Çocuk Hastalıkları pirinç unu kof kilomu yapıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
hazır mamaların kof kilo yaptığını biliyorum...
pirinç unu faydalı...
eskiden annelerimiz bizleri pirinç unuyla büyütmüş...

Sade pirinç unu evet kof kilo yapabilir. Fakat sütlü pirinç unlari var piyasada vitamin katkili günde bir kere veya gün aşiri verilirse sanmam kof kilo yapacağini....
Ayrica biberon mamalarida kof kilo yapmiyorlar.

arkadaşlar pirinç unu kof kilomu yapıyor bilgi verirmisiniz lütfen a.s.

pirinçununun hiçbir besleyici değeri yok kof kilo yapar tabikide.
bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için piştikten sonra mutlaka devam maması eklenmelidir.

Ayrıca hazır mamaların içinde karbonhidrat, protein vb. değerler bebeğin günlük ihtiyac dıyduğu oranda eklendiği için esas hazır mamalar kof kilo yapmaz

öncelikle merhaba böle bir durum benim başıma geldiği için yazma ihtiyacı duydum :)benim oğluşum tam sekiz aylık ve 4.5 aylıkken emmeyi bıraktı mamada yediremedik .bende şu piyasada satılan sütlü pirinç unlarından denedim ve homini gırtlak yedi sevdi yani.ayrıca oğluşum bir rahatsızlığından dolayı sürekli fakültede takip altındayız.bu durumu ordaki doktorlara sölediğimde`;mutlaka mama vermem gerektiğini pirinç ununun (sütlü pirinç unu yada sade pirinç unu farketmiyor)hiçbir besleyici tarafı olmadığını ve bebekte kan düşüklüğüne sebeb olduğunu mutlaka hazır mamalardan yedirmem gerektiğini bebek gelişimi açısından gerekli vitaminlerin anne sütü almayan bebek te takviye olacağını belirttiler.ayrıca pirinç unu gerçektende kof şişmanlık yapıyor.sadece karnını doyuruyor bebişin :)bıraktırana kadar akla karayı seçtim .şimdi mamayı çok yiyor ama şimdide onu bırakmıyor.

ilginçtir.. oğlum 12 aylık yanı bır yaşında dun bıraz rahatsızlandı da.

2 dra goturduk. ıkısıde pırınç unu vermemızı tavsıye etti...

ilginçtir.. oğlum 12 aylık yanı bır yaşında dun bıraz rahatsızlandı da.

2 dra goturduk. ıkısıde pırınç unu vermemızı tavsıye etti...

geçmiş olsun öncelikle tabi ama ne alakaymışki yani nasıl bir rahatsızlığa iyi geliyor pirinçunu çok merak ettim
benim bildiğim çocğu şişirmekten başk etkisi yok
ishal falanmı olduki acep hani ishalde pirinç lapası yedirirler ya onlamı alakalı

bende pirinç unu tok tutar die biliyorum :uhm: kardeşime hep veriyorduk kof bi kilosu yokktu :uhm:

aşırı verilirse evet kilo yapar ama diğer besinlerdende düzenli alırsa bir sorun yok.hazır mamayıda fazla verirseniz kilo yapar yani herşey ölçülü olmalı bebeğin ayına yada yaşına göre beslenmeli herşeyin aşırısı zarar.

hazır mamaların kof kilo yaptığını biliyorum...
pirinç unu faydalı...
eskiden annelerimiz bizleri pirinç unuyla büyütmüş...

bence herkes ne kullanıyorsa onu övüyor ben hazırmama kullandım ilk bebişimde çünkü anne sütü almak istemedi pirinç unu vermek istemedim çünkü belli başlı besindeğerlerinin dışında hiç birşeyi yok ve sırf nişasta ama hazırmamalar daha doğrusu formüle mamalar içinde pek çok vitemin mineral barındırıyor anne sütünün yerini tutamaz ama yakın olabilir ancak prinç unu için aynı şeyi söyleyemeyiz...kilosuda gayet normal çokta sağlıklı ve dirençli bir çocuk ekonomik olarak hazır mamalar bayağı bir külfeti olsada bebğim için herşeye değer sorunun tam cevabına gelirsek

pirinç unu fazla verilirse kof kilo yaparrrrrrrr herkesin görüşünede saygı duyarım tabi

Son düzenleme:
şu ana kadar pirinç unu yapıp vermedim bilemiycem ama
hazır mama kullanıyorum öğle bi kofff kilosuda yok oğluşumunCADIARZU

Son düzenleme:
prinç unu,arı mama gibi mamalar sadece verılırse bebeğe,bebek dışardan kilosu yerınde saglıklı görülür ama bu mamalarda yeterli protein olmadıgından protein yetersizliği gelişir.büyüme gelişme geriliği hatta zeka geriliği olur.protein eksikliğinde dolayı da vücutta su birikir,yani kilo sandıgınız şey ödem olur.anne sütü 6.aydan önce kesilen ve formüllü mamalara ekonomik gücü yetmeyen annelere belli miktarda sulandırıp,şeker ve zeytinyağı koyup inek sütü vermeleri tavsiye edilir.normalde inek sütü bebeğe tavsie edilmez ama ailenin gücü yoksa inek sütü çok daha besleyicidir.bebeğiniz 6 ayı geçmiş arada böyle mama yiyor ama başka şeyler de düzenli yiyorsa o zaman problem olmaz.

oğlumda dr ek gıdaya geçince 6. ayda gece yatmadan önce pirinç unlu muhallebi verin tok tutar demişti... kızımda da dr. sormadan hero baby nin sütlü muzlusunu aldım, bayıldı bizim cadı... sonra dr.a sordum verme kof kilo yapar dedi... ama yediği ne kadar ki toplasan 2 yemek kaşığı dolusu... bende hero baby nin 8 tahıllısını aldım, pirinç unuyla dönüşümlü veriyorum 1 gün 8 tahıllı 1 gün pirinç unu... sadece günde 1 kere yatmadan önce....

Arkadaşlar bizimde doktorumuz pirinç unu verdi ama eskiden verilen gibi değil, 1 bardak suya 3 kaşık pirinç unu koyup pişiriyorsun soğumaya yakın içine 6 kaşık m..l..a'nın(bilinen marka bebek maması) ayına göre devam mamasından koyuyoruz benim bebeğim 6 aylıkken katı gıdalara bununla başladık, tahminimce pirinç ununun sebebi alerjik özelliği en az besin olması. Ama besin değeri gene devam mamalarıyla veriliyor.

Bilgilerinize

bu bence bebegın dıger besınlerını ne kadar ne zaman aldıgına baglı
sımdı 6.ayını gecmıs ve ek besın yanı corba ve meyve suyu alan bır bebegın yatmadan evvel yarım kase kadar yemesı bence kof falan yapmaz
ama bebek beslenme acısından anne sutu ve ya besın degerı yuksek gıdalar almıyor sadece prınc unu ıle beslenmeye kalkılıyorsa bence mutlaka formul mama ıle takvıye yapılmalıdır

yanı her bebegın beslenme kulturu farklı oldugundan genelleme yaparak kof yapar ya da yapmaz demek pek mumkun degıldır

benim kızım sabah kahvaltısı yapıyor,öğlen çorbası var,akşamüstü yoğurt ve meyve ,aralarda beni emiyor,gece yatarkende pirinç unu ve bebelac tahhıllı gece maması karışımı 1 kase yiyor ve uyuyor ,tüm gece kalkmıyor,bu onun gece acıkmaması için, benim çocuğum bunu 4 aylıkken beri yiyor şu anda 8. ayına girmek üzere ve kilosu normal hatta zayıf bile ..pirinç ununun bilinen bir zararı yok,bunu alışkanlık haline getirip hazırlaması kolay diye günde 3 ğün veriyorsanız işte o zaman durum değişir.

ben bebeğimi formil mamalarla besliyorum..ayrıca emiyorda..ayına göre vermem gereken bütün gıdalardan veriyorum..prinç unu ile mamada yapıyorum..fakat haftada 2 kere den fazla vermiyorum..içine 3 ölçek aptamil devam mamasıda katıyorum..besin kaynağı çok düşük sadece bebeği tok tutuyor..bu yüzden sırf prinç unu ile beslenmemeli ..

canım tok tutyor ama kilo aldırmadığı benim kzımda testedildi yada aşırı harekti olduğundan oturarak asla yemiyor ayakta gezerek yiyor belkide ondan kilo almadı....oldukça zayıf....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…