Perineal yırtık

Gulsenpek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2021
15
23
3
30
Normal Doğum sırasında perineal yırtık gerçekleşti . 2. Derece . Doktorun bu yırtığı oluşmasını beklemeden vajinaya kesik atması gerekmiyormuydu? Eğer kesi atsaydı yırtılma söz konusu olurmuydu yine ? Çok zorlandığım için olduğunu öğrendim sonradan araştırdığımda . Bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen . Doktor ihmali mi yoksa bilinçsiz ve zorlu bir doğum sonrası kendiliğinden gelişen bir durum mu ?

Çok başarılı doktorlarin da kesisiz ama dikişli dogumlari olabiliyor. Bildigim kadariyla kontrolsüz ıkınma olunca yırtılma söz konusu oluyor. Ben hic dogum yapmadim ama takip ettigim cok fazla doktor var. Hem de cok iyi doktorlar. Instagramlarinda kesisiz 2 dikisli tarzında aciklamalar görüyorum.
Sanirim kafa çıktıktan sonra ıkınma olursa yırtılma oluşuyor. Doktor ihmali degildir bence ama dogumu siz yasadiniz. Bastan sona doktorunuz nasildi siz degerlendirin. Bu konuda size nasil bir aciklama yapti mesela?

Çok başarılı doktorlarin da kesisiz ama dikişli dogumlari olabiliyor. Bildigim kadariyla kontrolsüz ıkınma olunca yırtılma söz konusu oluyor. Ben hic dogum yapmadim ama takip ettigim cok fazla doktor var. Hem de cok iyi doktorlar. Instagramlarinda kesisiz 2 dikisli tarzında aciklamalar görüyorum.
Sanirim kafa çıktıktan sonra ıkınma olursa yırtılma oluşuyor. Doktor ihmali degildir bence ama dogumu siz yasadiniz. Bastan sona doktorunuz nasildi siz degerlendirin. Bu konuda size nasil bir aciklama yapti mesela?
Evet oldukça düzensiz ve dengesiz bir ıkınma ile doğum yaptım başı göründü dedikten sonra tek ıkınma ile bebeğin tamamını aldı . Onun açıklaması bebeğin sağlıklı olduğu ama doğumdan kaynaklı yırtılma söz konusu olduğuydu . Hemoroidimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum . Bana sadece nefes alıp vermemi söyledi bende o anki panik ile bilinçsiz zorlama ile devam ettim sonrasında yaşadığım doğumu göz önüne aldığımda bilinçsiz hareket ettiğimi anladım bu konuda doktorum yada ebe düzenli nefes almamı yada herhangi bir şey yapmamı söylemediler .

Ve 2 ay oldu yırtığım kapandı ama hala yeri ağrıyor . Cinsel birliktelik söz konusu bile olamıyor hala dikişin olduğu yer ve içi ara ara ağrı şeklinde gelip gidiyor bu konuda biraz daha beklemelimiyim sizce evde bu durum hep böyle kalırmı? Alakanız ve yardımseverliğiniz için teşekkürederim .

Evet oldukça düzensiz ve dengesiz bir ıkınma ile doğum yaptım başı göründü dedikten sonra tek ıkınma ile bebeğin tamamını aldı . Onun açıklaması bebeğin sağlıklı olduğu ama doğumdan kaynaklı yırtılma söz konusu olduğuydu . Hemoroidimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum . Bana sadece nefes alıp vermemi söyledi bende o anki panik ile bilinçsiz zorlama ile devam ettim sonrasında yaşadığım doğumu göz önüne aldığımda bilinçsiz hareket ettiğimi anladım bu konuda doktorum yada ebe düzenli nefes almamı yada herhangi bir şey yapmamı söylemediler .
Izledigim dogumlardan yola cikarak yaptim yorumumu. Sanirim düşündüğüm gibi tamamen. Onlarin hatalari sizi uyarmamak olmus. Ikınmanın kesilmemesi gereken zamanlar var. Bir de hiç ıkınmamak gereken zamanlar. O esnada sakin ol derin nefes al tarzi seyler söylüyorlar. Kendinizi suçlu hissediyorsunuz gibi geldi bana. Bilinçsiz hareket ettim gibi cümleler oyle hissettiriyor. Yapmayin, herkes yasadikca tecrube kazaniyor. Kesikler dikisler iyilesir. Bedeninizin gücüyle gurur duyun.

Acı konusunda da muayene olmanizi oneriyorum. Belki iceride yara oluşmuştur.

Back
X