Merhaba, benim kızım da sizinki gibi, 22 aylık şuanda, terapistleriniz sizi bilgilendiriyordur ama ben de bana söylenenleri iletmek istedim. Koltuk altlarından tutup yürütüyorum çok hoşuna gidiyor, fizik çalışmalarında ağlıyor diyorsunuz ya, aslında yürütmemeniz gerekiyor. Çünkü yürümeye gelene kadar henüz diğer yetileri kazanmış durumda değil, öncelikle desteksiz oturma, tutunup kalkma, yanyan sıralama bunları yapmanız, bunların üzerinde çalışıp geliştirmeniz gerekiyor. Çocuk hazır olmadığı için hatalı yaptığı hareketler onun zararına oluyor, makaslama yürüyüş, parmak ucu basış hep kasılmasını arttırıyor. Ayrıca terapistlerimiz eğer yürütürseniz bunun tadını alacağı için yerde yapılması gereken fizik hareketlerini yapmayı reddedecektir diyorlar. Biz demin saydığım desteksiz oturma, hareketleri birbirinden bağımsızlaştırmak yani tek ayağını oynatmak, tek eliyle bir yere dayanırken diğerini kullanmak, dafolar ile ayakta sabit durup kolları ile kendini ittirmek gibi kol ve bacak kaslarını kuvvetlendirecek hareketler yapıyoruz. Emeklemesini düzeltmek için de yukarı tırmanma ve geri geri inme hareketleri var. Lütfen siz de bebeğinizi zorlamayın, zamanı geldiğinde inşallah yürüyecekler önemli olan hareketlerinin kaliteli olarak gelişmesi, geç olsun da güç olmasın.. sevgiler..
teşekkür ederim.ama bize burada prof.fizik doktorumuz,prof.nöroloji doktorumuz ve 3 ayrı fizyoerapist çalışmalarımızın içerisine özellikle koydular yürüme çalışmalarını.bu bizim için şu anda gerekli ve faydalıymış.ben de kendiliğimden sizin bu ilettiklerinizi onlara iletmiştim hiçbirisi kabul etmedi zararsız olup faydalı olduğunu tıbbi olarak açıkkladılar.gerçekten artık daha dik yürüyor,ellerini bacaklarından bağımsız hareket ettiriyor ,daha sağlam basıyor ve alçak basamakları rahatlıkla çıkmaya başladı.zaten bu çocukta bir çalışma bile değil karşı konulamaz bir güdü.bu doğal süreç kasların bölgesel durumlarına göre çocuktan çocuğa değişiklik gösteriyor.zorlama ise asla değil…bizden de sevgiler…Allah yardımcımız olsun…