• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PİŞİK!!! Antibiyotikten mi oldu, elma suyundan mı?

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Selam sevgili anneler, 5 aylık kızımda 1 haftadır şiddetli pişik oldu. Son 1 haftadır hem antibiyotik kullanıyoruz grip için, hem de ek gıda olarak ilk defa elma suyu başlamıştık. Elmada meyve asiti var sonuçta, o mu zarar verdi diyorum. Antibiyotik sonrası da hafiften ishal gibi olduk, yoksa o mu yaptı? Bunlardan biri suçlu olabilir mi, yoksa alakası yok mudur sizce? Böyle bir durum ek gıdaya başlanınca veya antibiyotik kullanınca siz yaşamış mıydınız, yaşayan varsa fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Selam sevgili anneler, 5 aylık kızımda 1 haftadır şiddetli pişik oldu. Son 1 haftadır hem antibiyotik kullanıyoruz grip için, hem de ek gıda olarak ilk defa elma suyu başlamıştık. Elmada meyve asiti var sonuçta, o mu zarar verdi diyorum. Antibiyotik sonrası da hafiften ishal gibi olduk, yoksa o mu yaptı? Bunlardan biri suçlu olabilir mi, yoksa alakası yok mudur sizce? Böyle bir durum ek gıdaya başlanınca veya antibiyotik kullanınca siz yaşamış mıydınız, yaşayan varsa fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun canım eski bir sağlıkçı olarak antibiyotiğin yaptığını düşünmüyorm elma suyu nu bir kaç gun verme :50:sonra tekrar ver aynısı oluyorsa elma suyu nu bırakırsın bebişinin vücudunu böyle böyle tanıcaksın:49: ishal de azdırmıştır.tabi bebişin bu durumdan iiiiyiiicee rahatsızsa dr a götürmeyi ihmal etme

Son düzenleme:
öncelikle bebeğine çok geçmiş olsun.bebeğin antibiyotiğe bağlı yan etki olarak ishal olduysa büyük ihtimalle o pişik yapmıştır.eğer hala kullanıyorsan doktorunuza danışıp ilacı dğiştirebilirsin.çünkü kullandığın sürece ishal geçmeyecektir.ishal ilerledikçe pişikte daha artar.

Elma suyu değil kesinlikle,
Antibiotik ve yumuşattığı kakasından pişik olmuştur bebeğin,çok geçmiş olsun,
Pişiğe rağmen antibiotiği kesme,fakt sürekli üçlü kremler oluyor onları doktoruna sor ve kullan,
antibiotik tedavisi bebeğin için çok önemli canım,
umarım iyi olursunuz..

Bizde aynı sorunları yaşadık antibiyotikten kaynaklanıyor.tavsiyem pamukla silmen ve trovacot diye bir melhem var sabah akşam cok az sürüyosun belli belirsiz onu kullanıyordum faydası oluyordu.ilacı kesme pişik oldu diye ben yaptım çünkü sonra hastalığı geçmiyor başa dönüyosun tekrardan.

Elma suyu değil kesinlikle,
Antibiotik ve yumuşattığı kakasından pişik olmuştur bebeğin,çok geçmiş olsun,
Pişiğe rağmen antibiotiği kesme,fakt sürekli üçlü kremler oluyor onları doktoruna sor ve kullan,
antibiotik tedavisi bebeğin için çok önemli canım,
umarım iyi olursunuz..

aynen katılıyorum... bizde de olmuştu. günde bir defa travakort krem kullandım çok kullanmamak gerekiyormuş. rahatlatıyor ve geçiryor. Elinden geldiğince kakadan sonra poposunu yıka bence daha da rahatlar. bir de ıslak mendil kullanma bu dönemde...

antibiyotikten malesef,aynı durumu şu an yaşıyor kızım.fito krem de oldukça iyi geliyor,yatmadan sürersen sabaha kadar hafifletecektir.

Back
X