Ben altyazılı izlemiştim filmi..harika tek kelimeyle Marjane
iki kere izledim ben de dvd den.
hem çok eğlenceli hem düşündürücü harika bi film.
sanırım Catherine Deneuve de seslendirme yapmıştı bu filmde .başlangıçta adı geçiyordu.
ama tabii ben Türkçe izlediğimden onun sesini duyamadım
özellikle aklımda kalan Marjane nin aşk acısını komik bir şekilde anlatmaları idi:roflol:
bir de ninesinin göğsüne güzel kokması için koyduğu yaseminler
şiddetle tavsiye ediyorum:sm_cool:
tek kelimeyle harika bir film iran Devletinin Şah Rıza'nın şeriat yönetimine geçiçisin hazin sonunun ibretlik öyküsü bu öykü bize çokda tanıdık gelmiyormu sizce?
Çok çok çok beğendiğim filmlerden biri..
Dönemi küçük kız Marjane, genç kız Marjane ve genç bayan Marjane'ın gözünden görmek en çok hoşuma giden şey olmuştu. Aynı kişinin üç bakış açısı olayı her yaştan kişinin gözlem ve algısıyla değerlendirme imkanı tanıyor.
Film müziklerini de çok başarılı buldum. Özellikle Adieu ve Gole Yakh isimli parçaları tavsiye ederim.
bir arkadaşım güzel bir film seyrettiğini ve adını söylemişti geçen sene bu zamanlarda. aradan çok geçmeden bir gün bir müzik markette dolanıp, vcd-dvd bakarken gözüme çarpmıştı. ismi bu muydu, değil miydi derken almış bulmuştum kendimi.
kah göz yaşlarıyla, kah gülümsemelerl seyretmiş ve sıkça içim ürpermişti üzerinde yaşadığım topraklarda da aynı şeylerin yaşanma ihtimalini düşününce. evdeki filmleri arada gözden geçirdikçe o filmde duraksarım, içim burkulur hala. :çok üzgünüm:
izlenmiş olunması gereken, izlemeyenlerin bir şeyler kaçırmış olacakları filmlerden...
Güzel yorum için teşekkürler.. a.s.
Hangi gazeteydi hatırlamıyorum.. Çünkü uzun zamandır, ülkede güvenerek okuyabileceğim gazete bulamadığımdan bi'ona bi'buna göz atan insanlara döndüm..
Neyse işte.. onlardan birinde bir röportaj okumuştum. İstanbul'a yerleşmiş, İranlı mülteci birçiftin röportajıydı bu. Doktor olan adam şöyle diyordu:
"Lütfen dikkat edin. Gidişatınız aynı İran'a benziyor.. Bizde de böyle başladı olaylar... ve biz de sizin gibi sessiz kaldık, ordumuza güvendik. Sonuç malum. Her şey iki yılda oldu bitti.."
Tüylerim ürpermişti bu satırları okuyunca.. Bundan bir süre sonra da Persepolis'i izledim.. Ürperen tüylerim iyice şaha kalktı.. (ŞAH-a kalktı.. ironiye bakınız)
yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?