• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PGT ve Metabolomiks?

_Trinity_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
182
1
96
Ankara
Merhaba

4 yıllık evliyim, evliliğimin 2. ayında hamile kaldım fakat hazır olmadığımız ve erken olduğu için aldırdık. Fakat 2 yıl sonra istediğimizde de hamile kalamadım.
Eşimde bir sorun yok, bende ise polikistik over haricinde bir sorun yok. HSG sonucum da temiz. 1 Aşılama, 2 mikroenjeksiyon dememem oldu. 2. denememde 5. gün embriyo transferi yapıldı hatta. Her şeyin olması gerektiği gibi düzgün ve iyi gittiğinden fakat neden tutunmadığını çözemediklerinden bahsediyor tüm doktorlar. Bir sebep bulamıyorlarmış. Bir dahaki deneme için PGT yapmamı tavsiye ettiler. Hiçbir şeyi es geçmek istemiyorum artık her türlü yeniliği denerim, buna maddi imkanım da uygun zaten.
Yeni bir yöntem olarak metabolomiks de var. Merak ettiğim bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.

1- Metabolomiks ve PGT arasındaki fark nedir? Ve hangisi diğerine göre daha etkili bir yöntemdir.
2- Her ikisinide aynı tedavi sırasında uygulayabilir miyiz? Yoksa illa birinden birini seçmek mi gerekir?
3- Bu her iki yöntem de merkezinizde uygulanıyor mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Back