Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doktor bey Sonuçlarımda pıhtılaşma problemim ne boyuttadır acaba?normal yoldan gebe kalamıyorum.4 kez tüp bebek yaptırdım.1 küretaj 3 negatif.be önerirsiniz?teşekkürler.
Doktor bey Sonuçlarımda pıhtılaşma problemim ne boyuttadır acaba?normal yoldan gebe kalamıyorum.4 kez tüp bebek yaptırdım.1 küretaj 3 negatif.be önerirsiniz?teşekkürler.
Merhabalar :Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. . Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı önemlıdır. Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elimizde yeterli sayıda embrıo var ise array cgh ( genetık ayıklama) yapmak gerekır.
Bu şekilde embriolara genetik tarama yapılarak saglıklı-saglıksız embrıo ayıklama yöntemi ile saglıklı embrioyu anne rahmıne transfer etmek gerekır. Embrıo transfer öncesı :rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) yapmak faydalı olucaktır. Testlerınızde hafıf duzeyde pıhtılasmaya meyıl mevcut . Kan sulandırıcı hap ve iğneler ile tadavısı mumkundur. Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.