• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişmanlık

Üzüldüm sizin adınıza okurken. Üzücü. Bence terapi alın, travma yaşadınız, destek almazsanız hayatınıza bundan sonra girecek bütün erkekleri eski eş ile kiyaslayip durursunuz,pek mutlu olamazsınız gibi geliyor bana

Bunu burada paylaşıp herkese ders olsun diye paylaşmak istiyorum. Ben büyük bir hata yaptim. Kaynana problemleri yüzünden eşimle kavga ettim. Olabildiğince alttan almaya çalışmış şimdi farkediyorum ama sürekli biraz iş arkadaşlarimin da gazına gelerek daha fazlasını istedim ve boşanmakla tehdit ettim. Eğer devam etmemi istiyorsan ailemin yanına tasinacagiz ve sen de bir daha ailenle görüşmeyeceksin dedim. Kabul etmedi ve benim gözüm artık nasıl karardiysa boşanmaya kadar götürdüm. Arkadaşlarım da daha gençsin güzelsin yolun açık senin diyerek gaz verdiler. Sonuç olarak boşandım ama çok pişmanım. Tekrar görüşmek istedim pişman olduğumdan dolayı ama bana net bir şekilde bu işin olurunun olmadığını pişmanlığımın sorumluluğunu almam gerektiğini kendisinin de onuru olduğunu söyledi. Bu süreçte ınstagram hesabımı filan herkese açık yapıp paylaşım yapmıştım. Bunu da öne sürüp benim basit birisi olduğumu söyledi. Çok uğraştım dil döktüm kimseyle konuşmadım dedim ama kendi yolunda devam et dedi. Haftalardır pişmanlıktan ağlıyorum. İş arkadaslarim da senin böyle olacağını nereden bilelim diyorlar. Onlarda da suç yok. Asıl suç ben de. Benim artık yapacağım bir şey kalmadı ama benden size tavsiye yeni evlenen arkadaşlar. Ofkenizin gözünüzü kör etmesine izin vermeyin. Ben çok iyi birisini kaybetmişim şimdi çok daha iyi anlıyorum. Hem de boş boş meselelerden dolayı. Kaynana meselesi şimdi o kadar boş geliyor ki bana. Hele hele başka insanların gazına hiç gelmeyin bana boşan çekilir mi bu diyenlerin benim 20 kat daha fazla sorun yaşamalarına rağmen evliliklerine devam ettiklerini şimdi daha net ayırdına varıyorum. Ben elimde ki hazineyi kaybetmişim farkında değilmişim. Bu günler geçince gözünde ki perde kalkınca çok pişman olursun ama orada da beni bir daha bulamazsın bu çocuk oyuncağı değil diye çok uyarmıştı esim. Haklıymış
İş arkadaşlarının öyle demesine şaşırmadım, hatta fazlasını bekliyordum.

Burada açılan konulardan öğrendiğim en önemli şeylerden biri; " kocanın ailesi, dünyanın en kötü insanları bile olsa kocana ' ya aileni seç, ya beni seç' demeyeceksin"

Oldu, elin adamı sırf " kocam" diye ailemle bağımı koparmaya çalışıp rest çeksin, olacak şey mi? Ne münasebet.

Eski eşe hak verdim.

Neyse konu sahibi olan olmuş artık. Evet hata etmişsin ama bunu da bir hayat tecrübesi olarak görmek lazım. Burdan ders çıkarıp bundan sonra ona göre davranmaya bak.

Sizden de artık olmaz ki adam istememiş zaten. Şimdi ailesi aranızda olanları, senin onların arkasından söylediklerini falan her şeyi öğrenmişlerdir. Bundan sonra zaten yüz yüze bakamazsınız. Hakkında hayırlısı olsun artık.

Ya eksik anlatıyorsunuz, diğer problemler zaman aşımına uğramış galiba zihninizde ya da siz dışarıdan bir gözsünüz tahminlerinizi burada paylaşıyorsunuz. Hiç mi otokontrolünüz yok, iş arkadaşlarıyla aile hayatı uzun uzun konuşulup da gaza gelinmez. Arkadaş olduğunuza emin misiniz? Düşmanınız olmasınlar.
Etraf kıskanç insan dolu. Belki adamın harika kocalığını kıskanıp konu sahibini gaza getirdiler. Eminim bu boşanma içten içe hoşlarına da gitmiştir.

Ben bu üyeyi hatırlıyorum bu 700. üyeliği falan. Boşanma kararı alınca herkes haksız olduğunu sayfalarca anlatmıştı ama çok dik başlı bir üyeydi. Kendini hep haklı görüyordu. Eşi ailesine rest de çekmişti ama arkadaş aileni sileceksin diyordu. Yüksek ihtimal aynı üyedir, kaynananın terbiyesiz deme detayına kadar aynı.
Müge anlı kalk büyüğün geldi

Ben bu üyeyi hatırlıyorum bu 700. üyeliği falan. Boşanma kararı alınca herkes haksız olduğunu sayfalarca anlatmıştı ama çok dik başlı bir üyeydi. Kendini hep haklı görüyordu. Eşi ailesine rest de çekmişti ama arkadaş aileni sileceksin diyordu. Yüksek ihtimal aynı üyedir, kaynananın terbiyesiz deme detayına kadar aynı.
Benzer konu yakın zamanda açılmıştı, ben de onu hatırladım.

Valla burada herkese boşan deniyor geyiğine ben inanmıyorum. Keşke kayinvalideniz gelmek istediğinde buraya yazsaydiniz. Sizi herkes kendine getirirdi. Kadın günlerce kalacağım dememiş yolunun ustu bir gece kalacağım gideceğim demiş. Aynı şeyi kendi annenize eşiniz yapsa ne hissedersiniz. Buradaki üyeler sizi gayet kendinize getirirdi o zaman. Burada kimse fiziksel ekonomik ya da pisikolojik şiddet ihanet gibi kesin konular olmadıkça boşan diye gaz falan vermiyor Benim kızım olsaydınız kusura bakmayın ama ilk olay çıktığında hele hele eşinize bu kadar şeyden anneni sil gibi sacma sapan konuştuğunuzu duysam bir temiz zılgıt yerdiniz benden. Arkadaş gszi diyorsunuz ama aileniz en başta suçlu. Size empati yapmak gibi basit bir şeyi ogretmedigi gibi birde çanak tutulmuş bosanmaniza. Kimse vazgeçilmez degil hayatta. Bu aşamadan sonra barissaniz bile eski eşinizi bulamazsınız emin olun adamın size saygısı da güveni de kalmamış. Bu size pahalı bir hayat dersi olsun. Ancak size tavsiyem önce yetişkin bir birey olarak yaptığınız in sorumluluğunu alın. Boşanmanın nedeni arkadaş gazi falan değil gayet sizin ard arda gelen yanlış davranışlarınız.

Bunu burada paylaşıp herkese ders olsun diye paylaşmak istiyorum. Ben büyük bir hata yaptim. Kaynana problemleri yüzünden eşimle kavga ettim. Olabildiğince alttan almaya çalışmış şimdi farkediyorum ama sürekli biraz iş arkadaşlarimin da gazına gelerek daha fazlasını istedim ve boşanmakla tehdit ettim. Eğer devam etmemi istiyorsan ailemin yanına tasinacagiz ve sen de bir daha ailenle görüşmeyeceksin dedim. Kabul etmedi ve benim gözüm artık nasıl karardiysa boşanmaya kadar götürdüm. Arkadaşlarım da daha gençsin güzelsin yolun açık senin diyerek gaz verdiler. Sonuç olarak boşandım ama çok pişmanım. Tekrar görüşmek istedim pişman olduğumdan dolayı ama bana net bir şekilde bu işin olurunun olmadığını pişmanlığımın sorumluluğunu almam gerektiğini kendisinin de onuru olduğunu söyledi. Bu süreçte ınstagram hesabımı filan herkese açık yapıp paylaşım yapmıştım. Bunu da öne sürüp benim basit birisi olduğumu söyledi. Çok uğraştım dil döktüm kimseyle konuşmadım dedim ama kendi yolunda devam et dedi. Haftalardır pişmanlıktan ağlıyorum. İş arkadaslarim da senin böyle olacağını nereden bilelim diyorlar. Onlarda da suç yok. Asıl suç ben de. Benim artık yapacağım bir şey kalmadı ama benden size tavsiye yeni evlenen arkadaşlar. Ofkenizin gözünüzü kör etmesine izin vermeyin. Ben çok iyi birisini kaybetmişim şimdi çok daha iyi anlıyorum. Hem de boş boş meselelerden dolayı. Kaynana meselesi şimdi o kadar boş geliyor ki bana. Hele hele başka insanların gazına hiç gelmeyin bana boşan çekilir mi bu diyenlerin benim 20 kat daha fazla sorun yaşamalarına rağmen evliliklerine devam ettiklerini şimdi daha net ayırdına varıyorum. Ben elimde ki hazineyi kaybetmişim farkında değilmişim. Bu günler geçince gözünde ki perde kalkınca çok pişman olursun ama orada da beni bir daha bulamazsın bu çocuk oyuncağı değil diye çok uyarmıştı esim. Haklıymış
Ne kadar,aklı başında ,gururlu ,onurlu zeka farkındalığı bir eski eşiniz varmış.Bravo taktir ettim kendisini.

Ben sevginin bu kadar kolay bitebileceğini düşünmüyorum, eski eşinizde bence biraz egoist gururlu biriymiş yani aikınızdan gözü kör olmamış ki pat diye pişman olursun yok efendim küfrettin bilmem ne diyip bitirebilmiş, zaten bu evlilik bitermiş yani ilk krizde. İki taraftada geri adım yok, adamda kendıne cok guvenıyor hay hay diyor, üstüne yazmışsınız yine istememiş, sevse isterdi, ben inanmıyorum sevince gurur murur işlerine, bence hayatınıza odaklanın artık, sürekli kendinize eziyet etmeyin, olan olmuş artık, elbet almanız gereken dersleri almışsınızdır, yeni bir evlilikmiş bence ileriki aşamalarda başka sıkıntılar doğurabilirdi, insallah çok mutlu olursunuz bundan sonraki hayatınızda ve tüm keskeleriniz, acabalarınızdan kurtulursunuz 🌸🌸
Normal düşünce yapısına sahip insanlar, kendisine küfür edildiğinde gurur yapar ve gerekli adımları atar.Konu sahibinin arkadaşları gibi yorum yapmışsınız

sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin. umarım tekrar değer gördüğünüz bir yer bulduğunuzda aynı hareketleri yapmazsınız temel probleminiz o. arkadaşların gazı falan mesele bunlar değil.

Son düzenleme:
Ben konuya inanıyorum, çünkü çevremde de gördüğüm bir durum. Kadınlar durduk yere yuvasını yıkmaz tezi yanlış, kadınlar da insandır ve yanlış kararlar alabilirler. İnsan bazen defalarca uyarılmasına rağmen kafasının dikine gidip yanlış kararlar alabilir.
Yıllar önce yeni evlenen bir arkadaşım vardı yaşlar genç tabi, 9 aylık falan evliler toplasanız. Evde tartışma çıkıyor, saçma sapan ceviz kabuğunu doldurmayacak bir konudan, kız sinirle blöf yapıp boşanıyorum senden diye vurup kapıyı çıkıyor. Apartmanda öyle oturmuş, ailesine haber vermiş derken kızın ailesi geldi çocuğun ailesi geldi aileler dahil olunca öylece tek celsede boşandılar. Aslında ikisi başbaşa kalıp bir konuşabilse boşanma falan olmayacaktı. Şimdi yıllar geçti çok pişman.
Yani demem o ki, her boşanma kadın ya da adam korkunç biri olduğu için yaşanıyor değil. İnsanların cahillikleri, egoları, fevri tepkileri yüzünden de olabiliyor. Evlilik olgunluğuna erişmeden evlenen çok insan var.
Konu sahibi, olan olmuş önüne bakacaksın

Eşin kanın kaynar barışırsın ama aileler dahil oldu mu büyüyor bazı kaynanalarında işine geliyor yoksa aile müdahale etseydi belki bitmeyecekti.. Neyse olan olmuş hayırlısı demek gelir elden .. Onla konuşmasaydın içinde kalırdı ama onuda denemişsin

Biz burda bosuna siddet gibi agir durumlar olmasa ilk profesyonel yardim önermiyoruz. Evliligin ilk seneleri dengelerin yeni kuruldugu seneler. Aileler tanisiyor, insanlarin huylarini felan ögreniyorsunuz. Öyle ilk olayda hop bosaniyorum denilse dünyada evlilik kalmazdi. Yazik olmus ama esinizin geri atmamasi sizin acinizdan da kötü degil. Cünkü bunlar hep önünüze getirilir. Hakkinizda hayirlisi

Eşin kanın kaynar barışırsın ama aileler dahil oldu mu büyüyor bazı kaynanalarında işine geliyor yoksa aile müdahale etseydi belki bitmeyecekti.. Neyse olan olmuş hayırlısı demek gelir elden .. Onla konuşmasaydın içinde kalırdı ama onuda denemişsin
Aslında ailesi iyileştirmek için araya girmek istedi ama işte o zaman aklım başımda değildi bütün yolları kapadım. Bir yerden sonra eşimde zaten siz karışmayın dedi. Ama ailesi çabalamadi desem yalan konuşmuş olurum

Biz burda bosuna siddet gibi agir durumlar olmasa ilk profesyonel yardim önermiyoruz. Evliligin ilk seneleri dengelerin yeni kuruldugu seneler. Aileler tanisiyor, insanlarin huylarini felan ögreniyorsunuz. Öyle ilk olayda hop bosaniyorum denilse dünyada evlilik kalmazdi. Yazik olmus ama esinizin geri atmamasi sizin acinizdan da kötü degil. Cünkü bunlar hep önünüze getirilir. Hakkinizda hayirlisi
Evet bazen de bunu düşünüyorum. Sürekli bu önüme gelecekti. Çok fazla gururlu birisiydi zaten. Kabul etse bile bedeli olurdu diye düşünüyorum ama bir yandan da kendimi böyle mi avutuyorum acaba demekten alamıyorum

Üzüldüm sizin adınıza okurken. Üzücü. Bence terapi alın, travma yaşadınız, destek almazsanız hayatınıza bundan sonra girecek bütün erkekleri eski eş ile kiyaslayip durursunuz,pek mutlu olamazsınız gibi geliyor bana
Terapi desteği alıyorum. Birkaç kişi benimle görüşmek konuşmak istedi zaten direkt dediğiniz gibi kıyaslamaya girdim. İşin kötüsü ise kiyaslamadan her şekilde eşim üstün çıkıyor. İllüzyon mu onu da tam bilemiyorum. Ama herkes tarafından sevilen ve en önemlisi de istisnasiz bir şekilde saygı duyulan birisiydi. Bosanma oldu ülkenin her yerinden arkadaşları destek olmak için gelmek istedi. Bunları düşündükçe çok daha fazla pişman oluyorum

Back
X