Petshoptan kurtardigim kedi

Desdemonarch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2011
162
4
46
Ankara
Arkadaslar merhaba, bugun dolasirken pet shopta ucretsiz verilenlerden bir kedi gordum kucucuk kafeste mutsuz gorunuyordu gozleri capaklanmisti temizledum kiyamayip aldim en azindan ordan kurtulmasi icin. Tabii yaninda kumdur mamadir onlari da almak zorunda kaldim. Simdi eve getirdim ama belli ki olmayacak. Annemlerin yaninda 7 yasinda kedim var cok da ozenli bakiliyor bebekken biberonla beslemistik dolayisiyla kedi bakimini biliyorum ama bu kediye ben isinamadim kaldi ki sikintili gunler gecirdim su an her seye aglayabilecek durumdayim. Yan apartmanin altinda kediler var giris kattaki kadin bahcede besliyor onlari. Mamalarla birlikte ona versem sizce nasil olur? Hem havalar guzel hem de cok kucuk degil 3 aylik, kuru mamaya alismis bir kedi. Biliyorsunuz hayvan cok buyuk sorumluluk en az 15-20 yil birliktesiniz saglikli bir kedi ile. Ama ben o sicakligi hissedemedim nedense. Sakin bir kedi de degil hareket istiyor belli ki.. Dedigim gibi bahcede diger kedilerle baksam nasil olur sizce? Ya da bir sure deneyeyim mi evde?

Daha cok kucuk. Alisamaman normaldir. O da sana alismamistir zaten. Iyi bir sey yapmissin kurtardim diyorsun. Birakma onu biraz daha zaman ver. Olmadi bildigin birine verirsin. Burdan bile alanlar olabilir.

Keşke kurtarmasaydınız. Belki onu, sizin gibi terketmek istemeyen biri alıp evinde besleyecekti. Bahçe de değil:19:

Cok haklisiniz madem kismetine girdim bencillik yapmaya hakkim yok :24: zaten birakamazdim da ben yufka yurekliyimdir eve geldigimde kimse beni sevmiyor diye aglamakli oldum kedicigi bahane ettim. Yavas yavas alisiyor sanirim sevimlilik yapiyor su an.:3: Kapkara bir kedicik ismini ne koysam diyorum, Anayurt Oteli kitabini cok severim orda Karamık diye bir kedi vardi , ya da tiyatro dolayisiyla Oti mi koysam Othello da karadir ya o bakimdan :) oglan bu arada.

Son düzenleme:
Cok haklisiniz madem kismetine girdim bencillik yapmaya hakkim yok :24: zaten birakamazdim da ben yufka yurekliyimdir eve geldigimde kimse beni sevmiyor diye aglamakli oldum kedicigi bahane ettim. Yavas yavas alisiyor sanirim sevimlilik yapiyor su an.:3: Kapkara bir kedicik ismini ne koysam diyorum, Anayurt Oteli kitabini cok severim orda Karamık diye bir kedi vardi , ya da tiyatro dolayisiyla Oti mi koysam Othello da karadir ya o bakimdan :) oglan bu arada.

Kedi bütün hüznünüzü alır emin olabilirsiniz buna. Benimde kedim var herşeyi unutturuyor insana:16:
İnternette okuduğuma göre kedi-köpekler isminin sadece ilk hecesini bilirlermiş ona göre bakarlarmış. Karamık güzel isim rengine de uyuyor hem:9:

Sakın bırakma o pisiciğiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :16:
emin ol birkaç güne alışacaksın,
canın sıkkın olduğunda veya eve yorgun geldiginde, kucağına gelip iki sırnaştı mı ne yorgunluk kalır ne keder
kediler o kadar sevimli oluyorlar ki, sev beni diye gözünün içine bakarlar, insanın mıncıklayası geliyor.
ben bayılırım kedilere, ama iş hayatından dolayı alıp besleyemiyorum.
senin eline böyle bir fırsat geçmiş, sakın kaçırma, hem daha yavruymuş, nasıl da sevimlidir şimdi

resmini ekle lütfeeeennnnnn :52:

Sakın bırakma o pisiciğiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :16:
emin ol birkaç güne alışacaksın,
canın sıkkın olduğunda veya eve yorgun geldiginde, kucağına gelip iki sırnaştı mı ne yorgunluk kalır ne keder
kediler o kadar sevimli oluyorlar ki, sev beni diye gözünün içine bakarlar, insanın mıncıklayası geliyor.
ben bayılırım kedilere, ama iş hayatından dolayı alıp besleyemiyorum.
senin eline böyle bir fırsat geçmiş, sakın kaçırma, hem daha yavruymuş, nasıl da sevimlidir şimdi

resmini ekle lütfeeeennnnnn :52:

Ahh keşke benim oğlumda gözümün içine baksa sev beni diye.
Ama kaçacak delik arıyor fırlama :52:

ağlamaklıysan sürekli mutsuzsan ondan seni daha çok mutlu edicek birşey daha bulamazsın :16: çok kötü durumdayken ölüceğimi sandığım zamanlrda kızım kuçağıma bi atlar sıkıntım uçar gider o olmasa zaten bazı şeyleri nasıl atlatırdım bilemiyorum :27: kediciklerle uğraşmak çok güzel herşeyi unutturuyor zamanla :6:

bırakmayın onu... onun size ve sıcacık bir eve ihtiyacı var... alışırsınız hem zamanla, adı zeytin olabilir :nazar:

Arkadaslar merhaba, bugun dolasirken pet shopta ucretsiz verilenlerden bir kedi gordum kucucuk kafeste mutsuz gorunuyordu gozleri capaklanmisti temizledum kiyamayip aldim en azindan ordan kurtulmasi icin. Tabii yaninda kumdur mamadir onlari da almak zorunda kaldim. Simdi eve getirdim ama belli ki olmayacak. Annemlerin yaninda 7 yasinda kedim var cok da ozenli bakiliyor bebekken biberonla beslemistik dolayisiyla kedi bakimini biliyorum ama bu kediye ben isinamadim kaldi ki sikintili gunler gecirdim su an her seye aglayabilecek durumdayim. Yan apartmanin altinda kediler var giris kattaki kadin bahcede besliyor onlari. Mamalarla birlikte ona versem sizce nasil olur? Hem havalar guzel hem de cok kucuk degil 3 aylik, kuru mamaya alismis bir kedi. Biliyorsunuz hayvan cok buyuk sorumluluk en az 15-20 yil birliktesiniz saglikli bir kedi ile. Ama ben o sicakligi hissedemedim nedense. Sakin bir kedi de degil hareket istiyor belli ki.. Dedigim gibi bahcede diger kedilerle baksam nasil olur sizce? Ya da bir sure deneyeyim mi evde?

Lütfen o kediyi bırakmayn..Üzülüp almışsınız ama siz almasaydınız belkide başka biri alıp onu evinde beslicekti..Eğer dışarıya bırakacaksınız ona iyilik yapmış olmuyorsunuz...Petshopların hayvan satmasını desteklemiyorum ama belki orada besleniyordu..Ve siz onu dışarı bırakarak aç kalmasını sağlıcaksınız..Ama o dha çok küçk..Benimde evimde kedi var ve inaninki bi tane aha kediniz varmış onlar oynayıp dururlar..Ailenzde 1 gün kızar 2 gün en fazla..Sonra bir bakmışsınız onlarn koynunda herkes sizi unutmuş kediye bağlanmışşş..Bırakmayın rica ediyorum:5:

Keşke kurtarmasaydınız. Belki onu, sizin gibi terketmek istemeyen biri alıp evinde besleyecekti. Bahçe de değil:19:

katılıyorum bu yoruma onu oradan kurtarıp sokağa mı bırakacaksın???

bırakmaktan vazgeçmişsin zaten madem kurtardın gerçekten kurtar canım.3 aylık ayrıca küçük sayılır.

adı da zeytin ya da kömür olabilir.:91:

resmini koyabilir misin ben de merak ettim.:103:

Bende çok çook çoook istiyorum kedi almak eve:16::16::16:.Çok seviyorum.Annanemin evi bahçeli orada var iki kedim ama her zaman orada olamıyorum.Onlarda evi sevmedikleri için her zaman tutup mıncıklayamıyorum.Kendi evimde apartman alamıyorum.Alsam her zaman evde olamıyorum annem babam çalışıyor.:31::31:

O kediyi bırakmayın sakın :50::50:

Son düzenleme:
Umuyorum kararınızdan tekrar vazgeçip bırakmayı düşünmezsiniz. Eğer bunu yaparsanız onu kurtarmış değil çok büyük bir kötülük yapmış olursunuz. Üstelik de sokağa bırakmaktan bahsediyorsunuz. ( Başka kelimeler kullansanız da gene aynı kapıya çıkıyor.) Eğer bakamayacağınıza inanıyorsanız ona en yakın zamanda yeni bir yuva bulun. Bunu size alışmadan yapın ki terk edilmiş hissetmesin kendini. Ve bulduğunuz yuvada da iyi bakılacağından, terk edilmeyeceğinden emin olun. Ama umarım tüm bu yazdıklarıma gerek kalmaz ve pisiciğinizi sevgiyle sarmalar bir ömür boyu hem onu mutlu eder, hem de onun sevgisiyle siz mutlu olursunuz.

Bahçesinde kedi bakan birine kedi vermek sokağa bırakmak mı oluyor? Benim arkadaşım ve ailesi de bahçeli evlerinde 6 kedi besliyorlar, kedilerin maşallahları var. Evlerini tanıyorlar. Dahası özgürler de. Kediyi evde beslemek çok güzel ama daha güzeli bahçeli bir yerde beslemek, özgürlüğünü kısıtlamamak. Eve tıkılı kedileri, köpekleri gördükçe üzülüyorum. Rahata alışmış olsalar bile bu onların özgürlüğünün kısıtlandığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki.:19:

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bana kalırsa sokağa bırakacak olsan da iyi yapmışsın. ben petshoplardaki kedilerin hallerini görünce çok üzülüyorum. millet görsün diye sıcakta dışarı koyuyorlar kediler baygınlık geçiriyor. suları yok bir şeyi yok. kışın içerdeler kimbilir içerde de ne haldeler soğukta falan. ok üzülüyorum. sokakta yaşayan kediler en azından istediği yerde yatıyor istediği yerde kalkıyor. genelleme yapmıyorum ama ben de petshoplardaki kedilere dayanamıyorum. çalışanları uyarınca da bi dayak yemediğimiz kalıyor. bana kalırsa parekende mal gibi hayvan satmak yasak olmalı. kendi hayvanlarını yavrulatanlar satsınlar satıyorlarsa. en azından evde duruyor o yavrular.

bende yeni bi evcilcik aldım,ilk günler bebekti-çok sıcakkanlıydı...
Bu hafta başında 2 gün eve gelmedim,ev arkadaşlarım sinirlendirmişler,oyun oynatma adı altında.
Deli gibi ısırdı beni,kaçtı,küstü...
Artık nasıl içlenmişsem rüyamda onu aldığım yere götürüp yeni ve daha cilveli bi bebek aldığımı görmüştüm :))
Ama iki gün peşpeşe ilgi gösterince eskisinden bile iyi oldu,bugün ilk defa elimden yem bile yedi..
Sevgi herşeyin ilacı demişler
Hem kediler sahiplerine benzer (benimki bana zerre benzemiyodu ama olsun) zamanla birbirinizi tamamlayacağınıza inanıyorum ben...

Bahçesinde kedi bakan birine kedi vermek sokağa bırakmak mı oluyor? Benim arkadaşım ve ailesi de bahçeli evlerinde 6 kedi besliyorlar, kedilerin maşallahları var. Evlerini tanıyorlar. Dahası özgürler de. Kediyi evde beslemek çok güzel ama daha güzeli bahçeli bir yerde beslemek, özgürlüğünü kısıtlamamak. Eve tıkılı kedileri, köpekleri gördükçe üzülüyorum. Rahata alışmış olsalar bile bu onların özgürlüğünün kısıtlandığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki.:19:

Siz müstakil bir evden bahsediyorsunuz ama konuyu açan arkadaş giriş katındaki kadının bahçede kedi beslediğinden bahsetmiş. Müstakil bir evde/ ya da bahçesinde hava çok soğukken ya da sıcakken gerekli önlemler alınabilir ama apartman bahçesinde bu pek mümkün değil. Özgürlük konusunda ise söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Ama sokakta başına gelebilecek şeyleri düşününce ben açıkçası özgürlükleri ksıtlansın ama araba altında kalmasın, manyağın birinin işkenceleri ile karşılaşmasın çok daha iyidir diye düşünüyorum.

Zaten yeni çıkan yasaya göre petshoplarda canlı satmak yasaklandı kızlar.:16:

Back
X