Pismanlik

setenaysetenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
2.269
1.653
53
43
Kızlar burda konu acmistim okuldaki bir öğretmenin davranışlarından rahatsız olduğumu yazmıştım.bu bayanın davranışlarından rahatsız oluyordum gerçekten ama sonra baya hasta olduğunu öğrendim.bu sefer uzulmustum ama bu öğretmen ameliyat oldu ve ameliyat sonrası vefat etti.o kadar pişman oldum ki burda konu açtım tabiri caizse bir suru de dedikodusunu yapmış oldum.hatta biraz da tavır yaptım davranışlarını düzeltsin diye.ameliyat olacaginda riskliydi ve bir dönse daha farklı davranmayi planlamıştım mesela.kadincagiz vefat etti ve ben inanın baya kötü oldum.etkiledi bu durum beni.belki de kadın böyle hasta olunca şakaya vurarak neşeli davranarak unutmaya çalışıyordu.ne bileyim okuldakiler ağlıyordu falan.Genelde hıc mutlu bir hayatı olmadiki ne sıkıntılar çekti deyip durdular.babasiz büyümüş sonra kocası çocukları küçükken terk etmiş çocuklarını sıkıntıyla büyütmüş falan.onlar soyledikce içim daraldi.cok kötü bir his ya Allah rahmet eylesin.ama ben baya pişmanım of

O konuda ben size ters bir yorum yapacaktım, baktım herkes sizi destekliyor, tartışmaya girmemek adına yazmadım; ama ben kadının üstündeki stresi, üzüntüyü deliye vurarak attığını, size karşı fesatlık etmediğini düşünmüştüm, arkasından yasin okuyun eğer inanıyorsanız, belki vicdanınız böyle rahatlar.
Allah rahmet eylesin.

Böyle olacağını bilemezdiniz. Ölmüşün arkasından konuşulmaz ama hareketleri bana itici gelmiş hatta kadına ben de kızmıştım. Hiçbirimiz böyle olduğunu bilemezdik tabii ki de öyle şeyler düşünüp kendinizi suçlamayın.

Uf hadi yaa
Kötü olmuş.Yasin oku.Gonder.Allahtan onun adına bağışlanma işte.Hakkinda konuşup kul hakkına girmiş oldun çünkü.Kul affetmeden Allah affetmez.Oyuzden arada yasin oku ginder..
Onu hangimiz yapmıyoruz ki.Ozellikle birini onu tanıyan birine anlatmamak gerek.Burda anlattıysan biz tanımıyoruz.Ayni olmaz yine de.

Başınız sağ olsun. Ölüm hepimiz için var aslında ama sinirlendiğimiz, bizi gıcık eden her insan için "Ölümlü dünya ya bugün var yarın yok takmayayım" diyemiyoruz. Biz de insanız, sonsuz sabır ve anlayış içinde olamıyoruz. Kadın için "Çok kötü, berbat bir insan" dememiştiniz zaten sanırım, rahatsız olduğunuz bir davranışından bahsetmiştiniz. Olabilecek şeyler dediğim gibi, kimse ölümü düşünerek sonsuz tahammül gösteremiyor. Siz kendinizi biliyorsunuz, kötü niyetli olmadığınızı da.

değil mi resmen kadın böyle dagitiyormua kafasını.ama beni çok rahatsız etmişti ve o an için çok kizmistim ona. Belki de tanımadığımız birini hemen degerlendirmemek lazımdır

ama insan etkileniyor işte.cok değişik bir duygu.o zaman bilemezdim tabi ama artık boyle durumlarda çok farklı bir bakış açım olacak

Hiç onu tanıyan birine anlatmadım en azından buna da seviniyorum.
evet değil mi hangimiz böyle düşünebiliyoruz ki aklıma bile gelmezdi.Bu nasıl oldu hala sokundayim.

Geçmişte yaşadıklarından ziyade, hastalık psikolojisi değişik oluyor, ben ona vermiştim durumunu. Öleceğini düşünmek, öldükten sonra çocuklarına ne olacağını düşünmek vs vs. yorucu bir süreç bu; ama sonuçta hepimiz bir gün öleceğiz, vadesi gelmiş onun da demek ki. Yerinizde olsam ara ara onun niyetine fakir falan sevindirirdim, yasin okurdum sanırım. Rabbim çocuklarının yüzüne baksın inşallah.

Evet yapılacak en güzel ve mantıklı şey bu

Siz psikolog muydunuz? Yanlış mı hatırladım

Ben galiba biraz acımasız olacağım. Evet, zor bir hayatı olmuş olabilir, kötü bir hastalığı da olabilir ama bu istenmeyen davranışları devam ettirme hakkı vermez. Ölünün arkasından konuşulmaz derler. Yazacağım bu bayanla ilgili değil ama herkes nasıl yaşarsa öldükten sonra da öyle anılır. Umarım artık huzurludur ama siz de üzülmeyin bence. Pişmanlık duyacak bir şey yok. Bu kadar ince düşünmeyin.

Bence pişman olmayın
Suan bunu yazarken bıle ölebılırım ölüm hepımızın basında
Ama bigün ölücem ya da hastayım dıye sıze acımasız davranma hakkına sahıp degılım
Gelıp sızi ittıren sacınızı ceken sızı geren bır arkadastı
Ustelık butun bunlara ragmen saygılı davrandınız
Gorunce yolunuzu degıstırmeyı dusunecegınız kadar stres yasattı sıze
Allah rahmet eylesin bunda vıcdan yapacagınız bırsey yok
Ama dua etmek guzeldır hepımıze yakısır duanızı edın allah ardında kalanlara sabır versın

Ee bundan sonra dedikodudan sakınacak mısın?

Aldın mı hayatının dersini?

Büte mi bıraktın?
zaten çok yapmamaya çalışırdım ama oluyor da tabi.bundan sonra bir insanı hemen degerlendirmeyecegime eminim en azindan

sizler abarttigimi dusunmussunuz aslında o an için gerçekten rahatsız ediciydi o zaman kızgındır ona.ama işte başa gelince bir garip duygu bir anda rahatsız olduğum kişi öldü gitti o yüzden etkilendim.ama yine de beni rahatlattiniz dogrusu

Yanlış anlamışsınız abarttıgınızı dusunmedım. Boyle bırsey demedım :)

Hayır abarttığını düşünmüyorum. Sadece bu kadar yıpratma kendini diyorum. Şimdi okuldaki yas ortamı etkiliyor.

Belki güzelce konuşsan derdini anlatacak ve böyle davranma nedenini öğrenecektin. Büyük bir pişmanlık nedeni benim için. Kendini değiştirmen için bir fırsat olabilir bu yaşadığın. Gelecekte karşına yardımına ihtiyacı olacak biri çıkacak belki? Bol dua okumaktan ve af dilemekten başka çare yok gidenin arkasından.

Yanlış anlamışsınız abarttıgınızı dusunmedım. Boyle bırsey demedım :)

Hayır abarttığını düşünmüyorum. Sadece bu kadar yıpratma kendini diyorum. Şimdi okuldaki yas ortamı etkiliyor.
Abarttigimi derken beni haklı bulmussunuz ya.daha iyi hissetmemi sağladıniz aslinda
evet bol bol dua okuyorum onun icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…