Pire sorunu

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Bir kedim bar 4 yaşında. Evde besliyoruz. Sadece bir kedi ve dışarı da çıkmıyor. 3 ayda bir iç ve dış parazit aşıları oluyor. Bundan bir hafta önce yine oldu. Ama pireler hala uzerinde. 3 ayın sonlarına doğru aşırı bir pirelenme oluyor. Yumurtaları bile görünüyor. Asi olunca azalma oluyor ama tamamen gitmiyor. Sizce sorun nedir? Ne yapmalıyım. Simdiden tesekkurler
 
Öncelikle evi güzeeelce dezenfekte edin . Varsa eski , tahta eşyalarınız toz piresi olma ihtimaline karşı evden uzaklaştırın . sokak kapısı ve balkon kapınızın altında eşik yoksa orayı kapatın . Sokaktan dahi ayakkabılarımızın altında pire yumurtası taşıyabiliyoruz eve . O yüzden ayakkabılarınızı içeride çıkarmayın . Benimde 2 kedim var sadece yaz aylarında 1 kez dış parazitini yaptırıyorum pire sorunumuz kalmıyor . Son olarak kullandığınız pire damlasını da değiştirebilirsiniz . Etkili gelmiyor olabilir . Önerebileceklerim bu kadar öpüyorum pisinizin patilerinden
 
3 ayda bir damla yaptırmak pire sorunu olmayan kediler için geçerli diye biliyorum. Pireli kediyi 3 ay bekletmek çok uzun bir aralık. Damla sadece aktif pireleri öldürüyor ama yumurtadan yenileri çıkmaya devam ediyor ve başa donuyorsunuz. Hekim neden doğru dürüst ilgilenmiyor ki?
 
Bana bunu soylemediler bile. Ben pire sorumu oldugunu söylediğimde "bi oncesinde kalitesiz damla kullanmışsınızdir" dendi. Tekrar mi veterinere götürmem gerekiyor peki
 
Teşekkürler :)
Yeni taşındık hem de 0 ev. Aşı da yeni ama pireler aynı
 
Kalitesiz damla olması çok olası. Damla aslında kanlarını pireye karşı zehirli hale getiriyor, üzerinde olan ya da daha sonra gelen ne varsa ısırdıgında ölmeli. Biz Bayer'in iç-dış birlikte olan damlalarını kullanıyoruz kedilerimizde. Bir sıkıntı yaşamadık.
 
Ne sıklıkla? Kendiniz mu uyguluyorsunuz? Nereden temin ederim:)
 
Benim köpeğimde de vardı pire damlası damlattıktan sonra kalmadı damlası etkili değildir
 
koşarak veterinerinizi değiştirin olur mu öyle saçma seç.hayvanın tüyleri derisi hastalanıcak pireden.ne biçim ilgisiz veteriner o öyle.iyi bir yere götürün sonra da evde pireliyken kullandığı yatağı örtüyü her şeyi atın yenileyin.evi de bir tur sirkeli suyla silin.pire falan kalmaz bir daha.
 
Eve
Ne sıklıkla? Kendiniz mu uyguluyorsunuz? Nereden temin ederim:)
Evet kendimiz uyguluyoruz. Bizim kedilerimizde sokağa çıkmıyorlar , kuru mama ve kendi yapıtıgım ıslak mamayla besliyorum ve asla çiğ bir sey vermiyorum. Bu düzenle 4-5 ayda bir uygulamak yeterli oluyor. Veterinerlerin alışverişlerini yaptıkları eczadepolaridan temin ediyoruz biz. Tanesi veterinerde 120 lirayken, biz 3 tanesini 90 liraya almıştık.
 
Bende yazın arada sirkeli suyu köpeğimin üzerine fısfısla sıkıyorum kafası dışında heryerine sirke pire ve bitleri uzak tutuyormuş evide öyle temizliyorum konu sahibi bunu kesinlikle uygulayın
 
Evdeki yumurtalar tekrsr üzerine yapışıuor olabilir mi acaba? 3 ayda damla etkisi tamamen bitiyor diye biliyorum bende. Birde kediler için kullanılır mı bilmiyorum ama baya pahalı bi pire tasması var, köpeğim için bakmıştım vakti zamanında, intde satılmıyor ama çok etkiliymiş.
 
Damla yerine iğne yaptırın. Pireler yumurtadan çıksa bile kedinizde durmayacaktır çünkü kanından emen ölüyor. Benim köpeğim çok suya girdiği için ben iğne yaptırıyorum damla hiç fayda etmiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…