Kayinvalidemin durumu, pismanlik..

mms1

Guru
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
495
352
Arkadaslar merhaba, hepinize hayirli ve neseli günler diliyorum.
Benim derdim baslikta da belirttigim gibi pismanlik. Belki benim durumuma artik çözüm bulunamaz ama en azindan konumu okuyup kendini sorgulayan arkadaslar olur diye yaziyorum.

Ben 4 yillik evli, 4 aylik bir bebegin annesiyim. Esimle yurtdisinda yasiyoruz cok sukur mutlu bir evliligimiz var.
Kayinvalidem Türkiye'de yasiyor ve malesef son üç yildir kanserle mücadele ediyor. Bu süre zarfinda sık sık yanına ziyarete gittik. En son gecen ay yine yanindaydik.

Dün gece haber geldi. Kvdem hic birsey yiyemiyormus ve surekli istifra ediyormus. Eltim resmini göndermis şok oldum. Kadinin yüzü taninmayacak hale gelmis, mosmor olmus, cildi yarilmis heryeri yara olmus, gozleri resmen çürümüs gibi. Doktorlar en fazla 10 gün dayanir demisler.
Kizlar icim cok aciyor. Bu hayat gecici, dünya ölümlü. Ben kayinvalidemi cok seven ve onunla cok iyi anlasan biriyim. Ama saglikli iken ona yeri geldi surat astim, yeri geldi soguk davrandim. Icim icimi yiyor.

Ne gerek vardi ki, dünya kime kalmis ki böyle davrandim ben. Keske zamani geriye alabilsem, ve bu hatalrimi düzeltebilsem. Cok vicdan azabi duyuyorum.

Gece haberi alir almaz esim havaalanina gitti, hemen ucak olmadigi icin sabah ucagina kaldi. Az önce kayinvalidemin evini aradim, hisim akraba herkes toplanmis. Bi degisiklik var mi diye sordum. Kayinvalidem kendi kendine arada konusuyormus "ben giderken ne götürsem yanimda, hazirliklarim yeter mi ki" diyormus.
Ah cahilligim ah nefsim keske size uymasaydim cok pismanim..
Üç günlük dünyada kimseyi kirmaya degmez kizlar. Bu dünyaya cok yogunlastik esas gidecegimiz yeri unuttuk malesef

Allah yardımcısı olsun kv denizin .
Olan olmuş artık, mutlaka bazı şeyler karşılıklı yaşandı, geçmiş geçmişte kaldı,
bence siz de gidin ve son nefesini vermeden yanında olun kv denizin.

ben işte derim vicdanın rahat olması başka bir şey diye.

Ne yazsam bilemedim. Bende teyzemi kaybettim kanserden. Kızı vardı 13 yaşında ve teyzem çok gençti kayınvaliden hiç değilse çocuklarının mutlu günlerini görmüş canım. Benim kuzenim küçücük yaşta annesiz kalmıştı şimdi evlendi. Düğününde hep gizli gizli ağladım. 6 yaş büyüğüm ondan, teyzem göremedi bunları diye. Hepimizin gideceği yer orası, Allah çektirmeden, kimseye muhtaç olmadan gitmeyi nasip etsin.

Allah yardımcısı olsun canım. Rabbim acı çektirmesin. Keşke siz de gitseydiniz yanına ama bebeğiniz de çok ufakmış. Sen şimdi pişmanlıklar yaşayarak içini daha fazla karatma. Bol bol dua et bence kv için.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin, gecen ay oradaydim kizim 2,5 aylikti. Simdi de gitmek isterdim ama esim istemedi bebegimiz su aralar hep hasta surekli hastanede oluyoruz. Kv bilincini yitirmis, kimseyle konusmuyormus kimseyi tanimiyormus.

Konumda cok detaya yer vermedim ama Kayinvalideme moral olsun diye bircok sey yaptim, hatta doguma 2 hafta kala esime tr git dedim beni düsünme dedim, ben burda yanliz basima dogum yaptim, ve esim kizimizi 1 aylik iken gördü. Daha sonra hep birlikte gittik.
Benim pisman oldugum seyler mesela bana cocuk konusunda baski yapardi, benim cocugum olmuyordu o zamanlar ve bu yüzden ona surat asmistim. Karismayin demistim. Bunlara pisman oluyorum. Keske kirmadan he deyip gecseydim

Son gittigimde helallik istedim, o da benden istedi. O konuda sorun yok cok sukur. Demek istedigim, mesela burada hep okuyoruz kv-gelin catismalarini. Biraz alttan alsak bunlara gerek olmasa keske diye yazdim

rabbim acil sifalar versin! Kendini uzme canim. Eminim sen cok iyi bir insan ve gelinsin! Herkesin hatasi yanlislari oluyor. Ama seni cok iyi anliyorum!

neden bu kadar pişman oldunuz anlamadım. kendinizi haksız mı buluyosunuz. bence o dönemde yaşanmışlıklar sizi öyle davranmaya itmiştir. üzülmeyin hatta düşünmeyin. dua edin onun için.

mesela ben ne olursa olsun kv mi affetmeyeceğim yaptığım her tavır için kendimi haklı buluyorum.sizin durumunuzda olsam 3 günlük dünya niye böyle davrandım diye üzülmezdim. 3 günlük dünya ise o yaşta bi kadın bana doğrudüzgün davranmayı bilseydi derim.

cok merak ettim, keske size uymasaydim demissiniz. KK dan kotu yonde etkilendiginizi mi dusundunuz?
Bazen ben dusunuyorum cunku. Insanlarin yanlis yonlendirildigini, gaza getirildigini dusunuyorum.
Gecmis olsun, allah cektirmesin.. Sizde bol bol dua edin onun icin, hakkini size helal eder insallah.

Benim derdim baslikta da belirttigim gibi pismanlik. Belki benim durumuma artik çözüm bulunamaz ama en azindan konumu okuyup kendini sorgulayan arkadaslar olur diye yaziyorum.

Ben 4 yillik evli, 4 aylik bir bebegin annesiyim. Esimle yurtdisinda yasiyoruz cok sukur mutlu bir evliligimiz var.
Kayinvalidem Türkiye'de yasiyor ve malesef son üç yildir kanserle mücadele ediyor. Bu süre zarfinda sık sık yanına ziyarete gittik. En son gecen ay yine yanindaydik.

Dün gece haber geldi. Kvdem hic birsey yiyemiyormus ve surekli istifra ediyormus. Eltim resmini göndermis şok oldum. Kadinin yüzü taninmayacak hale gelmis, mosmor olmus, cildi yarilmis heryeri yara olmus, gozleri resmen çürümüs gibi. Doktorlar en fazla 10 gün dayanir demisler.
Kizlar icim cok aciyor. Bu hayat gecici, dünya ölümlü. Ben kayinvalidemi cok seven ve onunla cok iyi anlasan biriyim. Ama saglikli iken ona yeri geldi surat astim, yeri geldi soguk davrandim. Icim icimi yiyor.

Ne gerek vardi ki, dünya kime kalmis ki böyle davrandim ben. Keske zamani geriye alabilsem, ve bu hatalrimi düzeltebilsem. Cok vicdan azabi duyuyorum.

Gece haberi alir almaz esim havaalanina gitti, hemen ucak olmadigi icin sabah ucagina kaldi. Az önce kayinvalidemin evini aradim, hisim akraba herkes toplanmis. Bi degisiklik var mi diye sordum. Kayinvalidem kendi kendine arada konusuyormus "ben giderken ne götürsem yanimda, hazirliklarim yeter mi ki" diyormus.
Üç günlük dünyada kimseyi kirmaya degmez kizlar. Bu dünyaya cok yogunlastik esas gidecegimiz yeri unuttuk malesef

yazınızı gözlerim dolarak okudum bu duygulariniz bile ne kadar iyi bi insan olduğunuzu yansıtıyor... keşke herkes sizin gibi düşünse... Bu dünya geçici insan bazı şeyleri yaşamadan ölüme yaklaşan bi yakınını görünce hele bide o olum duygusunu en yakınında yasayinca anlıyor...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
bende çok zamanlar eşimle konuşurum ne garip bizim öbür dünyaya gidecek yüzümüz bile yok dedimmm. .. Allah affetsin bizi inşallah. ...

Tesekkur ederim cevaplariniz icin, gecen ay oradaydim kizim 2,5 aylikti. Simdi de gitmek isterdim ama esim istemedi bebegimiz su aralar hep hasta surekli hastanede oluyoruz. Kv bilincini yitirmis, kimseyle konusmuyormus kimseyi tanimiyormus.

Konumda cok detaya yer vermedim ama Kayinvalideme moral olsun diye bircok sey yaptim, hatta doguma 2 hafta kala esime tr git dedim beni düsünme dedim, ben burda yanliz basima dogum yaptim, ve esim kizimizi 1 aylik iken gördü. Daha sonra hep birlikte gittik.
Benim pisman oldugum seyler mesela bana cocuk konusunda baski yapardi, benim cocugum olmuyordu o zamanlar ve bu yüzden ona surat asmistim. Karismayin demistim. Bunlara pisman oluyorum. Keske kirmadan he deyip gecseydim

Sen de insansin ama.. Senin de hislerin var sonsuz sabrin sonsuz hosgorun yok..

Bir bebek isterken ve olmuyorken sana bu konuda kim ne dese suratin düşer.. Çünkü kalbin zaten aciyorken biri üstüne tuz basiyordur.

Yani kendini suçlama... İnsaniz mükemmel, kusursuz varlıklar değiliz. Küslük olmamasi zaten ikinizin de bu tarz şeyleri onemsemeyip atlattiginizi gösterir.

Şuan uzgunsunuz ama kendinize vicdan cektirtmeyin.. İnşallah kayinvalidenize sizi ve torununu daha çok görmek nasip olur

siz ne iyi bir insansınız. Allah yavrunuzu bağışlasın size.
kv nizin Allah yardımcısı olsun. üzmeyin kendinizi çok bir şey geçmemiş ki aranızda? zaten çok severdim diyorsunuz. hellalleşmişsiniz de. keşke dediğiniz gibi he deyip geçebilsek her şeye ama olmuyor işte. insanoğlunun nefsi baskın geliyor.
bol dua edin, eşinizin yanında olun, kv nizin ardından dualar okuyun.

neden bu kadar pişman oldunuz anlamadım. kendinizi haksız mı buluyosunuz. bence o dönemde yaşanmışlıklar sizi öyle davranmaya itmiştir. üzülmeyin hatta düşünmeyin. dua edin onun için.

mesela ben ne olursa olsun kv mi affetmeyeceğim yaptığım her tavır için kendimi haklı buluyorum.sizin durumunuzda olsam 3 günlük dünya niye böyle davrandım diye üzülmezdim. 3 günlük dünya ise o yaşta bi kadın bana doğrudüzgün davranmayı bilseydi derim.
Kendimi su yönden haksiz buluyorum, kayinvalidem bana cocuk konusunda baski yaparken surat asip soguk davranacagima keske he deyip gecseymisim.
Pismanlik duydugum seyler cok agir seyler degil. Aramiz iyiydi zaten kayinvalidemle. Ama iste keske o kadarini da yapmasaymisim. Söylediklerinizde haklisiniz tabiki ama bi insani aci cekerken görünce düsünceler tamamen degisiyor

Allah şifasını versin inşallah , ama bu söylediğiniz herkes için geçerli gelin kayınvalide eş dost herkes birbirine iyi davransa öbür dünyayı düşünse zaten dünyada iyilikten başka birşey olmaz. ama hayatın kanunu bu işte....

keşke kayınvalidem iyi bir insan olsaydıda bende hatalarımdan pişmanlık duysaydım......
rabbm şifa versin

Son gittigimde helallik istedim, o da benden istedi. O konuda sorun yok cok sukur. Demek istedigim, mesela burada hep okuyoruz kv-gelin catismalarini. Biraz alttan alsak bunlara gerek olmasa keske diye yazdim
Soylediklerinde gercekten cok haklisin. ama maalesef bazen cok iyide olsan, saygida kusurda etmesen, sirf esimin annesidir benden yasca buyuktur kapa ceneni otur yerine desende bazi insanlar bundan istifade edip senin hayatinla oynuyolar! bu demek degilki cok kotu davranmalisin.
ben kaynanam yuzunden bosandim bir gun saygisizlik etmedim bende senin gibi yrt disinda yasiyorum komsularimiz akrabalari (ayni evde yasiyoduk kv) hep bu kizi nerden buldunuz burada boyle saygili kiz bulmak cok zor derdi. bosandim ama pisman degilim ona karsi davranislarimdan onun bilmesine gerek yok Allah bilsin yeter. O benden razi gelsin yeter
mukafatini elbet verecektir. ama bu surecte cok yiprandim maalesef

aynen ben de sizin gibi düşünüyorum.sadece eşim için dua ederdim onun bu süreci kolay atlatması için.ancak konu sahibinin KV sinin özellikle son zamanlarında kurduğu cümleden çok çok iyi biri oldugunu hissettim.Rabbim iyi kullarından eylesin herkesi

X