Pes etmeden sürekli işte çalışmanın sırrı ne?

UmutsuzKedi

Belki bir gün..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
356
209
53
İstanbul
Yaşım 22 arkadaşlar ve geçirdiğim psikolojik rahatsızlıktan belki bilmiyorum çok uzun süreli çalışma hayatım olmadı rekorum 3-4 ay diyebilirim. Ama gerçekten çalışan güçlü kadınlar gibi olmak istiyorum kendi param olsun vs. Sanki çift aklım var bi aklım çok güçlü diğeri ezik sanki ne yapmalıyım uzun süre çalışmanın sırrı ne ben çok alınganım bide kişiliğim bu

Paraya ihtiyacın çoksa mecbur çalışıyorsun ya da kariyer hırsı lazım. Çok da üzülüp hastalığınızdan filan olduğunu düşünmeyin; yaşınız iş hayatına yeni atılma yaşı zaten. 22 yaşında uzun bir çalışma hayatınız olsa bence üzücü olurdu

22 yaş zaten çok küçük.
Zamanla tecrübe kazanırsın,çalışmak zorunda oldukça istikrarın da artar,iyi bir diploman varsa inşallah kariyerin de yükselir.

Steve Jobs diyor ki, sevdiginiz isi / ortami bulana kadar yerlesik hayata gecmeyin.

Yasiniz zaten cok genc, gencken daha cok atilgan olmalisiniz.
Bir is sizi mutlu etmiyorsa ayrilmalisiniz.
Zaten mutlu oldugunuz, sizi tatmin eden isi buldugunuzda neden kaygi duyasiniz ki veya neden calismak istemeyesiniz.

bende 1. seneme yaklaşınca cortlamaya başlıyorum
çalışmaktan sıkılmak değil aslında ama hep aynı ortam ve insanlar çabuk sıkıyor beni
tek bi firmadan emekli olan insanlar var hayret ediyorum
benim 3 senelik meslek hayatımda 4. işyerim

Duymamayı, olayları, sözleri hakaret noktasına gelmediği sürece kişiselleştirmemeyi öğrenmen lazım...

İş hayatında türlü türlü insan var. Özellikle özgüveni gelişmemiş kendi ile barışık olmayan yöneticiler çalışıyorsan ki kendilerinden çok var; egolarını konuşturma çabasına girdiklerinde alınmayacaksın. Sen olmasan başkasına aynı davranışta bulunacaklar.

Vegerçek anlamda çalışmaya mecbursan kör ve sağır yapıyor zaten seni hayat...

ben de 22yim 2 senelik çalışma hayatım var gerçi teknik lisede okuduğumdan 16 yaşından beri staj gördüğüm için hep çalışma durumum oldu. tek önerim mutlu olmadığın yerde verimli çalışılmıyor. ben işyerimi sevme içgüdüsüyle hareket ediyorum çünkü günde 10 saat haftada 6 gün çalışmak mecburiyetindeyim.
keşke dediğim çok şey var ama iyi ki çalışıyorum... ama düşünüyorum 20-25 sene aynı yerde çalışabilir miyim? benim yapıma ters ben yapamam

bende bunu merak ediyorum 26 yaşındayım daha yeni başladım ama insanlar çok zorlu.sanırım bazı şeyleri gözardı etmek gerek.

Ben max 2 bucuk sene çalıştım aynı yerde. Bende hergün aynı işi yapmaktan çok sıkılıyordum. Ama şuan işsizim iş olsa giderim

Yaşım 22 arkadaşlar ve geçirdiğim psikolojik rahatsızlıktan belki bilmiyorum çok uzun süreli çalışma hayatım olmadı rekorum 3-4 ay diyebilirim. Ama gerçekten çalışan güçlü kadınlar gibi olmak istiyorum kendi param olsun vs. Sanki çift aklım var bi aklım çok güçlü diğeri ezik sanki ne yapmalıyım uzun süre çalışmanın sırrı ne ben çok alınganım bide kişiliğim bu
surekli calismanin sirri mecburiyet. iki tane ayri isyerimde cok sıkıntı yasadim. mobbing diyebileceğimiz seyler. sonuna kadar sabrettim cunku 1 aylik issizlik icin bile luksum yoktu. hazir isimi birakmadim hicbir sebepten.

İş hayatı, insanlar zordur. 35 yaşındayım, 22 yaşımdan beri çalışıyorum. Sakin, sessiz olursanız o iş olmaz. Yırtık olmak lazım. Zaten bir başlayın işe, ister istemez kurtlar sofrasında yırtılacaksınız. O çok güçlü kadınlar, yedikleri kazıklardan edindikleri tecrübeyle böyle güçlü oldular ;)

borcun olunca aynı işyerinde çalışmak durumunda kalıyorsun:KK53: ya işsiz kalırsam borcumu ödeyemezsem korkusu sebahat etmene yetiyor

26 yasimdayim ben de dogru durust
calisamadim. Kisa kisa calisma donemlerim oldu, uzun zamandir calismiyorum.

İşini çok seviyor olman lazim ya da mecbur olman lazim. Her gun sabahin kör vakti ayni sevmedigin yere gitmek buyuk bir eziyet.
Oyle sessiz sakin bir insan degilim ama soguk kanli da degilim. Sinir ve stress yukluyordu
bana iş hayati, birilerini hirpalama istegi de cok fazlaydi 😁

Kendine benimsediğin yer olunca çalışıyorsun bir şey gözüne gelmiyor illaki ara ara sıkıntılar olur her işyerinde olduğu gibi misal benim de en uzun çalışmalarım hep 1 yıl falan sürerdi şimdiki çalıştığım yerde ise 8.yılımı doldurmak üzereyim sevince oluyor :)

Back
X