- Konu Sahibi BirDemetUmut
Geçmiş olsun, umarım faydasını görürsünüz. Umarım HRT iyi gelir, semptomlarınız hafifler ve geçer:)
Beni Zeynep Kamil'deki menopoz bölümüne daha yönlendirmediler, düz jinekoloji bölümünden Dr. Ahmet Özkul'a muayene oldum. Bir fitoöstrojen hapı verdi, ek olarak bir de günde bir bardak adaçayı içmenin fayda verebileceğini söyledi. Fitoöstrojenlere karşı çok önyargılıyım ama bu hapla ateş basması ve terleme şikayetleri geçen epeyce hastası olduğunu söyleyip denememi istedi. Bakalım, henüz bir gelişme yok ama deniyorum. Adaçayını ise hiç sevmediğim için içmedim.
Ben teşekkür ederim, şikayetlerinizin çoğunun geçmesine çok sevindim. Benim ateş basması ve akabinde şakır şakır terleme dışında ciddi bir rahatsızlığım kalmadı, umarım yakın zamanda onlar da artık tolere edilebilir bir seviyeye gelir.
Bir de, yukarıda bende olan semptomları alıntılamaya çalışırken yanlışlıkla auralı migreni silmeyip bırakmışım, halbuki bende menopoz semptomlarından auralı ya da aurasız migren/baş ağrısı hiç olmadı.
Yazdıklarınızı okurum fotograflara da baktım. Ne kadar sistematik çalışmışsınız Çok güzel vallahi bayıldım Bu kadar ciddiye aldığınıza göre doktor da sizi ciddiye almıştır çok iyi:) Bir de merak ettim acaba ne gibi bir tedavi uyguladı size ya da hala uyguluyorsa?MerhabalarKomik gelebilir ama ben de yaşadığım belirtileri tek tek not almıştım
Çünkü o kadar çok şey yaşadım ki hangisi ne zaman başladı karıştırıyordum. Sizin yazdıklarınızın çoğu bende de var; özellikle baş dönmesi, migren tarzı baş ağrısı, kulak çınlaması, çarpıntı, terleme, uyku ve konsantrasyon sorunları, unutkanlık, kuruluk ve isteksizlik. Hatta elektriklenme ve uyuşma gibi garip hisler de yaşıyorum.
Bugün Zeynep Kamil Hastanesi menopoz bölümünde Dr. Özge Deniz Göçmeni’ne muayene oldum. Bana progesteron 200 mg tedavisi ve yanında iki tane bitkisel takviye başlattı. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek, ben de merak ediyorum. Umarım iyi gelir, artık biraz rahatlamak istiyorum.![]()