pilavım esmer oluyor:((

ayça_27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
340
3
116
Gaziantep
kızlar ben pirinç pilavını beceremiyorum tadında filan sorun yok ama rengi esmer oluyor hiç hoş gözükmüyor önce şehriyeleri kavuruyorum sonra pirinci tane tane olana kadar kavuruyorum sonra suyunu ekleyip pişiriyorum.nerde yanlış yapıyor olabilirim ki?sıvı yağla birlikte tereyağıda kullanıyorum onunla ilgisi olabilir miki?

Pirinci önceden ılık su ile bolca yıka , iyice yağda kavur sonra suyunu ekle ve küçücük limontuzu at.Limontuzu daha beyaz görünmesini sağlıyor, beyaz olsun diye ekşi yapma :) küçücük atacaksın

cnm pirinci şeffaflaşıncaya kadar sıvıyagda kavur suyunu ekled,kten sonra 1 tane küp şeker 2-3 damla limon suyu ve bir parça tereyağını ekle
tereyağı hassastır hemen yanar o yuzden sonradan ekle
ilk başta koyucam dersen zeytinyağı ve tereyağı karışımını kullan ama sonradan eklemek kesin çözüm

Limon kesinlikle ise yariyor canim. Herzaman kullanirim. Kup sekeri ve limon tuzunu hic duymamistim. Bidahaki pilav yaptigimda mutlaka bende deniyecem.

Canım tereyağı hemen kararıyor,o yüzden ben pirinci sıvıyağla kavurup suyunu koyduktan sonra tereyağı eklerim,kararmaz,
ayrıca şehriyeyi çok kavuruyorsan o da karartabilir,altın sarısı olunca hemen pirinci ekle.

Tabi ki tereyağından tatlım. Tereyağı yandığı zaman karartır yağı o yüzden sıvıyağı kızdır en son tereyağı at ve beklemeden pirinci ilave et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…