selam nasılsınız, ben bayadır uğrayamadım hastanelerde koşuşturmaktan.Bu arada bide 20 lik diş ameliyatı oldum çarşamba günü dikişlerim alınacak, ben bu kadar zor durumdayken annem evlenip gitti, eşimin iş yerinde problemleri var geldi mi herşey böyle üst üste geliyor ama yine de şükür.Geçen behçetuz ftr muayenesinde bebeğime 4 yönlü sipastisite tanısı koydu, kabusta gibiyim bunlar benim bebeğim için mi söyleniyo allahım diyip durdum hep.Bizim kanama 1. seviye ve beynin sağ tarafında dış zarda.o yüzden sol taraf çok daha fazla gergin.Ekimde Prof DR Hasan Tekgül MR çekecek.PVL tanısı koyacağını düşünüyorum.Sanırım Çınar ımda Asimetrik dipleji var.10 eylülde Prof. Dr. Hasan Özkan randevumuz var ilk kez gidicez bakalım o ne diyecek.Behçetuzun Gastroloğuna bizi emme yutmayla ilgilenen biryere yönlendirir misiniz, oğlumu şu hortumdan kurtarabilecek bi yer yok mu diye sorduğumda bana Hacettepe dedi ve dr Numan Demiri bulun dedi.Daha sonra çocuk doktoru Tülay Bilgin Kavaklıya gittik.o da bu çocuk öyle yada böyle emecek boşuna gidip zebil olmayın şöyle bi 6 aylık olsun kaşık mamaya bi geçelim bakalım dedi.Bide anti reflü maması verdi reflümüz çok kötü durumda çünkü.Mama koyu kıvamlı olduğu için hortumdan akmaz dedim ama bana ısrarla akar o dedi.Sonuç ;mama akmıyor!!!Bi de benim bebeğimin tek problemi emme değil ki yutma da yok denecek durumda yani kaşık mamayla olayın çözüleceğini hiç sanmıyorum hem ben bekledikçe vakit kaybettiğimi geç kaldığımı düşünüyorum o yüzden bidaha Tülay hanıma gitmemeye karar verdim.Bakalım Hasan bey bu konuda ne diyecek.5 eylülde Behçetuz FTR randevumuz var, Hacettepeyi onlarada sormayı düşünüyorum.bu arada boş beklemek istemedim 2 tane yarık dama biberonu getirttik.çünkü Tülay hanım bebeğimin damağıın çok yukarda olduğunu bunun da emmeyi engelleyebileceğini, bu özel biberonlardan almamızı söylemişti.ama malesef onlar da işe yaramadı.Oğlum fizik hareketlerini hiç istemiyor hep ağlıyor ben de böyle olunca yaptıramıyorum çünkü karşı kuvvet uygulayınca hiçbir anlamı kalmıyor.Kendi yaptıklarımı yetersiz bulup bir FTR merkezi buldum adı BORFİZ.çok güzel bir merkez eve kadar servisi var ve 12 tl ödeyip bir ay faydalanıyorsun, hastane gibi çok steril bir ortam 2 tane uzman dr 4 tane hemşire ve diğer sağlık çalışanları var.dr oğlumu muayene etti.yüz üstü yatırdığında oğlum başını kaldırmaya çalışınca çok hoşuna gitti.ben fiziki durumunu çok ağır görmüyorum evet kaslarda bir gerginlik var ama çok da kötü değil dedi.isterseniz gelebilirsiniz ama henüz çok küçük ve bşyler daha tam oturmamış bence siz birsüre evde kendiniz devam edin dedi.anlamıyorum serebral palsili bir çocukta fizik tedaviye erken başlamak çok önemli değil mi?beklerken bebeğim ya gerilerse zaten bana da yaptırtmıyor doğru düzgün
2bahar arkadaşım siz hangi çocuk doktoruna gidiyosunuz?sen de izmirlisin.Bizim burda bir haziran anneleri topiğimiz vardı bi gün sorunlar çıktı topikte ve 42 kişi durumdan rahatsız olup ayrıldık face de gizli bir grup kurduk.artık aile gibiyiz aynı şehirde olanlar birbirimize gidip geliyoruz eşler tanışıyorlar.tabi benim için biraz zor oldu çünkü ben artık onlar gibi değilim, sayfaya her girdiğimde bebeklerinin agucuk yapan yada biberonu ve oyuncağını tutmaya çalışan videolarını görüp ağlıyorum.Ama hepsinin altın gibi kalbi var daha geçen gün 8 tanesi istanbulda buluştu.benim ve bebeğim için aklımın alamayacağı yardımlar yaptılar hem de habersiz.hala birlikteyiz ve hala konuşuyoruz sürekli bana moral vermeye çalışıyorlar.ama ben artık bizim gibi olanlarla tanışıp görüşmek istiyorum, bebeğimi gelişimi normal olanlarla kıyslamaktan vazgeçmem lazım. aynı şehirde olmamız büyük bir nimet seninle görüşmeyi çok isterim, ben Bornovada oturuyorum Evka3 te.Sen yolu yarılamışsın bana öğreteceğin çok şey var, ablam yok benim bana ablalık arkadaşlık yoldaşlık klavuzluk eder misin?daha başka İzmirde oturan kim varsa görüşmeyi çok isterim.