Bebek Beslenmesi Pirinç unu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Ne kadar gerekli? Bebeklerimize yedirmekle doğru mu yapıyoruz? Alternatif olarak neler yedirebiliriz? Başka bir yerde de konu açtım ama cevap gelmedi. Merak ediyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Ne kadar gerekli? Bebeklerimize yedirmekle doğru mu yapıyoruz? Alternatif olarak neler yedirebiliriz? Başka bir yerde de konu açtım ama cevap gelmedi. Merak ediyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

sürekli pirinç unuyla beslemek tek yönlü beslenmeye neden olur adapte formulalarla bebeğinizi besleyebilirsiniz

ben de zaman zaman pirinç unu ile muhallebi yapiyorum kizima ama dut pekmezi ceviz veya badem rendesi, tereyai, ruseym ekleyip daha besleyici hale getirerek veriyorum, sen de bebeinin ayina göre deneyebilirsin.

4-6 ayda önerilen ek gıdalar
Anne sütü
Yoğurt, muhallebi, sütlaç
Meyve suyu 1-2 yemek kaşığı 1 çay bardağı
6 aydan sonra püre

6-8 ayda önerilen ek gıdalar
Anne sütü
Meyve püresi
Sebze püreleri, sebze çorbası
Yumurta sarısı
Beyaz peynir

9-12 ayda önerilen ek gıdalar
Anne sütü
Yumurta (tam)
Meyve püresi, sebze çorbası
Yoğurt, unlu-sütlü mama
Et, baklagiller (püre 1 öğün)
Reçel, bal, pekmez
Ekmek
Uygun hazırlanmış sofra yemekleri

ben de zaman zaman pirinç unu ile muhallebi yapiyorum kizima ama dut pekmezi ceviz veya badem rendesi, tereyai, ruseym ekleyip daha besleyici hale getirerek veriyorum, sen de bebeinin ayina göre deneyebilirsin.

Teşekkür ederim canım. Daha erken benimki için ceviz, badem ama tavsiyeni dikkate alacağım.

4-6 ayda önerilen ek gıdalar
Anne sütü
Meyve suyu 1-2 yemek kaşığı 1 çay bardağı
6 aydan sonra püre

6-8 ayda önerilen ek gıdalar
Anne sütü
Meyve püresi
Sebze püreleri, sebze çorbası
Yumurta sarısı
Beyaz peynir

9-12 ayda önerilen ek gıdalar
Anne sütü
Yumurta (tam)
Meyve püresi, sebze çorbası
Yoğurt, unlu-sütlü mama
Et, baklagiller (püre 1 öğün)
Reçel, bal, pekmez
Ekmek
Uygun hazırlanmış sofra yemekleri

Çok teşekkürler. Bu, çok yardımcı olacak bana.

Back
X