• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pgt sonrası olumlu sonuç alan???

ben yaptırdım ilk pgtli hiç tutmadı ikincisinin 8. haftada kalbi durdu. pgt her şey değil ama çok şey, bağışıklık probleminden şüpheleniyoruz şimdi ilk ikisinde olmadı diye pgt’den vazgeçmem mümkün değil 5aa bile monozomi gelmişti nasıl güveneyim şimdi
Merhaba sorduğunuz soru esesan bir çok parametreye dayanıyor. Pgt li ilk bebeğim pozitif oldu şükür. Ama burada negatif olanlarıda çok okuduk. Pozitif sonuç almak için embriyonun kaliteli olması , kromozom sorunu olmaması, annenin genetik faktörünün iyi olması, rahmin tam hazır olması, rahimde fiziksel bir bozukluk olmaması gibi bir çok etkin var. Mesela benim ve eşimin tüm genetik testlerine bakıldı temiz geldi. Rahmimde perde vardı histeroskopi oldum. Endometriozis sıkıntım vardı.2 ay geçici menepoza sokuldum. 7 embriyom vardı hepsi gayet kaliteliydi. Sadece 3 ü pgt den temiz geldi. Sıkıntılı olanlar arasında 6aa 5aa gibi kaliteler vardı. Pgt yaptırmasaydım onlardan biri de transfer edilebilirdi. Yani tüp bebek başlı başına çok maliyetli. Ama tüm o maliyetleri göze aldıktan sonra güç varsa bu da kesinlikle yapılmalı diye düşünüyorum. Umarım güzel sonuçlarınız olur
Mesela benim daha önce tutunan ama devam edemeyen iki transferim oldu acıbademde. Görünürde genetik rahimsel veya eşimde her hangi bir problem görünmüyordu. 3. Transferimi baştan yumurta toplayıp Farklı bir merkezde Pgt yaptırarak devam etme kararı almıştım dinlenme sürecinde. Daha sonra başka bir hekime gittim ve tiroid bağışık antikorlarım yüksek çıktı, bir nevi sevindim acaba sebebim bu mu diye, 2 ay tedavi gördüm biraz düşme oldu ama Pgt yaptırsam mı yaptırmasam mı düşünmeye başladım şubat ayında yumurta toplayacağım

Kesinlikle size katılıyorum , çok iyi kalite embriyom elendi pgt ile. Her şey değil evet ama çok şey cümlesinin çok uygun olduğunu düşünüyorum
Gerçekten öyle benimde iyi kalite embriyom yavaş denilen embriyoma göre daha az mücadele etti

Öyle demeyin kendinize vardır bir hayır , inşallah bir sonraki transferiniz tutar benim de bağışıklık testim yüksek çıktı. Makrofaj aşısı uygulandı. Tedaviye filgrastim, deltacortil ilaçları eklendi ek olarak.
Hangi bağışıklık testi yüksek çıktı

Mesela benim daha önce tutunan ama devam edemeyen iki transferim oldu acıbademde. Görünürde genetik rahimsel veya eşimde her hangi bir problem görünmüyordu. 3. Transferimi baştan yumurta toplayıp Farklı bir merkezde Pgt yaptırarak devam etme kararı almıştım dinlenme sürecinde. Daha sonra başka bir hekime gittim ve tiroid bağışık antikorlarım yüksek çıktı, bir nevi sevindim acaba sebebim bu mu diye, 2 ay tedavi gördüm biraz düşme oldu ama Pgt yaptırsam mı yaptırmasam mı düşünmeye başladım şubat ayında yumurta toplayacağım
Durumunuz varsa mutlaka yaptırın. Ben yukarıdada bahsetmiştim. 6aa 5aa gelen embriyolarım genetik olarak sorunlu geldi. Hatta bunlardan biri turner sendromlu çıktı. Ve kalitesi çok güzeldi. Ola ki doktor kalitesi çok güzel diye onu seçip transfer etseydi ya 20.haftaya kadar büyük olasılıkla kalbi duracaktı. Yada doğunca gelişim geriliği olan bir bebeğim olacaktı. Haaa bu arada evet pgt muazzam bi buluş. Ama pgt li tutmayan da olabiliyor. Veya pgt li bebeklerin tarama testlerinde sorun olanda oluyor. Ama oranlarla değerlendirmek lazım. Pgt yaptık diye süper sağlıklı çocuklarımız olacak değil. Açıkçası tedavi için bir para harcamışsınız. Şimdi tekrar harcıyorsunuz. Maddi boyutunu geçtim manevi boyutuda çok zor bilirim. Siz tüm elinizden geleni gicünüz varsa yaptırın. Gerisini allaha bırakın. Nerede tedavi oluyorsunuz bilmiyorum ama benim tedavi olduğum hastanede şöyle bir opsiyon vardı. 7 tane biyopsi alınacak embriyom oluştu. 7 sindende 5 kuruş almadan biyopsi yaptılar. Kaç tanesini pgt yapalım dediler. Atıyorum benim gücüm 2 ye yetseydi ve o 2 den hepsi kötü gelseydi sonra ki süreöde diğer 2 sini pgt yapacaklardı. Yani hepsini göndermem şart değildi. Ama ben süreyi uzatacağı için 7 sini gönderdim. Sadece 3 ü sağlıklı geldi. Hiç beklemiyordum. Olsa olsa sadece 1 tanesi kötü olur diyordum. O iş bizim bildiğimiz gibi değilmiş. Embriyolar gelişirken kromozal hatalara uğruyormuş anne babanın genetiği mükemmel olsa bile. İnşallah sizin için en hayırlısı en güzeli olur

Benimde 5aa pgtliydi herşey çok güzel gidiyordu fakat 18. Haftada kalbi durdu pgt demek herşey yolunda gidecek değil bazen organ gelişimi rahim içindeki olaylar veya pıhtılaşma sebep olabiliyor ben oksapar ve asprin almama rağmen böyle oldu doktor artık büyük ihtimal rahim içini görmek için histeroskopi yapmak isteyecek
Hay allah :( böyle şeyler okuyunca tüm umudum kayboluyor. Bende tüp bebek sürecine yeni girdim yumurta toplandı .16 tane toplandı sonra 15 dediler ( sanırım bitanesi bozuldu). 15 hepsi dölendi. 5. Gün 12 tane embiryo vardı ama ben yaşımdan dolayı pgt gönderdim, sonra sadece 4 tanesi sağlıklı olduğunu öğrendik. 3 erkek 1 kız. Ancak dün sabah aradılar kız olan gelişimini tamamlayamamış:( üç erkek kaldı yani. Transferim önümüzdeki ay , ama pgtlilerin tutmaması beni üzüyor. Hakkımızda hayırlısı olsun :(

Hay allah :( böyle şeyler okuyunca tüm umudum kayboluyor. Bende tüp bebek sürecine yeni girdim yumurta toplandı .16 tane toplandı sonra 15 dediler ( sanırım bitanesi bozuldu). 15 hepsi dölendi. 5. Gün 12 tane embiryo vardı ama ben yaşımdan dolayı pgt gönderdim, sonra sadece 4 tanesi sağlıklı olduğunu öğrendik. 3 erkek 1 kız. Ancak dün sabah aradılar kız olan gelişimini tamamlayamamış:( üç erkek kaldı yani. Transferim önümüzdeki ay , ama pgtlilerin tutmaması beni üzüyor. Hakkımızda hayırlısı olsun :(
Neredee tedavi oluyorsunuz cinsiyetleri bildiğiniz için soruyorum 😇

Şu an çok şükür hamileyim. Darıs tüm bekleyen bu zorlu yollardan geçen güzel annelere. pgtli ilk transferimde olumlu sonuç aldım. Bu bağışıklık olayına inanmayan doktorlar da varmış ama ben kesinlikle etkisi olduğunu düşünüyorum. Kalınlık hakkında pek bilgim yok maalesef
Gözünüz aydın sağ Salim kucağınıza alın inşallah 🌸size bi kaç sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim.Bugüne kadar 4 kimyasal 1 kez kürtajım oldu 3 yıllık evliyim bu sitede bi kullanıcı pgt işleminden bahsetti bende araştırmaya başladım.Benim sorunum şu hamile kalabiliyorum ama kimyasala dönüyor kanım yükselmiyor pgt çözüm olurmu diye araştırıyorum sizde durum ne oldu süreç nasıl ilerledi acaba

acıbadem kozyatagındayım ben. iki kez biyopsilerde sorun olabilir diye duymuştum. pgtli kaybı olunca doktorum direkt bagısıklıga yöneldi bence zararı olmayan her şeyin denenmesi gerekiyor tüp bebeğe o kadar para harcıyoruz bağışıklık tedavisi vs. ne ki yanında allah aşkına
Çok haklısın . Benim bu ilk denemem henüz yapılamdı transferim ama ilk denemem olmasına rağmen genetik yaptırdım. Olmazsa zaman kaybetmeden başka tedavilere yöneleyim diye.

Şu an çok şükür hamileyim. Darıs tüm bekleyen bu zorlu yollardan geçen güzel annelere. pgtli ilk transferimde olumlu sonuç aldım. Bu bağışıklık olayına inanmayan doktorlar da varmış ama ben kesinlikle etkisi olduğunu düşünüyorum. Kalınlık hakkında pek bilgim yok maalesef
Çok tebrik ederim, bende pgt yaptrdım, pgt li tutunma şansı arttırıyormuş o yüzden tercih ettin, ilk tüp bebek tedavim olcak, transfer önümdeki ay çift embiryo transfer edecekmiş doktorum bakalım umarım bende senin gibi hamilelik müjdesi veririm🙏

Gözünüz aydın sağ Salim kucağınıza alın inşallah 🌸size bi kaç sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim.Bugüne kadar 4 kimyasal 1 kez kürtajım oldu 3 yıllık evliyim bu sitede bi kullanıcı pgt işleminden bahsetti bende araştırmaya başladım.Benim sorunum şu hamile kalabiliyorum ama kimyasala dönüyor kanım yükselmiyor pgt çözüm olurmu diye araştırıyorum sizde durum ne oldu süreç nasıl ilerledi acaba
Amin inşallah sarısı sizin güzel haberlerinize 🙏🙏 eğer embriyolarda genetik sorunlar var ve bu yüzden tutunma devam edemiyorsa pgt şansı yükseltir sadece direkt çözüm gibi değil. Ama bence çoğu doktorun çok da önemsemediği bağışıklık olayı da önemli katil hücre denilen nKır testi yaptırdınız mı hiç ? Yaptırmadıysanız buna da baktırın çoklu gebelik kayıplarında rahim içinde sıkıntı yoksa bunlarda önemli maddi imkan varsa da pgt ile transfer olursa ihtimaliniz artar

Çok tebrik ederim, bende pgt yaptrdım, pgt li tutunma şansı arttırıyormuş o yüzden tercih ettin, ilk tüp bebek tedavim olcak, transfer önümdeki ay çift embiryo transfer edecekmiş doktorum bakalım umarım bende senin gibi hamilelik müjdesi veririm🙏
Maddi imkanlar doğrultusunda yaptırmak mantıklı insanın içi rahat ediyor bence . Benim de ilkti .İnşallah canım çift embriyonun da şansı artırdığını okudum benim tekti ama burada okuruz güzel haberleri 🙏🙏🌸

Pgtsiz embriyolarla negatif gördükten sonra yeni tedavimde pgt yaptırdım ve ilk transferde pozitif sonuç aldım. İmkanınız varsa yaptırmanızı öneririm.
başka ekstradan bir şeyler yapıldı mı histeroskopi gibi rahime çizik falan...
bir de gebelik serumu falan oluyormuş

başka ekstradan bir şeyler yapıldı mı histeroskopi gibi rahime çizik falan...
bir de gebelik serumu falan oluyormuş
Sadece intralipid serum aldım bir doz transferden önce bir doz da transfer günü. Başka bir şey yapılmadı. Histeroskopiyi daha önceki tedavimde olmuştum rahime çizik de atılmıştı ama o transferim başarısız oldu hiçbir işe yaramadı yani bende.

Sadece intralipid serum aldım bir doz transferden önce bir doz da transfer günü. Başka bir şey yapılmadı. Histeroskopiyi daha önceki tedavimde olmuştum rahime çizik de atılmıştı ama o transferim başarısız oldu hiçbir işe yaramadı yani bende.
o serumu ben de taktırmak istiyorum nasipse nk hücre panelinde değerlerim düşük çıktı doktor önerdi o serumu Rabbim sağlıcakla kolaylıkla kucağınıza da alın evladınızı imnşallah amin

Canım bu PGT sonucu kaç günde geliyor ?

Back
X