Arkadaşlar merhaba. Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama benim bi oğlum var temmuz da 6 yaşına giricek. Normal doğal yolla oldu. Oğlum 1 yaşından sonra çok sık hastalanmaya başladı immün yetmezlik diye bi hastalık teşhisi koyuldu 2 buçuk yıldır ivig diye bi tedavi görüyo. Damar yolundan insanlardan toplanan bağışıklık sistemi antikorlarının konsantre edilmiş hali. Yani bağışıklığı düşük. Biz bu hastalıkla ilgili Wes testi yaptırdık ama hastalık genetik de çıkmadı fakat doktorlar tedaviye devam ediyolar kesersek hastalanır diyolar. Buna ek olarak da sadece bi kere trombosit değerleri düştü o zaman da biraz hastaydı. Kolları ve bacakları ara ara morarmalar oluyodu. Bununla ilgili de genetik test yapıldı ve 2 gende taşıyıcı çıktı kan pıhtılaşması ile ilgili f11 geni f7 geni. Heterozigot. Aynı test eşimle bana da yapıldı bende çıkmadı ama eşimde taşıyıcı çıktı. Yani eşimden oğluma geçmiş ikisi de taşıyıcılar. Çok şükür oğlum şuan sağlıklı ciddi ağır bi hastalığı yok ama tabi ki ilk zamanlar çok zorlandık teşhis alması vs maddi manevi çok yıprandık hala da tedavi devam ediyo. Biz bi bebek daha düşünüyoruz ama çok korkuyoruz doğacak olan bebekte de hastalıklar vs olursa diye. Bu testi yaptırdığımız tıbbi genetik doktoru sadece eşimin taşıyıcı olduğu için ağır bi tablo yok dedi. Doğacak bebek de %50 taşıyıcı olabilir yada hiç olmayabilir dedi tüp bebekle ilgili çok bişey söylemedi. Ben araştırıyorum PGT yöntemli tüp bebeği ama maddi olarak gücümüz yok oğlumun tedavileri için çok paralar harcadık. Acaba bizim gibi benzer durum yaşayanlar varmı. Devlet acaba bu konuda destek verirmi şehir hastanesi fakülte vs. Bursadayız bu arada. Yada tüp bebeksiz olsa bilmiyorum o kadar kafam karışık ki. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim