• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişmanlık

Neyse konu sahibi olan olmuş artık. Evet hata etmişsin ama bunu da bir hayat tecrübesi olarak görmek lazım. Burdan ders çıkarıp bundan sonra ona göre davranmaya bak.

Sizden de artık olmaz ki adam istememiş zaten. Şimdi ailesi aranızda olanları, senin onların arkasından söylediklerini falan her şeyi öğrenmişlerdir. Bundan sonra zaten yüz yüze bakamazsınız. Hakkında hayırlısı olsun artık.
Hayatımın en büyük tecrübesi oldu evet. Çok acı verici şekilde oldu hem de

Bana göre siz bekarlığı özlediniz evliliğe zaten alışmamıştınız buda bahaneniz olmuştu bu arada başkalarıyla iletişiminiz oldu tabi bunu sosyal medyaya yansıttınız ve eski eşiniz gördü umrunda mıydı o zaman değildi taki yalnız kaldığında herkes size sırt çevirince eski eşinizi arar oldunuz doğruysa itiraf edin eksik olan bu muydu?

Bana göre siz bekarlığı özlediniz evliliğe zaten alışmamıştınız buda bahaneniz olmuştu bu arada başkalarıyla iletişiminiz oldu tabi bunu sosyal medyaya yansıttınız ve eski eşiniz gördü umrunda mıydı o zaman değildi taki yalnız kaldığında herkes size sırt çevirince eski eşinizi arar oldunuz doğruysa itiraf edin eksik olan bu muydu?
Boşlukta kaldığım için olmadı. Boş yere yuvamı yiktigimin farkına vardım her geçen gün.

Hayatımın en büyük tecrübesi oldu evet. Çok acı verici şekilde oldu hem de
Hayatta hatalar da yanlış seçimler de olabilir. Önemli olan gerekli dersleri alıp yoluna bakabilmek. Sen yazdığında geri dönseydi de sizden artık olmazdı zaten.

Dün anlatacaktım ama aktif değilsin diye anlatmadım. Senin yaşadığının sevgili versiyonunu arkadaşım yaşadı. İlk sevgilisiydi ve gereksiz tripler, kaprisler yapıyordu tecrübesizlik diyelim. Aynı işyerinde farklı departmandaydılar. Kendisi izne çıkınca sevgilisi onun departmana gelip masasındaki çiçekleri sulamış. Arkadaşım herhalde iş arkadaşlarından mı utandı neden bilmiyorum buna sinirlenip kızmış. İlişki tecrübesi olmayan bir arkadaşımız var ona anlatmış o da desteklemiş. Birkaç tane önemsiz olay daha yaşanmıştı ve ayrılmış.

Sonra bana ve bir arkadaşımıza daha anlattı. Deli misin ne var bunlarda boşuna bitirmişsin ilişkini dedik. Gaza geldi adama yazdı. Tekrar konuşmaya başladılar ama adam onun pişmanlığını ve burnunu sürttüğünü görünce farklı birine dönüştü. Hiç saygı duymadı, o eski ince düşünceli hali gitti. Kısa sürede başka birini buldu ve evlendi.

Yeniden bir araya gelince işler hiç de istediğiniz gibi gitmiyor yani. Adamlar burnunun sürttüğünü, kaybetme korkun olduğunu görünce belki intikam alma isteğiyle belki saygısını kaybettiğinden eskisi gibi davranmıyolar.

Terapi desteği alıyorum. Birkaç kişi benimle görüşmek konuşmak istedi zaten direkt dediğiniz gibi kıyaslamaya girdim. İşin kötüsü ise kiyaslamadan her şekilde eşim üstün çıkıyor. İllüzyon mu onu da tam bilemiyorum. Ama herkes tarafından sevilen ve en önemlisi de istisnasiz bir şekilde saygı duyulan birisiydi. Bosanma oldu ülkenin her yerinden arkadaşları destek olmak için gelmek istedi. Bunları düşündükçe çok daha fazla pişman oluyorum
İllüzyon. Yarım kalmış bir hikaye + bitmesine siz sebep oldunuz,pişmanlık duygusu = eşinizi olduğundan daha iyi görüyorsunuz şu anda zihninizde. Terapi almayı bırakmayın.Sabır diliyorum size,her şey geçici.

Ben konuya inanıyorum, çünkü çevremde de gördüğüm bir durum. Kadınlar durduk yere yuvasını yıkmaz tezi yanlış, kadınlar da insandır ve yanlış kararlar alabilirler. İnsan bazen defalarca uyarılmasına rağmen kafasının dikine gidip yanlış kararlar alabilir.
Yıllar önce yeni evlenen bir arkadaşım vardı yaşlar genç tabi, 9 aylık falan evliler toplasanız. Evde tartışma çıkıyor, saçma sapan ceviz kabuğunu doldurmayacak bir konudan, kız sinirle blöf yapıp boşanıyorum senden diye vurup kapıyı çıkıyor. Apartmanda öyle oturmuş, ailesine haber vermiş derken kızın ailesi geldi çocuğun ailesi geldi aileler dahil olunca öylece tek celsede boşandılar. Aslında ikisi başbaşa kalıp bir konuşabilse boşanma falan olmayacaktı. Şimdi yıllar geçti çok pişman.
Yani demem o ki, her boşanma kadın ya da adam korkunç biri olduğu için yaşanıyor değil. İnsanların cahillikleri, egoları, fevri tepkileri yüzünden de olabiliyor. Evlilik olgunluğuna erişmeden evlenen çok insan var.
Konu sahibi, olan olmuş önüne bakacaksın
Ben buna inanmıyorum ya
O zaman boşanmasa 2. ya da 3.krizde boşanacaklar
Hiç olmadı çocuk olsa boşanacaklar
Kimse durduk yere boşanmaz
Baş başa fırsat bulup konuşsalar sadece daha uzun süre sürünme ihtimali olurdu evliliğin

Ben buna inanmıyorum ya
O zaman boşanmasa 2. ya da 3.krizde boşanacaklar
Hiç olmadı çocuk olsa boşanacaklar
Kimse durduk yere boşanmaz
Baş başa fırsat bulup konuşsalar sadece daha uzun süre sürünme ihtimali olurdu evliliğin
Bunu net bir şekilde söyleyemeyiz, hepsi ihtimal ama insanların yaşları görece gençse, evlilik bilincinde değillerse yaşanan çok boş boşanmalar var. Evlilik biraz da kriz yönetebilmektir, insanların karakterleri birbirinden farklı. Aynı evde yaşamaya alışma sürecinde gerçekten anlamsız aslında çözülmesi mümkün olan ve ileride hafızada bile kalmayacak olan konulardan tartışmalar çıkabiliyor. Yaşlar gençse ergenvari fevri davranışlar olabiliyor, hiç olmadık saçma sapan konularda gurur yapmalar olabiliyor.
Hep söylüyoruz bugünkü aklımla keşke şu yaşımda olsam diye.
Yani hayatta yanlış karar almak, iki adım ilerisini düşünmeden hareket etmek gibi durumlar da var.

Back
X