. Adam içeri girdikten sonra içeriden karısının sesini duyduk "kim o seslenen, herkes işine baksın, ne karışıyorlar" falan diye. Hal böyle olunca yapılacak bir yorum da kalmıyor açıkçası. Ve yemin ediyorum evden gelen sesler gerçekten kavga, dövüş, şiddet sesleriydi.

O nasil densiz dengesizin bi kadindir ya.
Ve o ölen kadina cok uzuldum ya, bende anneannen olsam etkisinden cikamam asla. O dengesiz kadina inat hala kendi dogru bildgim seyi yaparim ben yinede. Cunku bi densizin yuzunden susarsam belki kac kadinimiz daha ölucek. O dengesiz beni dogrularimdan alikoyamaz.

Siddet degil ama baya 3 4 sene oldu. Okula gitmek icin evden ciktim. Burda evler yer katta. Bi kapidan gecerken yasli bi kadinin evine giren iri bi adam gordum. Kadin kapiyi az az aciyordu gonulsuz gibi adamda adim ata ata iceri giriyordu sanki zorla giriyor gibi. Ben otobus duragina gittim ama aklim hala orda. " o kadina bisey olabilir, eger polisi ararsan bsey kaybetmezsin, ama o kadina bisey olursa ne olucak?" Diye dusundum. Baya bi 15 dk felan dusundum cesaret edemedim cunku kucuktum o zmnlae daha. Snra aradim polisi. Gittiler baktilar. Beni geru aradi polisler " yasli kadinin evindeyiz simdi, burdaki bey bakim evinden geliyor birbirlerini taniyorlar telas etmeyin, aradginiz icin tesekkuler yinede, duyarliliginiz icin tesekkurler"dedi polis. Bende rahat bi nefes aldim.
Artik daha dikkatli ve tecrubeliyim, supe duyarsam ararim polisi. Tabi olmadi ondan snra boyle bisey. Ama benzer seyler sezersem yine ararim polisi.

Kemal Sunal ın kapıcılar kralı filmi geldı gözümün önüne :) Ada'm karısını dövüyor apartmandakıler kapılarına dayanıyor . Kadında size ne Kocam o döver de severde diyor Ya . Demekkı filmler gercek miş . Hadi kocacım içeri gitelim dıyor görüyorlar Ada'm dövmeye devam :)

Bu konuda da her konuda olduğu gibi cook yalnızım. Zira ülkemizde yaşanan kötü-cirkin olaylarda halk olarak bizler sadece 'seyirci' konumundayiz. Bu da beni cok yoruyor artik. Sürekli bir seylere yetişmek birseyler icin, 'izlemek'ten bir tik fazlasını yapmaya çalışmaktan cok yoruldum. Mesela en son örtbas edilmeye calisilan bir taciz vakasini ortaya çıkardım. Herif şuan hapiste ama bizim insanlara soracak olursaniz. "Yazik oldu adama hem yuvası da dağıldı" vs. Vs. İşte anlat anlat bitmez
Bu seferki sorun cok yakin bir komşumuzun karsi binasında perdesi olmayan bir evden gelen dayak ve şiddet sesleri. Bu evde ufak masum çocuklar da var. Kocasından siddet gören kadın aynisini bu cocuklara uyguluyor. Gun icinde çocuklar "hapis" gibi yerlerinden dahi kalkamiyorlar. Camdan izleyebildikleri bir kedi bile yasamlarına bir renk katıyor. O derece bunalimli bir yasam alanı. Polise şikayet ettigimizde dalga geçiyorlar resmen. Peki ben ne yapabilirim elimden ne gelir ?
kadın acısını çocuklardan çıkarıyor. gurursuz hasba... kadına değil de o çocuklara acıdım. ya o masumların ne günahı var

Kemal Sunal ın kapıcılar kralı filmi geldı gözümün önüne :) Ada'm karısını dövüyor apartmandakıler kapılarına dayanıyor . Kadında size ne Kocam o döver de severde diyor Ya . Demekkı filmler gercek miş . Hadi kocacım içeri gitelim dıyor görüyorlar Ada'm dövmeye devam :)
Evet ha var öyle kadınlarda herkes bi antika:işsiz:

Çocuklara yazık işte dayak yiyen kadın + çocuklarını döven kadın!
Küçücük çocuklara günaho_O
Küçüklükten sorunlu yetişiyorlar:KK20:
Bizim burdada bi kadın vardı bildiğin deliydi artık ne yaşadıysa...
Kocası karton topluyordu kadını devamlı dövüyordu.
Kadının 3 çocuğu vardı çocuklarının 2si ergenlik çağında sorunlulardı. Kadında öyle bi Ada'm sağlamdı.
Bi küçük bebeği vardı. Çocuk açlıktan bi deri bi kemikti. Kadın günlerdir beklettiği mamayı veriyormuş. Yardımlarıda çöpe atıyordu öyle yani tam deli. Devlet kaç kere çocukları elinden aldı uzun süre sonra gene aynı..
Sonra çocugunu evlatlık verdiler.
Büyük kızlara babaanne bakıyor şuan
Kocasıda kadını Bakırköy'e tıktırdı.

Çocuklara yazık işte dayak yiyen kadın + çocuklarını döven kadın!
Küçücük çocuklara günaho_O
Küçüklükten sorunlu yetişiyorlar:KK20:
Bizim burdada bi kadın vardı bildiğin deliydi artık ne yaşadıysa...
Kocası karton topluyordu kadını devamlı dövüyordu.
Kadının 3 çocuğu vardı çocuklarının 2si ergenlik çağında sorunlulardı. Kadında öyle bi Ada'm sağlamdı.
Bi küçük bebeği vardı. Çocuk açlıktan bi deri bi kemikti. Kadın günlerdir beklettiği mamayı veriyormuş. Yardımlarıda çöpe atıyordu öyle yani tam deli. Devlet kaç kere çocukları elinden aldı uzun süre sonra gene aynı..
Sonra çocugunu evlatlık verdiler.
Büyük kızlara babaanne bakıyor şuan
Kocasıda kadını Bakırköy'e tıktırdı.
Iste anne-baba düzgün olmayınca baska sekillerde düzgün biri olarak yetisebilmek cok cok zor

O yavrucaklara çok üzüldüm :( hem babanın anneye şiddetine şahit olup hem de anneden şiddet görüyorlar. Güven bağı kuramadan büyüyorlar, ne olur sonları böyle :(
İnşallah size iletilecek telefonlardan bir sonuç alabilirsiniz..

Aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayın,polis anlık çözüm bulur sonrası yine aynı terane en azından o çocuklar ellerinden alınıp sosyal hizmetlere verilir

Bu konuda da her konuda olduğu gibi cook yalnızım. Zira ülkemizde yaşanan kötü-cirkin olaylarda halk olarak bizler sadece 'seyirci' konumundayiz. Bu da beni cok yoruyor artik. Sürekli bir seylere yetişmek birseyler icin, 'izlemek'ten bir tik fazlasını yapmaya çalışmaktan cok yoruldum. Mesela en son örtbas edilmeye calisilan bir taciz vakasini ortaya çıkardım. Herif şuan hapiste ama bizim insanlara soracak olursaniz. "Yazik oldu adama hem yuvası da dağıldı" vs. Vs. İşte anlat anlat bitmez
Bu seferki sorun cok yakin bir komşumuzun karsi binasında perdesi olmayan bir evden gelen dayak ve şiddet sesleri. Bu evde ufak masum çocuklar da var. Kocasından siddet gören kadın aynisini bu cocuklara uyguluyor. Gun icinde çocuklar "hapis" gibi yerlerinden dahi kalkamiyorlar. Camdan izleyebildikleri bir kedi bile yasamlarına bir renk katıyor. O derece bunalimli bir yasam alanı. Polise şikayet ettigimizde dalga geçiyorlar resmen. Peki ben ne yapabilirim elimden ne gelir ?

Kadına şiddeti önleme hattı ve Koza Şönim var başvurabileceğiniz. Benim annemin 15 yıldır aynı semtte yaşadığı komşusu/arkadaşının başına aynı şey gelmişti. Zavallı kadın şiddete uğradıktan sonra polisi aramış. Polis gelmiş, kocası kapıdan geri gönderince hiç içeri bakma zahmetinde bile bulunmadan gitmişler. Adam tekrar bu sefer polis çağırdın diyerek kadına şiddet uyguluyor. Seslerden komşular şikayet etmesine rağmen, polis 2-3 defa daha gelip kapıdan dönüyor. Kadına hiç bakmaya tenezzül etmeden. En son kadın bir nefes anneme mesaj atabilmiş. Annem de polisi aramış. Gelmemişler. Koza'yı aramış, polis ekibini onlar arayınca saniyesinde çıkıp gelmişler. Kapıyı küçük çocukları açıyor ve adam kadının boğazına sarılı hâlde... Birkaç dakika daha gecikseler, kadın hayatını kaybedecekti. Çocuğu teyzesine teslim etmişler. Anneyi de can güvenliği açısından sığınma evine aldılar bir süre. Adam tutuklandı ve ertesi gün serbest bırakıldı.
Kısacası böyle durumlarda hiç polise gitmeyin. Direkt alakalı sosyal hizmetler teşkilatlarına yönlenin.
Çocuklar koruma altına alınır, anneye psikolojik destek verilir.

Daha sonra aynı polisler, kadının ve sahitlerinin ifadesini o pislik adama okutmuşlardı da adam kadının bütün sahitlerini tehdit edip, boşanma ve şiddet davası esnasında bir sürü sorun çıkarmıştı kadına. Koruması gereken devlet yeri geliyor ölüme gönderiyor resmen.

maalsef polis çoğu zaman birşey yapmıyor
sosyal medya daha etkili ama sürekli herşeyi sosyal medyadan yazmakta size zarar gelir mi?
tehdit vs. gibi onu bilemem

Back
X