- Emoji Skoru
- 185
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi sevgiiiiii3
ben yaptırdım ilk pgtli hiç tutmadı ikincisinin 8. haftada kalbi durdu. pgt her şey değil ama çok şey, bağışıklık probleminden şüpheleniyoruz şimdi ilk ikisinde olmadı diye pgt’den vazgeçmem mümkün değil 5aa bile monozomi gelmişti nasıl güveneyim şimdi
Mesela benim daha önce tutunan ama devam edemeyen iki transferim oldu acıbademde. Görünürde genetik rahimsel veya eşimde her hangi bir problem görünmüyordu. 3. Transferimi baştan yumurta toplayıp Farklı bir merkezde Pgt yaptırarak devam etme kararı almıştım dinlenme sürecinde. Daha sonra başka bir hekime gittim ve tiroid bağışık antikorlarım yüksek çıktı, bir nevi sevindim acaba sebebim bu mu diye, 2 ay tedavi gördüm biraz düşme oldu ama Pgt yaptırsam mı yaptırmasam mı düşünmeye başladım şubat ayında yumurta toplayacağımMerhaba sorduğunuz soru esesan bir çok parametreye dayanıyor. Pgt li ilk bebeğim pozitif oldu şükür. Ama burada negatif olanlarıda çok okuduk. Pozitif sonuç almak için embriyonun kaliteli olması , kromozom sorunu olmaması, annenin genetik faktörünün iyi olması, rahmin tam hazır olması, rahimde fiziksel bir bozukluk olmaması gibi bir çok etkin var. Mesela benim ve eşimin tüm genetik testlerine bakıldı temiz geldi. Rahmimde perde vardı histeroskopi oldum. Endometriozis sıkıntım vardı.2 ay geçici menepoza sokuldum. 7 embriyom vardı hepsi gayet kaliteliydi. Sadece 3 ü pgt den temiz geldi. Sıkıntılı olanlar arasında 6aa 5aa gibi kaliteler vardı. Pgt yaptırmasaydım onlardan biri de transfer edilebilirdi. Yani tüp bebek başlı başına çok maliyetli. Ama tüm o maliyetleri göze aldıktan sonra güç varsa bu da kesinlikle yapılmalı diye düşünüyorum. Umarım güzel sonuçlarınız olur