• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pire ! :( :( Yardım !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Arkadaşlar yardım edin ya inanılmaz huylandım salonumda iki adet pire buldum ölmüyor da ne biçim meret bunlar o kadar ezdim ezdim öldüremedim attım dışarı

kendimi kaynar suya soktum nereden gelmiş olabilir ki?

ya daha fazlası varsa pire için yorgan yakmak derler ya salonu yakıcam şimdi o kadar huylandım

bi tavşanım var ondan mı geldi diyeceğim ama hayvanı evden dışarı çıkarmadım ki hiç

bir de babamla annem emekli tarla işleriyle uğraşıyorlar acaba ordan mı geldi bu illet evime akşamüstü babamın omzunda bi tane bulduk sonra bir tanesi de baktım kitabımın üstünde yürüyor ay deliricem :43:

üstümden banyoda düşerdi değil mi saçımı falan kökten taradım baya? ay tiksiniyorum kendimi nasıl sterilize edicem pis bir insan da değilim ki her gün duş alırım evim de temizdir yine de nasıl geldi bilmiyorum :43:

EDIT: tarladan gelmiş kızlar pire de değil keneymiş :43:

Son düzenleme:
Evinizi ilaclartirin en kisa surede pire cabuk urer ve dagilir pireyi iki tirnaginin ustune koyup ezeceksin pit diye ses cikar olmustur demektir ama oyle tek tek oldurmeyle bitmez

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Canım tek çare ilaçlatmak. Hemen üremeden ilaçlayın evi. Tarladan gelmiş olabilir, hele bu sıcak zamanlarda. Tavuktan, köpekten de gelebilir eğer bahçenizde falan besliyosanız.

Canım tek çare ilaçlatmak. Hemen üremeden ilaçlayın evi. Tarladan gelmiş olabilir, hele bu sıcak zamanlarda. Tavuktan, köpekten de gelebilir eğer bahçenizde falan besliyosanız.

Evinizi ilaclartirin en kisa surede pire cabuk urer ve dagilir pireyi iki tirnaginin ustune koyup ezeceksin pit diye ses cikar olmustur demektir ama oyle tek tek oldurmeyle bitmez

zaten evime ailemden başka giren yok tavuk falan yok tarlada henüz ama bir tek aklıma o geliyor gelebilecek :50: tamam ilaçlattırırım peki kendimi nasıl sterilize edicem saçımı falan kökten taradım baya olsa düşerdi değil mi banyoda :50:

zaten evime ailemden başka giren yok tavuk falan yok tarlada henüz ama bir tek aklıma o geliyor gelebilecek :50: tamam ilaçlattırırım peki kendimi nasıl sterilize edicem saçımı falan kökten taradım baya olsa düşerdi değil mi banyoda :50:

Pire insanin ustunde yasamaz bit gibi degil onlar ziplar giderler ama isirirlar iste kasinti yapar

Pire insanin ustunde yasamaz bit gibi degil onlar ziplar giderler ama isirirlar iste kasinti yapar

oh yine de derin bi nefes aldım sağolun bunu bilmiyordum :5: en azından görücem bir yerlerimdeyse

oh yine de derin bi nefes aldım sağolun bunu bilmiyordum :5: en azından görücem bir yerlerimdeyse

Beyaz rengin ustunde hemen belli olur zaten ama sen onu yakalayana kadar ziplar gider tavsana bulasirsa o zaman yerlesir urerler zaten anlarsin tavsan kasinirsa hemen veterinere gotur

ooff nerden gelmişş pire :53:
hemen ilaçlama yapmalısınız..:30:
çoğalmadan bitirin kökünü .. :26:

Ayyy bit pire sozune bile dayanamam kaşinti tuttu benide hemen ilaçlama yap evine yayilmasin tavsaninida gozlem altinda tut insallah ona gecmez

Beyaz rengin ustunde hemen belli olur zaten ama sen onu yakalayana kadar ziplar gider tavsana bulasirsa o zaman yerlesir urerler zaten anlarsin tavsan kasinirsa hemen veterinere gotur

ooff nerden gelmişş pire :53:
hemen ilaçlama yapmalısınız..:30:
çoğalmadan bitirin kökünü .. :26:

Ayyy bit pire sozune bile dayanamam kaşinti tuttu benide hemen ilaçlama yap evine yayilmasin tavsaninida gozlem altinda tut insallah ona gecmez

hani üstüne yerleşmiyordu hayvanlara yerleşiyor mu yoksa :26:
görünmez mi yerleşse tavşanıma :26:

hani üstüne yerleşmiyordu hayvanlara yerleşiyor mu yoksa :26:
görünmez mi yerleşse tavşanıma :26:

Pire zaten hayvanlarda yasar kedi kopek tavuk tuylu olan hayvanlarda yasar hayvan savunmasizdir rahat kanini emer tuylerinde rahatca urer insanda barinmaz isirip ziplar

Bir tane pire, haftada 4000 yumurta bırakır.
Gerisini siz hesap edin...
Üzerinizdeyse eğer, yapabileceğiniz bir şey yok; istediğiniz kadar yıkanın. Kendisi zıplayıp gitmediği sürece üzerinizde durur, kıyafetinizde çarşafınızda kalır.
Profosyonel bir ilaçlama şirketi bulup evi ilaçlatın.
2 gün açmayın evi.
Sonrası temizlik...
Bu arada sizin gördüğünüz 2 tane ama görmediğiniz emin olun çok fazladır.
Benim de başıma geldi bir keresinde.
Şimdi düzenli olarak ilaçlatıyorum evimi. Bana kalsa bende de 2 taneydi.
Ilaçlamacı arayıp, abla ben böyle nir şey görmedim üstüme başıma sardılar resmen, diyene kadar...

Çok geçmiş olsun just dün aynı derdi bende yaşadım. Bembeyaz kedimin üzerinden çıktı bir tane pire delirdim.Hemen ensesinden ilaçladık 4 ay gelmezmiş ona pire sonra evde yatak yorgan her şey hop makineye hatta o koca yatağın kılıfını bile söktüm makineye attım.Ben evi sardığını düşünmüyorum çünkü erkek arkadaşımın evi giriş kat bizim yaramaz camdan kaçtı geçenlerde yine, diğer kedilere sokulmuştu oradan gelmiştir diye düşündüm.Ama yinede koltukları falan çamaşır sularıyla temizledim huyluyumdur.Zaten var ya tam titizini bulur böyle şeyler.

Arkadaşlar yardım edin ya inanılmaz huylandım salonumda iki adet pire buldum ölmüyor da ne biçim meret bunlar o kadar ezdim ezdim öldüremedim attım dışarı

ya daha fazlası varsa pire için yorgan yakmak derler ya salonu yakıcam şimdi o kadar huylandım

bi tavşanım var ondan mı geldi diyeceğim ama hayvanı evden dışarı çıkarmadım ki hiç

bir de babamla annem emekli tarla işleriyle uğraşıyorlar acaba ordan mı geldi bu illet evime akşamüstü babamın omzunda bi tane bulduk sonra bir tanesi de baktım kitabımın üstünde yürüyor ay deliricem :43:

üstümden banyoda düşerdi değil mi saçımı falan kökten taradım baya? ay tiksiniyorum kendimi nasıl sterilize edicem pis bir insan da değilim ki her gün duş alırım evim de temizdir yine de nasıl geldi bilmiyorum :43:

bilinenin aksine pislikle alakası yok zaten
ben ailenden gelmiş olduğunu tahmin ettim
ama çok ta çabuk ürerler pislikler
umarım halledersin
annem olsa söylerdi çözümünü
ama inan başıma gelmedi gelmesinde
ben de en az senin ki kadr tepki verirdsim
geçmiş olsun

Pire zaten hayvanlarda yasar kedi kopek tavuk tuylu olan hayvanlarda yasar hayvan savunmasizdir rahat kanini emer tuylerinde rahatca urer insanda barinmaz isirip ziplar

kıyamam ben kuzuma ya kan emmek falan :5: veterinere götürücem bir iki gün bekleyip

Bir tane pire, haftada 4000 yumurta bırakır.
Gerisini siz hesap edin...
Üzerinizdeyse eğer, yapabileceğiniz bir şey yok; istediğiniz kadar yıkanın. Kendisi zıplayıp gitmediği sürece üzerinizde durur, kıyafetinizde çarşafınızda kalır.
Profosyonel bir ilaçlama şirketi bulup evi ilaçlatın.
2 gün açmayın evi.
Sonrası temizlik...
Bu arada sizin gördüğünüz 2 tane ama görmediğiniz emin olun çok fazladır.
Benim de başıma geldi bir keresinde.
Şimdi düzenli olarak ilaçlatıyorum evimi. Bana kalsa bende de 2 taneydi.
Ilaçlamacı arayıp, abla ben böyle nir şey görmedim üstüme başıma sardılar resmen, diyene kadar...

içim fena oluyor :104:

Çok geçmiş olsun just dün aynı derdi bende yaşadım. Bembeyaz kedimin üzerinden çıktı bir tane pire delirdim.Hemen ensesinden ilaçladık 4 ay gelmezmiş ona pire sonra evde yatak yorgan her şey hop makineye hatta o koca yatağın kılıfını bile söktüm makineye attım.Ben evi sardığını düşünmüyorum çünkü erkek arkadaşımın evi giriş kat bizim yaramaz camdan kaçtı geçenlerde yine, diğer kedilere sokulmuştu oradan gelmiştir diye düşündüm.Ama yinede koltukları falan çamaşır sularıyla temizledim huyluyumdur.Zaten var ya tam titizini bulur böyle şeyler.

acaba tavşan için de kendimiz ilaçlama yapabilir miyiz?
temizlik yapsan ne fayda arkadaşları duymadın mı bir sanarsın bin vardır diyolar napıcaz :18:

bilinenin aksine pislikle alakası yok zaten
ben ailenden gelmiş olduğunu tahmin ettim
ama çok ta çabuk ürerler pislikler
umarım halledersin
annem olsa söylerdi çözümünü
ama inan başıma gelmedi gelmesinde
ben de en az senin ki kadr tepki verirdsim
geçmiş olsun

başka giren çok yok evime son zamanlarda onların da tarladan başka gidip geldikleri yer yok büyük olasılıkla :26:
annem olsa söylerdi derken canım ? :26:
psikolojikman kaşındım
teşekkür ederim...

Benim iş yerimin arka bahçesinde vardı...
Kedilerden olmuştu ama dışarıdan eve de gelmiş olabilir...
Evi ilaçlamanız lazım başka şekilde kurtuluşu yok malesef...

İlaçlamacı çağırmaktan başka çözümün yok.
Halıları kaldırma ilaçlama yapılırken, yumurtaları en çok halıya bırakırlarmış.
Sonra yıkayacaksın, kokusu biraz zor çıkıyor

Canım önlem almazsan eve yayılır ve tavşancığını mahvederler kaşıntıdan.ilk başta veteriner den tavşanın için dış parazit damlası var.benim de köpeğim var.her üç ayda bir damlatıyoruz ensesine.en kalitesi 30 tl falan.çamaşırları özellikle babalarınkini makineye at.çarşafları falanda yıka.evi bi temizle.pire eğer evde varsa hala sizi ısırır kesin.üzerinizdeki atleti falan kontrol ederekte anlarsınız sinek pisligi gibi nokta nokta pislik bırakıyo çamaşırlara.babaannemin köyde koyunları vardı ordan biliyorum. Köyden dönünce annem daha kapıda üstümüzü çıkatmaya başlar.çamaşırları makineye bizi de hemen banyoya koyar resmen çitilerdi :) temizlikle olmazsa mecbur ilaçlatırsın evi.bu arada tavşanına damlayı damlatırdan dışarda yap.üstünde pire varsa kendi aşağı atar. Tekrar eve yayılmasınlar.

kıyamam ben kuzuma ya kan emmek falan :5: veterinere götürücem bir iki gün bekleyip

içim fena oluyor :104:

acaba tavşan için de kendimiz ilaçlama yapabilir miyiz?
temizlik yapsan ne fayda arkadaşları duymadın mı bir sanarsın bin vardır diyolar napıcaz :18:

başka giren çok yok evime son zamanlarda onların da tarladan başka gidip geldikleri yer yok büyük olasılıkla :26:
annem olsa söylerdi derken canım ? :26:
psikolojikman kaşındım
teşekkür ederim...

annem bilir püf noktalarını ne yapmak gerekir
nasıl kurtulur
biz zamane ler
malesef ancak panik yapıp elimizi ayağımıza dolaştırıyopruz
:1::1::1::1:

Aynı şey yakın zamanda bizim de başımızdaydı bize de sokak kedilerinden geldi diye tahmin ediyoruz ama acayip hızlı ürüyorlar ve kolay kolay da ölmüyo bu hayvanlar günde 10-15 tane öldürdüğümü biliyorum ve acayip derecede kaşındırıyolar.. Bir an önce ilaçlatın evinizi yoksa evinizi istila ederler , biz kendimiz ilaçladık çok şükür kurtulduk :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X