Pismanlik ve Gecmise ozlem

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
96
A.B.D.
Uzun zamandir yanlis bir evlilik yaptigimi dusunuyorum. 5 yillik evliyim 1.5 yasinda glum var zaten tek yasama sevincim o. Evliligimden birsey anlamadim cok pisman oldun cok ayri dunyalarin insaniyiz.. 5 yilda cok yaslandim hergun Boyle hissetmek beni cok endiseli ve depresif ice donuk hale getirdi. Yurtdisindayim hic arkadasim da yok. Esime katlanamyiyorum cok agresif oleum eski saf anlayisli neseli guleryuzlu Halimden eser kalmadi. Cook yipratici icimde bu kadar cok duyguyu tasimak. Uzgunum pismanim hasret cekiyorum arkadassizim gelecekten endiseliyim esime guvenmiyorum cok mutsuzum kolum kana dim kirik umutsuzum vs..

Ne gibi sorunlar var?Neden böyle hissediyorsun?

içim buruldu yazdıklarını okurken
üzüldüm resmen :26:
çaresizliğini hissettimm....
eşinle konuştunmu böyle hissettiğini biliyomuu??

yeni evliyim...

içim cız etti okurken...
aılenle belkı 25 yl gecırdın ama o adamla 40 seneler gecıreceksın...
pişmanlık damga vurması cok acı..

benımde hıc arkadasım yok... hıc bılmedıgım bır yerdeyım ama senı bu hale getıren sey neydı??

Çok keskin duygular bunlar.Ne yaşadınız ki,eşiniz güveninizi yıktı?
Daha açık yazarsanız,daha çok yardımcı oluruz.

Yazdiklarim gitmedi .. Tekrar yaziyim.
Basta given sorunumuz var. Bes yil once onunla evlenerek yurtdisina geldim. O zaman okulda okuyordu ve dersleri benden cok onemliydi . Yeni gelinken beni kutuphaneye atti hep dizi izledim bilgisyarada cok agladim. Bir detay Daha var ilk gunlere ait. Balayimizda Ben korktum ve beni zorladi. cok ustelemedim AMA megerse bende iz birakmis.
Cok yalnizdim Hala da oyle hissediyorum oturup birseyler konusmuyorz hep sorumluluklar hakkinda konusuyoruz. Onunla konusmaya calistim AMA sorunun bende oldugunu dusunuyor beni psikologa da yolladi. Ben de ilk zamanlar yurtdisina uyum saglayamamaktan sandim AMA asil so run onunla evliligimde idi. Paylasim yok. Iki ayri yabanciyiz sanki. Kultur farkli gorusler farkli Ben nasil evlendim simdi ken dime cok sasiriyorum.

Psikologa yurtdisinda gittim ve konustukca asil sorunun yanlis evlilik oldugunu anladim. Evliligimizde Daha birbucuk yil dolmustu o zamanlar. AMA bugunku kadar olayin vahameti ve ciddiyetini anlamadim galiba ve basarisizca ayrilmaktansa devam etmeyi tercih ettim yada ayrilmaya cesaret edemedim veya ikiside..
Cok cimri olmasi da beni itiyor. Ortak heap acmaya israr ettim AMA basari gosteremedim hep bir bahanesi vardi. Hep tamam senin istedigin olsun Diyor AMA birsekilde isteklerimden vazgeciriyor. Babasinin cok etkisinde kalmis bizim evi Kayın peder yonetiyorr gibi bir his var icimde. Ortak zevklerimiz pek yok. Ona karsı çok kirginim. Ben, o istiyor diye istemememe rağmen birşeyi kolayca kabullenip anlayışla karşılarken, aynısını o bana yapmayinca çok kötü hissediyorum. Beni herseye karsı kuskun ve kırgın yaptı. Devamlı heves kırıyor. Giysi seçerken o gerekli mı diye karışıyor ben de hic ama hic pahali seyler almiyorum hep iktisatli davraniyorum ama kendine gelince 250 dolarlık saat almış. Çok kızdım ona. Bunları dile getirinde kendini bosa uzuyorsun diyor.

Yazdiklarim gitmedi .. Tekrar yaziyim.
Basta given sorunumuz var. Bes yil once onunla evlenerek yurtdisina geldim. O zaman okulda okuyordu ve dersleri benden cok onemliydi . Yeni gelinken beni kutuphaneye atti hep dizi izledim bilgisyarada cok agladim. Bir detay Daha var ilk gunlere ait. Balayimizda Ben korktum ve beni zorladi. cok ustelemedim AMA megerse bende iz birakmis.
Cok yalnizdim Hala da oyle hissediyorum oturup birseyler konusmuyorz hep sorumluluklar hakkinda konusuyoruz. Onunla konusmaya calistim AMA sorunun bende oldugunu dusunuyor beni psikologa da yolladi. Ben de ilk zamanlar yurtdisina uyum saglayamamaktan sandim AMA asil so run onunla evliligimde idi. Paylasim yok. Iki ayri yabanciyiz sanki. Kultur farkli gorusler farkli Ben nasil evlendim simdi ken dime cok sasiriyorum.

5 yıl da az bir zaman değil ki,mutlaka konuşmuşsunuzdur sorunlarınızı.
Aşamıyorsanız birlikte gidin terapiste.
Kolay kolay terapiste gidin demem ben,sorunların istenildiğinde aşılacağına inanıyorum çünkü.
Ama eşin kendisini hatalı ve sorumlu görmüyor anladığım kadarıyla.
Seni de psikoloğa gönderdiğine göre,bu tip şeylere tepkili bir adam değil.
Birlikte gitmeyi önersen.Hatalarını,eksiklerini görmesi daha kolay olur belki.

Ona guvenememeden dolayı gelecekten çok endiseliyim. Burada ben de okudum ise de girebilirim ama ona rağmen yogun bir endişe duygusu var. Kızlar, düğünde takılan altınlar onun Türkiye'deki bankadaki kasasında. İlk zamanlar bü tür seyleri önemsemediğimden ve güven duygumdan bana mantıklı gelmişti kasada tutmak. Ama şimdi keske bende olsaymış diyorum. Herhangi bir ayrılma durumunda üstüne yatar diye düşünüyorum. İste bu kadar güvenmiyorum ona.
Bebek oldugunda okulda okuyordum. Ara verdim. Beni artık okula geri dönmez ve iste çalışırım diye düşünmüş. Okul ısı tamamen bitti diyordu. Çalışınca senden su kadar para gelir diye hesap yapıyordu. Ben okula yarım bıraktığım doktorama geri dönmeyi düşündüğümü söyleyince çok bozuldu. Bana belli etmemeye çalıştı ağzı beni destekledi ama kalben Tuh dediğini hissediyorum. Gecende bunca yıl okumama rağmen Türkiye'de beni ise almayacaklarını çünkü is deneyimim olmadıgını söyledi. O kadar üzüldüm ki, ben dört yilimı verdim yüksek lisans okudum oncesinde de is deneyimlerim oldu. Kendimi çok degersiz çok kötü hissettim. Kendi istediği gibi olmayınca benim istediğim seyleri karalıyor nasıl bir taktık ise.. Güya beni doktoradan soğutup is hayatına yöneltmek istiyor.
Çok bunaldım. Kendi mutlu olacağım kendi istediğim destekleneceğim bir hayatı yasayamamaktan. Yalnızlıktan tek basıma mücadeleden çok ama çok yoruldum.

Gecende esim ikinci bebek icin geç bile kaldık diyordu sonrasında aynısını kayın pederim de söyledi. Parçaları birleştiriyorum direktif k.p.den geliyor hep..

Ya şöyle konuları görünce çok korkmaya başlıyorum ben.Evliliğin 3.Yılı 5.7.yılı çok tehlikelidir diyorlar.3.yılımızı atlattık biz ama 5ten korku duymaya başladım şimdi. :(

Ya şöyle konuları görünce çok korkmaya başlıyorum ben.Evliliğin 3.Yılı 5.7.yılı çok tehlikelidir diyorlar.3.yılımızı atlattık biz ama 5ten korku duymaya başladım şimdi. :(

UC bes yedi diye rakamlara takılma. Benimki besinci senemde degil daha önce de vardı bu duygularım. Ama şimdi çok yogun ve çok fazla pişmanlık hissediyorum. Sevgi saygı güven tamsa Korkma canım.

Hımmm,eşin biraz cin fikirliymiş:44:
Çalışmak yerine doktoranı yapmak istediğin için,seni üreten değil de tüketen olarak görüyor.
Bu da nahoş...
İkinci çocuğu istemesinde ki amaç da gün gibi ortada zaten.
Seni meşgul edip,öğrenimini tamamlamanı erteleyip,sonra da unutturucak.
Sakın vazgeçme,seni bu kararından döndürmesine izin verme.
Sinir oluyorum böyle erkeklere.
Kadının elinde güç olmasından korkuyorlar resmen.
Kendilerine bağımlı kalınsın,onlarsız bir adım atılmasın.
Oldu...

Kesinlikle yapman gereken seyin ne oldugunu biliyorum buda doktorani tamamlaman olacaktir geriside artik uzun uzun dusunulmesi gerekilen getirisi goturusunu hesaplayacagin ona gore karar verebilecegin durumlardir .

adam senin kendine olan güvenini kırıp ona bağımlı olmana çabalıyor.
sakın oyununa gelme.
neden iş bulamayacakmışsın.
bir sürü üniversite açıldı Türkiye de.
bir çoğunun yetişmiş öğretim elemanına ihtiyacı var.
öyle olmasa her yıl bir sürü yüksek lisans doktora öğrencisi almaz üniversiteler.
sen kendine inancını sakın kaybetme.
sakın 2. bir bebekte yapma.
elini kolunu bağlamak istiyorlar.
isteklerini daha yüksek sesle talep et.
birşey beğendin ihtiyacın mı var diyor.
evet kesinlikle var de.
gereksiz fedakarlıklarda bulunma.
kıymetini bilmeyene fedakarlık yapılmaz.

Bu duygularla ikinci bebeği yaparsan bir daha içinden çıkamayacağın bir cenderenin içine girersin.
Yapman gereken ''eşine rağmen'' doktoranı tamamlayıp, kendi başına ayakta duracak,
geleceğini planlayacak hale gelmen.
Özgüvenini zedelemesine müsade etme.
Gelecekte kendi başına ayakta durabilecek hale gelmen lazım,
zira evliliğinin geleceğini göremedim ben.

defesen slm cnm seni gerçekten çok iyi anlıyorum. bazı erkekler çok egolu olurlar. seninkide öyle galiba. geride kalmanı, ona bağımlı olmanı istiyor. senin bir yerlere gelip yükselmeni istemiyor ki bir adım daha önde olmayasın güçlü olmayasın. sen okulunu tamamla. merak etme sen çalışmak istedikten sonra iş bulursun yeterki iste.2 kuruş az kazanırsın başlarda ama bulursun. ayrıca güvenmiyorum demişsin ya işte en kötüsüde buuu.
insan güvensiz nasıl yaşar diye sorduğumda kendime?? yaşayamaz olmaz mutlu huzurlu olamaz diyorum. kendini garantiye almayı maddi açıdan sakın ihmal etme canım..
ben yaşayamadım güvensiz olmadı denedim olmadı.hergün ne olacaklarlar acabalarla yaşayamadım.güvenim bitti evliliğimde bitti benim için.
hergün acabalarla yaşamaktansa yeni bir başlangıç yapmayı zorda olsa bunu tercih ettim. şimdi çok şükür pişman değilim. Allah da etmesin.

eğitimlisin meslek sahibisin eğer gerçekten evliliğine dair umudun yoksa bitir kendine yeni bir hayat kur canım.bunu çocuklu bir kadına kolay kolay demem ama senin eşine karşı içindeki herşey bitmiş güzel duyguların kalmamış.bu durumda başka önerilecek birşey yok sonuçta çaresiz değilsin okumuş bir bayansın iyi düşün karar ver canım

Ah kader ah..ah şu bilmediğin oyuna kendini itme gibi bişey yok mu evlilik denen ve bi ömür kendini adadıgın yada evlilik olmadan tutuldugun sevgi denen şey yok mu bitince insanı tek bir güvensizlikle kahretmiyor mu allahım hepimizin yardımcısı olsun:(

Back
X