Börekler Peynirli ve Patatesli Börek

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.523
614.890
1.423
Malatya
Aynı hamurdan 2 çeşit börek yaptım..Biri patatesli diğeri peynirli..
$43.webp

$36.webp

Hamuru için malzemeler

1 Yumurta 1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru instant maya
4 su bardağı kepeksiz un
1 su bardağı kepekli un

Hamura sürmek için
2 yemek kaşığı dolusu katı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı

İÇ MALZEMELER

PATATESLİ BÖREK:3adet haşlanmış patates rendelenir.içine 2 kaşık tereyağı,100 peynir ,tuz,kararbiber,pul biber,maydanoz karıştırlır..

PEYNİRLİ BÖREK:Rendelenmiş peynir,maydanoz ve pul biber karıştırılır...

YAPILIŞI
Hamur yoğrulur ve 10 dakika bekletilir..Daha sonra unlanarak açılır..Üzerine eritilmiş yağ karışımı sürülerek kesilir ve üzerine harçları konarak şekil verilir..Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecede pişirilir...

$30.webp
$31.webp
$32.webp
$33.webp
$34.webp
$35.webp
$42.webp

Selam Nevreste Nevreste .. İnternetten birkaç börek tarifi baktım. Bazı tariflerde börek hamuru sadece su ve tuzla yapılırken bazıları sirke, yoğurt, yağ, kabartma tozu vs ekleniyor. Bu iki hamur arasındaki fark ne oluyor merak ettim yanıtlarsan sevinirim.

Selam Nevreste Nevreste .. İnternetten birkaç börek tarifi baktım. Bazı tariflerde börek hamuru sadece su ve tuzla yapılırken bazıları sirke, yoğurt, yağ, kabartma tozu vs ekleniyor. Bu iki hamur arasındaki fark ne oluyor merak ettim yanıtlarsan sevinirim.
Kabartma tozu,sirke ve yağ sürülerek yapılan börekler genelde gevrek,çıtır çıtır oluyor..
Diğer börekler yumuşak olur fakat çok kabarmaz;)Mesela su böreğinde sadece yumurta,yoğurt ve sıvı yağ var.O börek suda haşlandığı için yumuşak olur;)
Mayalı olanlar daha yumuşak ve kalın olur,kabardığı için;)

Kabartma tozu,sirke ve yağ sürülerek yapılan börekler genelde gevrek,çıtır çıtır oluyor..
Diğer börekler yumuşak olur fakat çok kabarmaz:KK66:Mesela su böreğinde sadece yumurta,yoğurt ve sıvı yağ var.O börek suda haşlandığı için yumuşak olur:KK66:
Mayalı olanlar daha yumuşak ve kalın olur,kabardığı için:KK66:
Anladım cok tesekkur ederim.

Back
X