pişman oldum moralim çok bozuk

iloveyou45

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
35
4
34
arkadaşlar merhaba ben 2012 de üniversite sınavına girip şehir dışında siyaset bilimini kazanmıştım ama gidip gelmek çok zor oluyordu, orada kalmak da istemiyordum bölümden de pek memnun değildim radyo tv sinema istiyodum sözelden. ve 2013 te tekrar sınava girip puanım kırılmasına rağmen 5 bininci oldum sözelde ve radyo tv sinemayi kazandım. şimdi 1. sınıftayım ve açıkçası pişman oldum. çünkü mezun olunca iş bulmak çok zor ve bu sektörde çalıaşnların çoğu zaten bu bölümden mezun olmamış kişiler. dışarıdan bakıldığında kolay bölüm deyip geçiyolar ama bilmiyolar ki her sınav öncesi abartısız 90 sayfa ezber yapmaya çalışıyoruz insanların artık şu mide bulandırıcı aa o bölüm ne ya çok kolay tavırlarından sıkıldım. her sınav öncesi 90 sayfalık ezber yapıp 2 soruluk sınavlara girmek kolaysa evet kolay. sanıyolar ki biz her gün okula gidip geyik yapıp film izliyoruz. yok öyle bir şey. bir sürü teorik ders görüyoruz işte. bütün bu emeklere karşın, bu kadar okumaya, sayfalarca şey ezberlemeye karşın bu bölümden mezun olacak olmak açıkçası koyuyor. cidden hata yaptığımı düşünüyorum bütün arkadaşlarım hukuk, mühendislik vs. gibi bölümlerde okuyor ben onca emeğe rağmen burdan mezun olucam ve iş bulmam çok zor olucak bulursam da boğaz tokluğuna. biliyorum emek olmadan iş bulunmuyor ben de demiyorum ki mezun olur olmaz iş ayağıma gelsin ama bu bölümde çok daha zor diğer bölümlere göre iş bulmak çünkü dediğim gibi spiker olmak yada yönetmen senarist olmak için tanıdığınızın olması daha önemli. diplomaya kimse bakmıyor resmen. şu an diyorum ki keşke 2012 de tercih ypamayıp bi sene daha tm dem hazırlansaydım hem puanım kırılmazdı hem de psikoloji falan gibi kaliteli, emeğime çalıştığıma değecek bi bölümde okurdum hem de psikolog olurdum diplomam işe yarardı yani. cidden moralim çok bozuk resmen çıkmazdayım. içimden hiçbişey gelmiyo. her konuda şanssızdım bi de bu çıktı zaten. 19 yaşına gelmişim daha bi sevgilim bile olmamış tam bir loserım yani baıylıyorum kendime. her neyse konu bu değildi. ayrıca sözlükte de bölümle ilgili gördüğüm bi yorumu alıntılamak istiyrum burada

"sosyal güvenceden bahsetmenin bile komik olduğu, insanların yarın işsiz kalıp kalmayacaklarını bile bilmeden günde 15 saat setlerde çalıştığı küçücük bir sinema sektörüne katılmak için hayaller kuran yüzlerce genç insanın hayal kırıklığından başka bir şey değildir radyo televizyon ve sinema. uzak durulması en mantıklısıdır."
 
Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba ben 2012 de üniversite sınavına girip şehir dışında siyaset bilimini kazanmıştım ama gidip gelmek çok zor oluyordu, orada kalmak da istemiyordum bölümden de pek memnun değildim radyo tv sinema istiyodum sözelden. ve 2013 te tekrar sınava girip puanım kırılmasına rağmen 5 bininci oldum sözelde ve radyo tv sinemayi kazandım. şimdi 1. sınıftayım ve açıkçası pişman oldum. çünkü mezun olunca iş bulmak çok zor ve bu sektörde çalıaşnların çoğu zaten bu bölümden mezun olmamış kişiler. dışarıdan bakıldığında kolay bölüm deyip geçiyolar ama bilmiyolar ki her sınav öncesi abartısız 90 sayfa ezber yapmaya çalışıyoruz insanların artık şu mide bulandırıcı aa o bölüm ne ya çok kolay tavırlarından sıkıldım. her sınav öncesi 90 sayfalık ezber yapıp 2 soruluk sınavlara girmek kolaysa evet kolay. sanıyolar ki biz her gün okula gidip geyik yapıp film izliyoruz. yok öyle bir şey. bir sürü teorik ders görüyoruz işte. bütün bu emeklere karşın, bu kadar okumaya, sayfalarca şey ezberlemeye karşın bu bölümden mezun olacak olmak açıkçası koyuyor. cidden hata yaptığımı düşünüyorum bütün arkadaşlarım hukuk, mühendislik vs. gibi bölümlerde okuyor ben onca emeğe rağmen burdan mezun olucam ve iş bulmam çok zor olucak bulursam da boğaz tokluğuna. biliyorum emek olmadan iş bulunmuyor ben de demiyorum ki mezun olur olmaz iş ayağıma gelsin ama bu bölümde çok daha zor diğer bölümlere göre iş bulmak çünkü dediğim gibi spiker olmak yada yönetmen senarist olmak için tanıdığınızın olması daha önemli. diplomaya kimse bakmıyor resmen. şu an diyorum ki keşke 2012 de tercih ypamayıp bi sene daha tm dem hazırlansaydım hem puanım kırılmazdı hem de psikoloji falan gibi kaliteli, emeğime çalıştığıma değecek bi bölümde okurdum hem de psikolog olurdum diplomam işe yarardı yani. cidden moralim çok bozuk resmen çıkmazdayım. içimden hiçbişey gelmiyo. her konuda şanssızdım bi de bu çıktı zaten. 20 yaşına gelmişim daha bi sevgilim bile olmamış tam bir loserım yani baıylıyorum kendime. her neyse konu bu değildi. ayrıca sözlükte de bölümle ilgili gördüğüm bi yorumu alıntılamak istiyrum burada

"sosyal güvenceden bahsetmenin bile komik olduğu, insanların yarın işsiz kalıp kalmayacaklarını bile bilmeden günde 15 saat setlerde çalıştığı küçücük bir sinema sektörüne katılmak için hayaller kuran yüzlerce genç insanın hayal kırıklığından başka bir şey değildir radyo televizyon ve sinema. uzak durulması en mantıklısıdır."

yaşın küçük ilerde bugüne döndüğünde keşke bir daha şansımı deneseydim dememek için yapabileceğin şeylere odaklan olan olmuş. arkadaşların hukuk mühendislik okuyabilir önemli olan senin ne istediğin. insan sevdiği işte başarılı olur sonuç olarak hepimiz maddi gelir için istiyoruz bi yerlere gelmeyi illa hukuk fakültesi gibi bölümler olmak zorunda değil olumlu düşünürsen önündeki engeller kalkar bu kadar karamsar olma :) her bölümün kendine has özelliği vardır üstünlük kazandığın parada :) daha gençsin bence en az 2 yılın daha var sınava girmek yeni sayfa açmak için ne kadar istediğin önemli ağlayarak bişeyler elde edemeyiz şimdiden planlamaya başla hayatını :)
 
X