Pirpirikli anne adayları:)

buseltn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
541
152
103
33
İstanbul
Arkadaşlar ilk hamileliğim 7hafta 6.gun bitiyor Allahın izniyle yalnız sorun şu ki bisey olacak diye korkmaktan gece saga sola bile donmeye uyumaya korkuyorum put gibi geziyorum resmen varmı benim kadar pirpirikli olann:)

canım endişeni anlıyorum ama o zaten suyun içinde korumalı istediğin tarafa dön ona göre şekillenecektir o bundan etkilenmiyor suan. son aylarda anca senin pozisyonların onu rahatsız edebilir. bu konuda rahat ol paranoya yapma o yerinde çok rahat annesi :) tabiki hoplayıp zıplamıcaz daha dikkatli olucaz ama senin duruş yatış pozisyonların onu etkilemez bundan emin olabilirsin :)

Arkadaşlar ilk hamileliğim 7hafta 6.gun bitiyor Allahın izniyle yalnız sorun şu ki bisey olacak diye korkmaktan gece saga sola bile donmeye uyumaya korkuyorum put gibi geziyorum resmen varmı benim kadar pirpirikli olann:)
12. Haftaya kadar bende herşeyden şüpheleniyodum ya bilmeden istemeden ona zarar verirsem nasıl dayanırım diye zaten 12 ye kadar çok dikkatli olmak lazım sonra bebeğin sana iyice tutununca korkmana gerek kalmaz :)

Ya iste boyle internette falan okuyunca korkuyo insan dusuk olur kalbi durur bisey olur diye icim hic rahat etmiyo hep diken ustundeyim

Pimpirikli olmayan bir anne ve anne adayı olarak tavsiyem 20. Haftaya kadar sağa sola dön sırt üstü yüz üstü yat tadını çıkart derim.Ondan sonra bu günlerini mumla arayacaksın
Ben yüz üstü uyumayı çok özledim mesela Sağa sola dönemekten ve uyumaktan kalça kemiklerim ağrıyor gece kemik ağrısıyla uyanıyorum
Birde sana tavsiyem kendini öyle çok fazla kaptırıp evham yapma depresyona girersen zor düzelirsin.
İlk gebeliğim de 21 yaşımda çok gençtim popomu merdiven trabzanına koyup kayardım camları silerdim doğuma bile sancımla kendi arabamla girmiştim.
İkinci de 37 yaşımdaydım yaşımdan dolayı biraz pimpirikli davrandım tuvalette ıkınmıyordum bile bişey olacak diye korkuyordum ve korktuğum başıma geldi 5. Ayın içinde bebeğimin kalbi durdu ve öldü
Şimdi 40 yaşındayım ve tedbirli ama rahatım hala araba kullanıyorum hergün bol bol denize girdim yüzdüm hergün akşam 4 km yürüyüş yapıyorum.
Arabamla defalarca şehirler arası gittim geldim hemde 2000 km yol yaparak. Beslenmeme dikkat ediyorum stres yapmıyorum gebeliğimin tadını çıkartıyorum.
İleri yaş riskli bir gebeliğim olduğu halde normal hayatıma devam ediyorum.
2 haftamız kaldı hayırlısı ile bakalım ne olacak?
Rabbim emanetlerini sağlıkla imanla bize yollasın inşaAllah....

Amin i
Amin insallahhh

Ama bende su oluyo sag tarafıma yatabiliyorum sol tarafıma yatınca sanki karnım boslukta kalıyomus gibi oluyo yatamıyorum o yuzden

Ama bende su oluyo sag tarafıma yatabiliyorum sol tarafıma yatınca sanki karnım boslukta kalıyomus gibi oluyo yatamıyorum o yuzden
Asıl soluna yatmalısın işte o boşluk sayesinde bebeğin çok daha fazla oksijen alır, kan dolaşımı hızlanır ve çabuk gelişir.
Sakın ola internete girip abuk sabuk şeyleri okuyup da kafanda kurma.
Herkesin bünyesi farklı çünkü.
Yiyecek rızkı varsa istersen sana Allah korusun araba çarpsa yinede bişey olmaz bebişine.
Kun fe yekûn Ol der olur

Sagolasın valla ya boyle seyler duymak istiyo insan:) kime hamile oldugumu soylesem hemen aa buda dusuk yapmıstı suda dusuk yapmıstı tek muhabbet bu

Sagolasın valla ya boyle seyler duymak istiyo insan:) kime hamile oldugumu soylesem hemen aa buda dusuk yapmıstı suda dusuk yapmıstı tek muhabbet bu

Aaa ne tesadüf bende düşük yaptım.
Aslında benim ki düşük değildi ben öldüğünü muayenede öğrendim 5 gün falan sonra öğrendim yani.
Ama doktorum dedi ki "üzülme iyiki böyle olmuş bebeğin özürlüymüş ve kalbi dayanmamış yaşasaydı hem senin için hem bebek için çok zor olurdu" dedi.
İşte o an anladım ki herşeyin hayırlısı neyse Rabbim onu versin inşaAllah.
Bebeğin kalbi için hergün 1 tane Coraspin içmeni tavsiye ederim.Ben 32. Haftaya kadar hergün içtim.Ve folikasit de içtim ilk 3 ay. Kan hapı yerine de hergün 2 kaşık keçiboynuzu pekemezi içtim.

Evet canim milletin agzi torba degil.maalesef.benim komsumda aynisini soyledi.aaa dikkat et herkes dusuruyor diye bende zaten agactan atliyorum gunde.hay ya rabbim.duymayaya calis .

Canim bendede var o rahat yatamama psikolojik herhalde o kdr bicimsiz ve rahatsiz yatiyorumki sbh heryerim agriyarak uyaniyorum
Allah sağlıklı evlatlar versin ve evlatlarımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
Öyle bir düzen öyle mükemmel yaratmışkı yaradan hep sağlıklılar dünyaya gelsin diye...
Bende 2 düsuk yaptim plansizdilar ama dustuler.. Birinde ogrenene kdr kaldirmadigim sey kalmadi dunya yuku kaldirdim ama ogrendigimde agir kaldirmadim demek ters hareket yaptim 5.5 haftalikti dustu agrim fln cok olmadi.
2. Cide hic bilmiyordum tutmaz dedigim zamanda tuttu (takvim yontemi tutmadi) rontgene girdim ve cok agrili dusuk tansiyonlu gitti...
Röntgene her giren dusecek diye yada sakat kalacak diye biseyde yokmus ya etkilenmeden yoluna devam edermis yada etkilenirse dusermis....
Plansizdi dustuler diyorum ama belki sagliksizdilar..
Kalp atisini duydunmu bir oh cekebilirsin... Digerinide saglikla kucagina aldiginda...

Oyleyim su an zaten dun kontrole gittim gidene kadar tabi bin tane senaryo:) bide otobus yolculugu yapmıstım neyseki kalp atısını duydum ohh be dedim orda Allah yardımcımız olsun valla bi can taşımak çok agır bi sorumlulukmuş

Sorma
Evet canim milletin agzi torba degil.maalesef.benim komsumda aynisini soyledi.aaa dikkat et herkes dusuruyor diye bende zaten agactan atliyorum gunde.hay ya rabbim.duymayaya calis .
sorma yaa hayırlı olsun demeden milet dusuk muhabbeti yapıyo sevinmeye korkuyo insan boylede yemin ederim

Canım cok sıkıntı yapma o daha cok kücük yeri bol

merhaba, yazınızı okudum ama aklıma bir şey takıldı 5. ayda da olsa kalp durabiliyor mu ya? benim ilk hamileliğim de 6.hafta kalp atımı zayıftı diğer hafta durdu dedi doktor ve alınmak zorunda kaldı şimdi 10. hafta bitti kalp atışı kese vs gayet iyi ama demek ki hala risk var

Ben ilk hamileliğimde o kadar pimpirikliydim.ki bi market torbası bile taşımazdım, annem yapardı evimin temizliğini.bile. Şunu bilin ki sakınan göze çöp batarmış ve benim de öyle oldu. 10 haftalıkken kalp atışı yoktu ve ölmüştü hareketsizdi. Kürtaj oldum.. Şimdi yine hamileyim, diğerinden daha ağır geçmesine rağmen elimden geldiğince güçlü durmaya çalışıyorum, torba da taşıyorum evimin temizliğinide süpürmek hariç yapıyorum. Çok fazla kasmıyorum kendimi. Bence sizde çok üstüne düşmeyin, gerçekten kim üstüne düşmüşse sonuç hep aynı oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…