çok çok güzel bir paylaşım olmuş canım teşekkürlerHz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, muhterem kerîmeleri Hz. Fâtıma-i Zehrâ (r.anhâ)’ya gelin olurken şu nasîhatta bulunmuşlardır: "Kızım kendini temiz tut! (Devamlı) Rabbini zikret! Efendin sana baktığı zaman Sen’den memnun olsun, büyük bir ferahlık duysun! Gözlerini sürmele! Sürme, kadınların ziynetidir.
Kızım! Kocan sana baktığı zaman gözlerini ondan ayırma; Sen de mukâbele et! Böyle yaparsan sevgin fazla olur.
O başka tarafa bakarken, Sen onun yüzüne bak! Bunun büyük mükâfâtı vardır.. Güzel bakışlarınla, güler yüzle onu takip edip memnun etmene bir ay nâfile orucu sevâbı yazılır.
Kocanın yanında sessiz ve ilgisiz durma! Onun hoşlandığı şekilde güzelce söyle ki, sana muhabbet etsin.. Kocanın hatâlarını başkalarına söyleme! Eğer söylersen, Allahu Teâlâ sana gazab eder.. Sonra melekler, peygamberler ve nihâyet kocan sana gücenir..."
Mustafa Râkım, Mürşidi Müteehhilin, s:23
alıntıdır.
Aile reisliğini adilane yapmak: Erkek, üstlendiği büyük sorumluluğun bir karşılığı olmak üzere aile reisliği makamına oturur. Çünkü o, bedenen daha kuvvetlidir ve aileyi idare etmek için daha güçlüdür. Kadın, tıpkı gül gibidir; gül, yakıcı güneşe, rüzgâra ve kasırgaya dayanamadığı gibi kadın da, ağır ve yıpratıcı sorumluluklara dayanamaz.peki eşlerimiz bize nasıl davranacak bununla ilgili birşey neden yayınlamıyorsunuz
zaten ister istemez onlara göre herşey
Kocanın yanında sessiz ve ilgisiz durma! Onun hoşlandığı şekilde güzelce söyle ki, sana muhabbet etsin.. Kocanın hatâlarını başkalarına söyleme! Eğer söylersen, Allahu Teâlâ sana gazab eder.. Sonra melekler, peygamberler ve nihâyet kocan sana gücenir..."
bu durumda burada kocalarının hatalarını söyleyen kadınlar günah mı işliyorlar acabaCADIARZU
bundan kasıt şikayet , dedikodu boyutu yani . e dedikodu zaten günah ..
islamiyet, eşler birbirlerinin ayıplarını örtmeli düşüncesinde olduğundan dolayı durum böyle.
Bazı yörelerde erkeğin karısına karşı nazik davranması kılıbıklık olarak değerlendirildiği için iyi davranışlar hep kadınlardan beklenmiş; sertlik, kabalık ve kendi başına buyruk olma erkeklerin tabii hakkı gibi sayılmıştır. Hâlbuki İslâmiyet, erkeklerin eşlerine karşı hoşgörülü olmalarını, kaba ve sert davranışlardan sakınmalarını istemiştir.
bundan dem vuran yok
varsa yoksa itaat et kocana o senden üstün
CADIARZU benim kocam diyo anlatırsan anlat diye hatalarını falan ee noluyo şimdi :uhm:
eee ,şikayet ediyorlar işte. bir çeşit dedikodu.... o zaman bu da günah oluyor..CADIARZU
tabii ki bu durum ustune insan gulucuk dagıtamaz.. kımse dagıtamaz.. dagıtmak da dogru olmaz zaten .. konusmayı deneyın bence. en azından ıcınızde kızgınlıgınızı tutmayın .. bu kızgınlık ıcınızde durdukca sirkeleşir.. sirkleşen sey keskin sirke küpüne zarar hesabı size zarar verir.. ya da içinizde nefret olusturabilir..bizde dün kavga ettik. şimdi söyleyin bakalım buna göre gülücüklemi karşılıyayım kocamı.??
kavga sebebimiz, dün işten eve 8 de gittim yemek yapıyordum yaptığım sırada oda geldi sonra yemeğe geçelim dedim, niye salata yapmıyorsun, bu evde ne zaman salata yiyeceğiz dedi.bende kusura bakma bütün gün bende çalıştım eve geldim yemek yaptım bide konuşuyorsun dedim kalktım sofradan yemekte yemedim gittim yattım. bir sürü bağırdı çağırdı trip yapıyorum diye. şimdi bunun üstüne ben ona gülücükmü dağıtayım yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?