piralle hamile kalindiktan sonra ...

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba
bircok siteye sorumu yazdim ama cevap alamadim.
umarim siz bana geri donersiniz. Spiralle hamile kalindiktan sonra
(ki bebek spirale dayanmis birsekilde ve sag tarafinda) olusacak enfeksiyon riski cok yuksek midir?
Beraberinde dusuk ve erken dogum riski oldunu ve internetten cocugada yapisma yaparak fiziksel
zarar verceginiz ogrendik.bunlar ne derece saglikli bilgiler bilmiyoruz. Ama biz bu risklerden
korktugumuz icin spirali aldirdik ve bebek spiralin yolu uzerinde oldugu icin bebekte alindi. ve
suanda icim icimi yiyor dogrumu karar verdik diye. gerci artik geri donusude mumkun degil.
Ama yinede kendi dilimden bir hekimden bilgi almak istiyorum.
Suan Guney Koredeyim Burda ingilizce bilmiyorlar ve cok zor anlasiyoruz detayli bilgi alamadim
doktordan. Boyle bir durumda Turkiyede nasil bir yol izleniyor. bebek 5 haftalikti. Kalbi atiyordu.
Vereceginiz cevap benim icin cok onemli. Lutfen, lutfen bu mesaji yanitlayin. cok zor durumdayim.
Simdiden cok tesekkur ederim.

1. Hastalarima spiralin cekilmesini oneriyorum. Gebeligin dusukle sonuclanabilecegini veya enfeksiyon olabilecegini anlatiyorum. Bu tur bir islemde gebelik kaybi oranını %50 olarak veriyorum.
2. Hasta istemedikce kurtaj yapmiyorum.
3. Hastam ne karar alırsa onu destekliyorum. Bir karar vermişsiniz ve bu o günkü en dogru karar. Artik gecmise takilmayin.

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Haklisiniz, sadece kafamdaki sorulara cevap
bulmak istedim. iyi calismalar diliyorum.

bazı şeyler bizim elimizde değil malesef bende 7 ay önce dış gebelik geçirdim
tüpüme sıkışmıştı bebek ve tüpümle birlikte bebekte alındı yaşama şansı hiç yoktu zaten yanlış bir yere yerleşmişti üzüldüm tabi ama benim elimde olan birşey değildi herşeye rağmen tek tüpüm olmasına rağmen korunmayı bıraktığım anda tekrar verdi allahım 3,5 aylık gebeyim şuan

ben 17 şubatta 17 haftalık bebeğimi kaybettim.20 gün kadar kanama devem etti martın 22 sindede adet oldum normalde azalarak 10 günü bulurdu.ama bu defa 4 gün sürdü.bir hafta sonra az kanama ve 2 gün boyunca kahverengi leke geldi.sizce bu normalmi.

geçmiş olsun ben hiç böle bişiy duymadım

ama spiral varken hamile kalınıyomu yahu ?
spiral kaymis maalesef 3 ay once kontrolde normaldi spiralim.
hala nasil bu basima geldi inanamiyorum. cok dikkat ederim hep kontrollere giderim
en ufak birsey olsa hemen doktora yetisirim. ihmal etmem ama olunca oluyor iste
yeni bir bebek istiyorum ama bu psikolojiden dolayimi yoksa gercektenmi bilemiyorum, normalde
gebe kalmayi zaten istemiyordum. ama simdi hersey farkli
cook gecmis olsun Hilal. Bebegini saglikla kucagina alirsin insallah. Senin adina cok sevindim

Doktor Bey
Ben operasyondan sonra ertesi gun ve 5gun sonra kontrole gittim
Doktor rahmin operasyondan 1 gun sonraki ve 5gun sonraki halini gosterdi
temizdi. o karartilar yoktu. operasyondan sonra yaklasik 10-12 gun boyunda kanamam oldu azalarak devam etti
12. gun tam lekelenmeye donmustuki tekrar yogunlasti bende adetim diye dusundum 7 gun surdu suan yeni bitti
cunku 2 yil oncede ayni zamanda adet olmustum. ve adet sonrasi hamile kalmistim.
sanirim bu normal adetim. ben oyle tahmin ediyorum ama ne derece dogru bilmiyorum
gun takibi hic yapmadim. ben bu ay yumutrlama donemim olursa hamile kalirsam bir sakinca
olurmu? bebek icin ve benim icin?
cevabiniz icin simdiden tesekkurler

Son düzenleme:

Gebe kalmanizda hicbir sakinca yok. Saglikli gunler dilerim...

merhgaba bora bey benim regl duzensız bir kızım var bir bebek daha istiyoruz regl tarihim 26 şubat ve 12 nisan mart ayında olmadım yumurtlama gunlerimi oğrenmek istiyorum ve erkek bebek şansını nasıl arttırabilirim tesekkurederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…