pgt yaptırmama gerek var mı?

evrem35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
176
92
98
Merhaba arkadaşlar,bu konuda tecrübeli arkadaşlarımdan bilgi istiyorum..

Eşimde ve bende genetik bir sıkıntı yok.Fakat eşimin sperm değerleri kötü.Kendiliğinden oluşan gebeliğin arkasından kalbinin durması sonucu kürtaj oldum.Ve sırf merakımdan abortu genetiğe yolladım.Sonuç trizomi 22 çıktı.(pek görülmeyen vaka imiş)

Şimdi tüp bebek tedavisine başlayacağım.Doktorum bu durumun tekrarlama olasılığın çok düşük olduğundan bahsetti.Beni çok evham gördüğünden,istersen pgt yapalım-ama şunu da bil hiç bir şeyin garantisi olmaz.Bebeğin kolu olmaz-kafası olmaz-bunu bilemeyiz dedi.

Sonuçta Rahimlerin içini ancak ALLAH bilir.

Benim pgt deki endişem,embriyo sayım ya hiç olmazsa..sağlam embriyom pgt yapılınca bozulma ihtimali olmaz mı? illa anamoli olanlar mı bozulur?bir de tüp bebek süreci daha mı uzun sürüyor?siz olsaydınız ne yapardınız?

Drun pgt öneriyorsa pgt ile denemelisin bence.İnşallah sağlıklı embriyoların çıkar. Sağlıklı cikmayanlar zaten ya düşer ya da Allah korusun problemli olur.Pgt ile yapılan tüp bebekte tutma oranı daha yüksek diye biliyorum.Eğer bu yöntemle gebelik düşünürsen tedavi süreci biraz daha uzun sürüyor,yumurtalar toplandiktan sonra pgt ye giriyor sonucu sanırım bir haftayı gecmiyor ama bundan tam emin değilim. Bir de yumoş toplandiktan bir ay sonra transfer işlemini yapıyor kimi dr.Çünkü rahim dinlenirse embriyoların tutunma ihtimali daha yüksek oluyormuş.
Pgt de yanılma payı çok düşük bir ihtimal.

Doktorun aklına ben soktum pgt işini.Korktuğumu görünce öle dedi.Ne zormuş bu işler.Allah herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin

Doktorun aklına ben soktum pgt işini.Korktuğumu görünce öle dedi.Ne zormuş bu işler.Allah herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin
Amin canm inşallah.Burda pgt yöntemiyle başarılı gebelik elde eden var mı diye bir topic var.Oraya yaz istersen,orda tecrübeli arkadaşların olduğunu ve sana yardimci olacağını düşünüyorum.

Ptt yaptir canım sağlıklı bebeginiz olur

Ben anlatayım sana mart ayında biz tedaviye başladık biz yumurta toplama yapıldı daha sonra 8 yumurta dan 4 tanesi dollendi canım pgt ya girdi 2 adet sağlıklı olduğunu söylediler sonra yum toplama 5.günü transfer ıslemi oldu tutmadi rabbim buyukninsallah tekrar deneyeceğiz
Pgt ya giren embriyolar sağlıklı olanı seçiliyor artık genetik yada düşük herkeste pgt istiyorlar
Rabbim hepimizin yardımcı olsun sevgiler

peki,tşk ederim arkadaşım
Canm bizmde eşimn sperm ileri hareketliliği çok duşuktu bende de kan pıhtılaşması varmış o kadr tedaviyle hamile kalmştm duşuk olmuştu sonra bizde pgt istedik şuan ikizlere hamileym tabi ben o kadar acı çekiyoruz ne gerekirse yapılsn dedm rahme çizk attrdm bide pgt yapldı bol bol da ananas yedm ayrıntılaya da girdk çok şukur problem yok bi skntımz ikiz gebelik olduğu için rahmim tartmıyor serklaj yani rahme dikiş. Atıldı yine de erken doğum deniliyor

Peki siz de genetik bir sorun mu vardı? Doktorum ilk denemede gerek yok dedi.yüzde 10 ihtimal için yaptırıyorsun dedi.Ama ben yapılması taraftarıyım.

Allah yardımcın olsun canım,ne zor bu işler

Peki siz de genetik bir sorun mu vardı? Doktorum ilk denemede gerek yok dedi.yüzde 10 ihtimal için yaptırıyorsun dedi.Ama ben yapılması taraftarıyım.
Evet canım genetikte problem oldu o yüzden ama artık düşük yapan bayanlarda da istiyorlar canim

yaptır canım imkanın varsa. ilk denemede gerek yok sözüne bakma , zamanında duyduk o cümleyi ...

Yaptirdik canim.doktorum iyi ki yaptirmisiz dedi.sonuc negatif olsada
geçmişler olsun o halde, belli biraz titizsiniz gebelik boyu endişe duyacagınıza önceden minik bir önlem almak iyi olmuş.
zamanında 1 gebelik herkesin başına gelir dediler bana sonra bu 2 oldu..yine herkesin başına gelebiliyormuş..uzun hikaye gerisi.tıp ilerledi şükür artık,

Allah razi olsun.benim 11 yumurtadan sadece 4 u saglikli cikmisti.kaliteleri de kotuydu.en iyi kaliteli olan embriyomu koysalarmis trizomi21 down sendromlu olacakti belki kimbilir.1 tanesi tup bebekte koydular,onda da kimyasal gebelik oldu.belki de diger kromozomlari bozuktu.
Pgt yaptirinca en iyi kalitede embriyo elde etme sansimiz var mi ki? Bilginiz var mi?

sonuç olarak ne yaptınız, neye karar verdiniz? pgt yaptırdınız mı? pgt işlemi nedeniyle embriyonun kaybedilmesi söz konusu olabiliyor muymuş?

MERHABALAR .Bizde ANKARA geneartta yaptırmayı düşünüyoruz suan araştırma asamasındayız.bizim sorun eşimde dengeli translokasyon var.Bir tane düşük oldu .risk almamak ıcın pgt tüp bebek yaptıracağız. İstanbul da ve ankarada pgt yaptıran tavsıye ettıgınız hastane doktor varsa yazabılır mısınız ? her kurum farklı fıyat uygulaması yapıyor sizlerde paylaşımda bulunursanız cok memnun oluruz.bizlere fıkır olur ...

Bende de 1-7 translokayson war. 1 basarisiz Pgt 1dusuk 1erken dogum rahim agzi yetmezligi plesenta previa bilmem ne bilmem ne bisürü sey yaşadım. Şimdi çok şükür sağlıklı 20 aylık oğlum war boswerin kizlar bu işleri allaha bırakın ben doğal yollarla hamile kaldım yaşadığım herseyi unuttum başka da çocuk dogurmuycam eğer yukarida bahsettigim seyler hakkinda konusmak isteyen Warsa yaşadığım hersey hakkında sorabilirsiniz 530 402 72 92

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…