Makarnalar Peynir Şöleni Tortellini>>> Sponsorum Luciano Pavarotti ;))

Dilaraginosss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
3.767
3.477
248
Herkese merhaba .. Uyanır uyanmaz makarnamı yapmaya başladım :KK54:daha önce a'la carte italyan restourantında yemek nasip olmuştu çok beğenmiştim benim ki Dilara usulü tortellini oldu umarım beğenirsiniz :KK36:

MALZEMELER

Makarna hamuru :

3 su bardağı un

3 yumurta

1 tutam tuz

İç harcı için ;
image.webp

rokfor peyniri

tam yağlı beyaz peynir

parmesan peyniri

Önceden kavrulmuş çam fıstığı

1 tutam karabiber
İnce kıyılmış maydanoz ve dere otu
Alfredo sos için ;
image.webp

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket krema

3 diş sarımsak

1 tutam tuz

1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru reyhan
Bir kase haşlanıp küp küp doğranmış brokoli

Süsleme için ;

Hellim peyniri

Kırmızı papia biber

YAPILIŞI

Yapılışı anlatmadan önce bu yarışmada sunum olarak bi değişiklik yapmak istedim umarım beğenirsiniz…doğradığım kaşar peynirlerini tavaya koyup erittim ,tavadan alıpşekilli kaselerimi ters çevirmiştim bunların üzerine dantel gibi serdim ve kurumaya bıraktım bunlar finalde lazım olucak
image.webp

İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım..
image.webp
önceden yağını bıraksın diye kavurduğum çam fıstıkları ile beraber peynir çeşitlerimi eziyorum.. rokforu çatalla parmesanı da rendeleyerek hazırlamıştım.. Karabiber , kıyılmış dere otu ve maydanozu da katarak tüm malzemeleri karıştırıyorum ve beklemeye alıyorum..

Şimdi makarna hamurunu hazırlamada sıra..
image.webp
3 yumurta ve 3 su bardağı una bir tutam tuzuda ekleyip yoğurmaya başladım..sert bir hamur yapıyoruz oldu da tutturamazsak biraz su ve ya un ilavesi yapılabilir.
image.webp
Bu hamuru çok ince bir şekilde açıyoruz ve küçük kareler kesiyoruz..kestiğimiz bu karelerin ortasına peynir hacımızdan koyuyoruz ve resimlerde detaylıca anlattığım şekli veriyoruz…
image.webp
şimdi bu makarnaları tepside kenara alalım ve kurumasını bekleyelim o sırada da ısıtıcıya yaklaşık 2 litre su koyup kaynatalım hazır da bulunsun…

Evet sosumuzu hazırlayalım …
image.webp
1 kaşık tereyağını orta ateşte eritip içine rendelenmiş sarımsak ,kekik reyhan , tuz ve kremamızı sıra ile ekliyoruz. Ardından brokolileri ekleyip birkaç sefer karıştırıp kapatıyoruz tavamızı.krema eklendikten sonra fazla pişirmemek en doğrusu çünkü krema piştikçe yağa dönüşüyor…

Altını kapatıp sosu kenara alıyoruz ve tost makinamızı çalıştırıyoruz iyice ısınınca ortadan böldüğüm papiabiberlerimi ve yıldız şekli verdiğim hellim peyniri dilimlerimi yerleştiriyorum kısa bi sürede közlenecekler..

Hemen kaynamış suyumu tencereme alıyorum çok az tuz serpip kaynatıyorum ardından hazırladığımız tortellinilerimizi dikkatlice suya atıyoruz .. hamurun kalınlığına göre pişme süresi ayarlanabilir.. ben bu incelikteki hamuru 4 dakikada istediğim diriliğe getirdim..
image.webp

Veee finaaal… süzdüğüm tortellinilerimi altını tekrar açtığım sos tavasına atıyorum ve sosu makarnalarıma narince yediriyorum..sunuma geçebiliriz…
image.webp

Afiyetler olsun …
:KK23:Beğenildiyse ne mutlu :KK68: Resimlerim sığmıyo diye birleştirme yaptım kusura bakmayın:KK73:

Son düzenleyen: Moderatör:
süper!!!!
ne kadar sabırlı ve özenlisiniz bunun için tebrik önce
ellerinize sağlık, lezzetini merak ettim durdum kıyıp da yenebilirse tabii...:kk77:
başarılar dilerim

Elinize sağlık hazırlanması zahmetli görünüyor ama ortaya muhteşem bir lezzet çıkmış.Emeğinize sağlık.Yarışmada başarılar dilerim :KK9::KK9:

Vuslat ablacımm :KK60::KK60: Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim , sağol:KK36: Ama sen de katıl lütfeen :KK20:Caymak yok senin yapcağın tarifi merakla bekliyorumm:kk77:

Beğenmemek mümkün mü canım harika olmuş:9: Bu tariflerden sonra kaçasım geldi:70: Bende elde açmayı düşündüm ama sadece düşündüm:48: Sağolsun benim küçük cadı yüzünden mutfakta çok zaman geçiremiyorum:12: Fazla beklentin olmasın Diloşum:27: Bu arada sana Diloşum derken sanki kızıma sesleniyor gibiyim ona Diloş diyorum ya da Dila:48:

Beğenmemek mümkün mü canım harika olmuş:KK9: Bu tariflerden sonra kaçasım geldi:KK70: Bende elde açmayı düşündüm ama sadece düşündüm:KK48: Sağolsun benim küçük cadı yüzünden mutfakta çok zaman geçiremiyorum:KK12: Fazla beklentin olmasın Diloşum:KK53: Bu arada sana Diloşum derken sanki kızıma sesleniyor gibiyim ona Diloş diyorum ya da Dila:KK48:
Anneciğim Diloşş der bana :KK61: Onu özlüyorum zaten öyle söyleyin sevin beniii :KK19: kızının adı neydi abla tam olarak ay unuttum ben söylemiştin kusura bakmaa:oops:

Back
X